Razer Orochi V2

av Joel Svahn

Ormen slingrar sig sakta framåt för att sedan plötsligt hugga till. Bytet faller med en lätt duns. Så kan det kännas, oavsett vad man gör, om man har en riktigt bra mus.


Razer Orochi V2 är den senaste trådlösa nyheten från Razer som på den senaste tiden med sina produkter verkar satsa på att bli allt mer mobila. Orochi V2 är inget undantag och är en slimmad, liten och lätt mus som riktar sig till dig som är på språng. Men låt dig inte luras av det som står på lådan, detta lilla lätta kraftpaket fungerar även utmärkt till den stationära gamern.

Utseendemässigt är det klassiskt Razer: Helsvart, matt och en liten logga som ser snygg ut när musen inte används, men som knappt syns. Musen är diskret, kanske lite för diskret. Här har man stått i valet och kvalet mellan skryt och pris och i slutändan valt det andra alternativet, då denna trådlösa mus är MYCKET billigare än Razers övriga sladdfria utbud. Det finns inte ett enda uns av RGB så långt ögat kan nå. Eller vänta… Det finns en liten lampa som blinkar till när du byter DPI, men som en långvarig konsument av Razer-produkter tycker jag att det knappt räknas. Det finns också ett relativt litet utbud av extra knappar. Trots den diskreta looken gillar jag utseendet. Allt behöver inte alltid vara så flashigt och lysande hela tiden och det är kul att man börjar kolla på en annan marknad. Du kan också få den i vitt, eller varför inte designa din egen? Ett kul projekt om man har lite kosing över. 

Inte mycket krimskrams

Vanligtvis brukar detta vara en rätt lång del av en recension på en mus, där man går igenom specifika funktioner som kommer få dig att dominera nästa omgång av Necromunda: Hired Gun. Istället blir detta väldigt kort då den extra funktion som Orochi V2 kommer med endast är en DPI switch med upp till fem olika steg. Personligen behöver jag inget mer, men om du är en MMO gamer, med macros upp över öronen ska du leta vidare. En funktion som jag gillar är att du kan använda både AA och AAA batterier, perfekt för den som inte riktigt har koll på vad för batterier den har hemma eller som inte vill köpa ett helt nytt paket för bara en pryl. Det är också här under batteriluckan som du hittar en behållare för USB-dongeln när den inte används. Du kan också koppla upp musen via bluetooth istället för dongel om du så vill. Då dubblas batteritiden och går från cirka 500 timmar till 900! Sätt i ett batteri, spela och glöm. Kanske överlever batteriet flera laptops om du byter ofta.

Liten med naggande lätt

Denna mus vänder sig till dig som springer med musen i handen (påslagen under hela löprundan) då den är otroligt lätt. Sextio gram klockar den in på och flyger nästan av musmattan första gången jag använder den. Med väldigt lite ansträngning får du mycket tillbaka sett till rörelse. Sen är musen väldigt precis, och det minimala antalet knappar kan nog vara en bra grej ibland då du ofta har handen över hela musen. Storleken på möss är självklart en smaksak (jag brukar föredra större), men genom Orochi V2 kan även en skeptiker se hur skönt det kan vara att ha lite luft mellan fingrarna. Däremot är vinkeln på toppen mot dig väldigt skarp, och om du brukar ha ett klogrepp runt din mus skrapar resten av handleden i mattan då själva handloven inte får något stöd. Men om du, liksom jag, kör någon annan variant kommer detta inte vara ett problem.

Inte mycket RGB här inte.

Mjukvara

Den ständiga följeslagaren Razer Synapse hittar du hos Orochi V2. Här kan du ställa in knappfunktioner, ändra DPI:n i de fem olika stegen, samt om du vill att musen ska gå ner i viloläge efter ett tag. Att smidigt kunna ställa in de olika DPI-lägena är gudasänt och riktigt lätt att göra själv.

Sammanfattningsvis

Detta är en ny typ av mus för Razer och det märks. Den långa batteritiden och lätta vikten kämpar mot den något obekväma och diskreta designen. Rent prismässigt är denna mus värt det då det finns många sämre möss du kan köpa för under 600 kronor. Men är det musen för just DIG? Det är här jag har svårt att inte slänga blickar efter min ordinarie mus, då denna produkt är något för gamern på språng eller den spelintresserade VD:n. Detta är en speciell mus med sin egna lilla nisch, inte något för nybörjaren eller för proffset, utan för någon mittemellan. Orochi V2 gör oftast ett bra jobb, men tänk efter en extra gång innan du köper denna om detta verkligen är musen för dig.


Specifikation

Form: Symmetrical right-handed
Anslutningar: Dual-mode wireless (2.4GHz and BLE)
Batteritid: Upp till 425 hours (2.4Ghz), 950 hours (BLE) med det inkluderade Lithium AA batteriet.
RGB Belysning: Nej
Sensor: Optisk
Max känslighet (DPI): 18000
Mac hastighet (IPS): 450
Max acceleration (G): 40
Programmerbara knappar: 6
Knappsystem: 2nd-gen Razer™ Mechanical Mouse Switches
Knapphållbarhet: 60 Miljoner klick
Minnesprofiler: 1
Mus-fötter: Undyed PTFE mouse-feet
Storlek:
Längd: 108 mm
Bredd: 60 mm
Höjd: 38 mm
Vikt: < 60 g / < 2.2 oz (mass centralized)

Recensionsex tillhandahållet av Razer. Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll. 

 

i samarbete med PriceRunner

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar