Samsung Gear Icon X

av Fredrik Olsson

Ska du ut och jogga, men vill slippa klibbiga kablar? Vill du gymma men kunna höra folk om de pratar med dig? Vill du betala en halv förmögenhet? Ja, om svaret är ja på dessa exempelfrågor, så kanske IconX är något för dig. Men varför…ja det ska vi fördjupa oss i nu. Så starta musiken, lyft skroten och svetta av dig kilona, nu är det ett hårdtest på gång!

Känsla, Design & Ergonomi

Hela förpackningen känns lyxig och välgjord – men själva bluetooth in-ear hörlurarna är högst o-anmärkningsvärda. I alla fall till utseendet. Förvisso finns de inte bara i svart, utan även rosa, men med de svarta som grund i recensionen så går det lätt att se att dessa må verka tråkiga på ytan, men håller något stort där under.

Till att börja med så följer det med ett gäng olika vingar och öronproppar – så du kan hitta ett par som passar dina öron bra. När du sedan satt dit de i öronen, så sitter de kvar väldigt bestämt, och du behöver röra på huvudet i bra högt tempo för att få de att lossna.

Tillsammans med laddningsboxen, så kan du hålla igång musiken i sju timmar – och skulle du behöva en stunds lyssnande till, så är det bara att ladda de i cirka 10 minuter, så får du upp till en timmas extra användning. Smidigt och enkelt! Särskilt då själva laddningsboxen i sig kan laddas upp och tas med överallt.

Sedan har vi utsidan av öronsnäckorna, som är utrustade med touch-yta. Med ett enkelt nuddande, så kan du höja/sänka volym, byta låt, starta IconX egna träningsprogram (ja det finns i hörlurarna), svara samtal, eller varför inte starta ljudupptagning av närområdet. D.v.s. du kan höra om folk pratar till dig, även om du lyssnar på högsta volym. Hörlurarna är även lätta att hitta på din dator – och kan därför användas för lagringsutrymme om så önskas. Även om det främsta idén är att du ska kunna lägga över t.ex. mp3 musik direkt i lurarna (3.4 Gb utrymme) och nå denna musik hela tiden, oavsett om du har internet anslutning eller mottagning på telefon.

Allt är gjort för att förenkla din träning, så att du på ett enkelt sätt kan svara om det ringer, eller byta låt på Spotify medan du exempelvis löper. Genomtänkt och välgjort!

Ljudbild, kompatibilitet, Mikrofon & Användning

När det kommer till ljudbilden så går det bara inte att förneka hur bra de låter. Fylligt och dynamiskt med ett bra omfång från lägre toner upp till de högsta. Likaså med de inbyggda mikrofoner som finns här. De fångar upp och ger samtal ett klart och rent ljud. Självklart inget anmärkningsvärt utöver det, men det fungerar bra, trots de två 8 grams öronsnäckorna.

Skulle vi titta efter svagheter, så kan det vara kompatibiliteten. Dessa är primärt gjorda för Androidtelefoner, och dessutom över Android 4.4 ( och Bluetooth v4.2) vilket kanske inte alla har. Överlag så kommer de funka på de flesta Androidtelefoner, men det kommer finnas undantag. Likaså på iOS sidan. Inte nog med att du tappar röstläget (du kan givetvis trycka in längre för röstkommando) men även träningsfunktionerna som fanns i lurarna.

Annars har vi några snabb nämnda godbitar; Samsung Gear appen gör att du kan ändra volym/ljud eller varför inte få dina hörlurar att pipa så du kan hitta de, ifall du tappar bort de. Det tillsammans med röststyrningen i Bixby gör att det är enkelt att ringa upp ens föräldrar, barn eller vänner – även om just denna funktion knappast är perfekt. Men det funkar bra och det räcker.

Mina tankar

Som trådlöst bluetooth hörlurar så slår dessa det mesta vi har testat. Klar och fin ljudbild, håller fast trots löpträning eller annan typ av träning, och med bra funktioner i Galaxy Wearable appen. Men är det värt dess pris? För om det är något som det tappar på, så är det dess prisbild på (som lägst) tvåtusen kronor. Just denna aspekt kan få en och annan att kolla mot något annat. Men då skulle jag säga att det kan vara värt att göra investeringen trots det. Kvaliteten i dessa hörlurar överskrider tack och lov priset, och med svett- och vattenbeständig finish så slår de sig fram mot det mesta i alla väder!


Specifikation

Anslutningar: USB-version USB 2.0, Bluetooth-version: Bluetooth v4.2, Bluetooth-profiler: A2DP, AVRCP, HFP, PC Sync. Gear IconX PC Manager
Allmän information: Färg: Svart, Grå, Rosa, Kompatibel Spec på Smartphone: Android 4.4 ↑ , 1,5 GB ↑, Paketinnehåll: Laddningsbox, Öronproppar (S, M, L), Quick Start Guide, USB kontakter: USB Type-B, USB Type-C, USB Cable, Vingar (S, M, L).

Minne: Tillgängligt minne 3,4 GB, Upp till 1000 sånger, Sensorer: Accelerometer, Proximity Sensor,
Fysiska specifikationer: Earbud Dimension (HxBxD) 21,8 x 18,9 x 22,8 mm, Earbud vikt: 8 g, Case Dimension (HxBxD): 31,4 x 73,4 x 44,5 mm, Case vikt: 54,5 g, Battery Capacity (Earbud): 82 mAh, Battery Capacity (Case): 340 mAh, Ljuduppspelningsformat: MP3,M4A, AAC, WAV, WMA (WMA v9), Antal mikrofoner (per Earbud): 2 EA, Ambient Sound: Ja, Tjänster och appar: Bixby Connection: Ja, Running Coach: Ja, Mätbar data med träningsprogram:Brända kalorier, avstånd, tidsrymd, hastighet.

Samsung Gear IconX. Lägsta pris enligt Prisjakt.nu 1875 kr 2018-08-29.

Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar