Motorola Vervebuds 250

av Danny Larsen

När jag tänker Motorola är inte det första jag tänker på in-ear lurar. Efter att ha fått tagit mig an och testat på Vervebuds 250 ska jag nu se vad de har att erbjuda. 


Det första som vi ser när vi plockat ur förpackningen är en rund och smidig förpackning som inte är så värst stor, vilket är en fördel när man ska ta med lurarna. När man öppnar upp det locket som hålls stängt tack vare magneter kan vi plocka fram lurarna, och de är inte stora eller har några vingar som på många andra in-ear lurar. Vårat exemplar kom i svart färg, men det finns även i blå, röd, vit och turkos. Man har här alltså många färger att välja mellan, vilket alltid är trevligt med olika val av färger beroende på vad man vill ha.

Till lurarna följer det med tre stycken olika storlekar på plupparna för öronen, bra då vi alla har olika storlekar på öron-kanalerna. Medföljer gör också laddningssladd och manual. Det är kort och gott allt som vi får i lådan.

Vervebuds 250 ger oss en sammanlagt lyssningstid på 18 timmar, då är det först sex timmar på lurarnas egna laddning och sen får vi ut två laddningar från laddningsetuiet. Etuiet har även stöd för QI-laddning, om man som jag sitter på en Deltaco QI-1032 kan man bara lägga etuiet på den för att alltid ha den fulladdad och redo för när man behöver den.

Om vi ska kolla mer noggrant eller lyssna lite mer på hur lurarna låter då… Utseendet på lurarna är väldigt diskreta, inget led eller upplyst logga som sitter på utsidan. Loggan sitter på lurarnas touch-känsliga knapp, den är ingen knapp som man måste trycka in för att den ska reagera. Här behöver man bara röra vid den så reagerar den på att pausa/slå igång. Även om det är smidigt med en knapp som du ej behöver trycka på, kan det ibland irritera. Vad menar jag då med det, jo om jag tänker röra eller flytta på luren kan de bli att den pausar vad jag lyssnar på även om jag ej menade det. Detta är inget superproblem, men kan ibland bli irriterande att den är så känslig. 

Vervebuds 250 sitter väldigt bra i öronen när man väl valt rätt pluppstorlek. Något som jag dock märkt av är att jag har fått en tryckande känsla av längre användning av lurarna. Detta är såklart väldigt individuellt, då vi alla har olika öronkanaler och hur de reagerar på långtidsanvändning av in-ear lurar.

Om vi ska kolla in det viktigaste av allt med lurarna, ljudet på dem… Överlag skulle jag säga att det är en riktigt bra ljudbild: du har en tydlig och härlig bas, med ett mellanregister och diskanter som är tydliga med vad du lyssnar på om det är podcast eller lyssnar på musik. Basen tar inte över Ljudbilden, något som jag stött på hos andra in-ear lurar. Här ger basen oss en skön umf i musiken och ger utrymme för diskanterna och mellanregistret att leverera och höras bra och inte överröstas. Man kan här säga att du kommer inte ha något problem med vad du än lyssnar på.

Precis som med vår recension av Motorola Vervebuds 400 upplevde jag också att lurarna väldigt kort kunde tappa kontakten med mobilen (testad på en Samsung S9) och det blir ett minimalt glapp i musiken. Detta även fast mobilen t.ex. bara legat i den inre jackfickan och inte borde ha problem att få signal. Detta händer inte ofta och kan bara vara vårt exemplar vi fått till oss, men värt att poängtera att det kan ev. hända.

Om vi också ska kolla på mikrofonljudet så har de beskrivits som tunt och burkigt ljud av de som jag har pratat i telefon med. Även om det beskrevs som sådant kunde man höra vad som sades om än lite otydligt ibland, överlag är de som de flesta mikrofoner på trådlösa lurar, inte det bästa men det fungerar.

Överlag måste jag säga att jag är väldigt nöjd med vad Motorola Vervebuds 250 levererar, det har en överlag en bra ljudbild, sitter bra fast i öronen och bra batteritid. Något som kunde ha varit bättre är mikrofonljudet, men man kan bara göra så mycket på in-ear lurar.


Specifikation

Headphone Features

  • Plastic ear pieces.
  • Type C cord.
  • Connection: wireless.
  • Bluetooth 5.0.
  • 6mm driver.
  • IPX5 water resistant.
  • 18 hour battery life.
  • 90 minute charging time.
  • Charging case included.
  • Siri, Google now  and Alexa compatible.

Motorola Vervebuds 250. Lägsta pris 689 kronor enligt Prisjakt.nu 2020-11-30.
Produkten är ny på marknaden, varav den lilla tillgången via prisjakt. Mer produkter kommer finnas ju mer den kommer ut på marknaden.

Recensionsex tillhandahållet av Motorola.

Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar