Hem RecensionerTillbehörsrecensionerPowerbank/Laddning Deltaco Trådlösa QI-laddare | QI-1027 | QI-1032

Deltaco Trådlösa QI-laddare | QI-1027 | QI-1032

av Maxx Löfström

Från HyperX dubbelsidiga QI-laddare (trådlös laddning d.v.s.) till Deltacos mindre QI-laddare – så är det uppenbart att deras funktionsområde mer eller mindre är identiskt. Har du en telefon eller uppladdningsbart batteri som har stöd för denna trådlösa laddning, ja då funkar alla QI-laddare mer eller mindre. Vissa snabbare, vissa med vissa stödfunktioner inbyggda. Vilket för oss in på frågan om dessa två laddare från Deltaco… är de ens värda att köpa?


De två QI-laddare som Deltaco skickat oss för att recensera, är på flera plan likadana. Den mindre QI-1032, liknar mer ett glasunderlägg, och har en tygförsedd yta och ett anmärkningslöst utseende i silver/grått. Dess storebror (trots att den har en lägre modellserie namn?) QI-1027 är i stället försedd med gummifötter och kan ställas så att du kan få t.ex. din mobil att riktas mot dig, skulle du vilja ha den synlig bättre. Här skiljer de sig från den tidigare recenserade HyperX ChargePlay Base, som bestod av två sidor som gjorde att du kunde ladda två enheter samtidigt – detta är inget som går med någon av dessa.

Så sett till utformning så är det tydliga skillnader mellan de två. Sedan så har den mindre silveraktiga QI-1032 enbart en laddningsspole vilket är punkten du behöver lägga mot din enhet för att få den att börja ladda. Medan den svarta QI-1027 istället har dubbla spolar, vilket innebär att du får ett större område som den når. Vilket i praktiken enbart innebär att du kan ladda exempelvis din mobil både när den står upp, eller ligger ner.

Ja, sett till de yttre aspekterna så finns inte så mycket mer att orda om – laddarna fungerar minst lika bra i en kontorsmiljö som i sovrummet, det är mer eller mindre bara skillnader i hur de står och stödet i hur olika enheter kan laddas.

I övrigt så gömmer de båda övertemperatursskydd mot överhettning, under- och överspänningsskydd och kortslutningsskydd. De klarar båda 10W snabbladdning, vilket innebär att nyare mobiler exempelvis laddas upp avsevärt snabbare – men trots det har de även bakåtkompatibilitet, på det sättet att äldre enheter kan laddas också, men att det då istället använder enbart 5W.

Ja, som ni märker så är de mer eller mindre likadana, även om det finns en liten skillnad mellan de, utöver antalet uppladdningsspolar. För utöver själva passformen, så körs den mindre QI-1032 med en vanlig standard microUSB kabel, medan den större QI-1027 istället använder USB-C kabel. En aspekt som dock inte betyder allt för mycket – då slutresultatet blir detsamma. Men skulle ni mot förmodan föredra den vanliga microUSB kontakten över USB-C eller vice versa; ja då har ni alternativ i alla fall.

Värt att köpa?

QI-1032

Lättheten i både laddarens vikt och även användning gör denna till en bra pryl att ha med ute på vägarna. Säg att du sitter med din laptop; ja då är det bara att smidigt plugga in den lilla laddaren, och vips så är det bara att ladda din mobil. Å andra sidan är det minst lika enkelt att ladda en mobil med dess vanliga kabel – så det tar ut sig självt lite.

Med det sagt, för de som är ute efter en smidig och enkel lösning, sett till trådlös laddning, ja då kan denna alldagliga runda lilla platta vara något för er. Sen att den samtidigt är den billigaste från Deltaco, hjälper en hel del det med.

QI-1027

Vill ni kanske ha en plats i hemmet där ni konstant vill ladda era enheter, ja då kan den svarta QI-laddaren vara er grej. Den smälter aningen bättre in i miljöer, och känns väl tilltagen sett till storlek – och med gummibelagd yta, så vilar er mobil stadigt utan att ha någon risk att falla ur. Storleken gör att den känns mer gedigen än det aningen mer ”flimsiga” lilla silveraktiga lillasyskon som är QI-1032, och upplevs även mer hållbar.

Slutord

För de som är ute efter trådlös laddning för era ”Smart Devices”, så står det än mer klart att båda dessa produkter utan problem kan fungera finfint för era behov. De har lite olika estetiska kvaliteter, så där kan ni åtminstone guidas lite av er egen smak – men oavsett så är de riktigt överkomliga sett till pris (QI-1032 runt 124 kr, QI-1027 runt 286 kr) och vad de presterar.


Specifikation

Deltaco QI Wireless Charger QI-1032. Lägsta pris 124 kronor enligt Prisjakt.nu 2019-02-11.
Deltaco QI Wireless Charger QI-1027. Lägsta pris 286 kronor enligt Prisjakt.nu 2019-02-11.

Recensionsex tillhandahållet av DeltacoGaming.

Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

En stor mängd av spel- och produktrecensioner görs på Nördlivriggen som agerar testdator/testbädd.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar