Innehållsförteckning
HyperX Pulsefire Dart är verkligen ytterligare ett sånt där flashigt namn som inte känns vettigt. Vadå Pulsefire….Dart…?! Men som med allt här i världen, så ska man alltid sikta på att ta reda på vad som faktiskt finns under ytan, och inte fastna på ytterligheter. Därför så överraskar just denna trådlösa mus på flera sätt. Hur…? Ja, läs så får du se!
När HyperX kom ut med sina första spelmöss här för några år sedan, så var det självklart intressant att se hur de skulle klara sig. Och ja, det gick bra. Men marknaden för speltillbehör har inte legat på latsidan, och mängder med tillbehörstillverkare slåss om oss kunder – och det är där som alla verkligen behöver visa vad det går för.
I detta fall så är det en kombination av prylar – Pulsefire Dart och Qi laddningsplattan Chargeplay Base (trådlös laddning) det handlar om. Musen som med en mjuk rund design, skarp RGB belysning och välproportionerlig storlek känns väldigt bra i handen. Den USB-C uppladdningsbara (eller trådlöst uppladdade) musen har gummiaktiga, nästan texturen av tyg på sidor som känns väldigt bekväma; allt med en välbalanserad vikt. Ja, under spelande så avlastar musen bra, i alla fall för mina stora labbar till händer.
Om vi ska kika på laddningsplattan en stund, innan vi går vidare med musen – så är det alltså en laddningsplatta, där du helt enkelt bara lägger musen på, och den automatiskt laddas upp. Smidigt och enkelt. Det är nämligen en så kallad trådlös Qi laddningsstation, där röd belysning visar hur mycket batteri som finns, och där du kan ladda två prylar samtidigt. Exempelvis Pulsefire Dart musen och din Qi kompatibla mobil (i vårt fall en Samsung Galaxy S9). Smidigt och tydligt helt enkelt!
Tillbaks till musen…
Pulsefire Dart behöver givetvis inte köpas med laddningsplattan, utan kan minst lika lätt laddas upp med den USB-C kabel som medföljer, vilket är bra, då Qi plattan ändå kostar minst 549 kronor – bara i sig själv! Vilket är något som ärligt talat känns alldeles för dyrt.
Musen i sig, är utrustad med 3389 sensor, som känns väldigt kvick, men som inte gör något som man kan se som unikt. Batteritiden är dock toppen, då den kan nå uppåt 50 timmar med RGB belysning (och runt 90 utan RGB belysning) – och brytarna för särskilt vänster- och höger musknapp känns rappa och härligt klickiga. Du kan dessutom ställa in DPI knappen på tre olika DPI inställningar, som byts emellan; samtidigt som du kan ha specifika färger kopplade mot olika nivåer. Det hela blir väldigt tydligt, och uppskattas under snabba matcher.
Men inget är någonsin perfekt, så heller inte här…
Musens överliggande konstruktion känns tyvärr relativt plastig och ihålig, och skrollhjulet är framförallt lite av ett problem. Den känns väldigt billig och inexakt trots att den är stegbaserad. Sidoknapparna är däremot stora samtidigt som de inte tar upp för mycket plats under tummen, när den vilar mot det underbart texturerade tyg-gummit (?). Den överliggande designen dras dock ner, än en gång av att musen bara inte känns lika solid som många andra möss, särskilt i prisklassen som denna (runt 1100-1200 kronor).
Sedan måste vi prata om HyperX programvara Ngenuity – en (i detta fall) Windows 10 app, som lämnar mycket att önska. För mig så var den buggig och seg, och ärligt talat… snälla låt det bli en genuin installerbar fil istället för en app i Microsoft Store. Dess gränssnitt är tack och lov väldigt tydligt, men ändå, krånglet som var initialt känns onödigt, och jag hade gärna sett att HyperX lade mer krut på programmet – särskilt som regelrätt program.
Avslutningsvis!
Hade laddningsplattan följt med på köpet, så hade läget kunnat se annorlunda ut – men i nuläget är det en okej mus, med ett par intressanta idéer – där komfort är i fokus. Rent hastighetsmässigt må det skryta med en DPI på upp till 16000, men den känns inte riktigt legitimt värd att köras på de nivåerna. Och du hittar med all säkerhet möss, som är både rappare, med mer välutvecklad mjukvara för samma eller nästan mindre pris. Visst är Qi laddningsfunktionen bra – men för den merkostnad som den innebär, så känns det nära nog onödigt att köpa.
HYPERX PULSEFIRE DART
- 2,4 GHz trådlös anslutning
- Upp till 50 timmar 2 batteritid
- Trådlös Qi-laddningskompatibilitet
- Pixart 3389-sensor
- 16000 DPI / 450 IPS / 50G
HYPERX CHARGEPLAY BASE
Antal enheter: | 2 Qi-aktiverade enheter |
Qi-utgång: | Upp till 15 W totalt 1 |
indikatorer: | 2 LED-indikatorer |
Växelströmsadapter: | 24 W (5V / 3A; 9V / 2A; 12V / 2A) |
Kabeltyp: | USB Type-C |
Kabellängd: | 1.8 m |
Dimensionera: | 215.04 mm x 90.91 mm x 17.36 mm |
Vikt (utan kabel): | 135 g |
Totalvikt: | 254.3 g |
HyperX Pulsefire Dart. Lägsta pris 1080 kronor enligt Prisjakt.nu 2019-12-02.
HyperX Chargeplay Base. Lägsta pris 549 kronor enligt Prisjakt.nu 2019-12-02.
Recensionsex tillhandahållet av HyperX.
Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.