Hem RecensionerTillbehörsrecensionerPowerbank/Laddning Deltaco Wireless Powerbank PB-Q1001 | QI-Laddare

Deltaco Wireless Powerbank PB-Q1001 | QI-Laddare

av Danny Larsen

Ny vecka och nya ärenden att springa. Då vore det tråkigt om ens mobil skulle få slut på batteri. Just därför är det lägligt att jag precis recenserat Deltaco Wireless Power Bank PB-Q1001. Är det den som kommer rädda dig från att vara onåbar medan du är på språng? Häng med så ska vi se vad vi har att göra med.


Från Deltaco har vi testat på två tidigare powerbanks: PB-Q1000 och PB-Q1001.  De har varit helt okej och gjort precis vad som utlovades. Båda med sina olika för- och nackdelar. Denna vecka ska vi kolla in PB-Q1001 som är den senaste powerbanken från Deltaco.

Sett till portabilitet är den riktigt smidig. PB-Q1001 är en relativt lite powerbank (BxDxH: 70 x 17.5 x 138.5 mm). Den är snäppet mindre än min Samsung S9, så att ha den med sig är som att ha med sig två mobiler. Man kan utan problem ha med den i byxfickan, i väskan eller bara ha den i handen. Dess lätta vikt på bara 240 gram gör att den är väldigt lätt att bära med sig.

Utseendemässigt är den väldigt diskret i en matt svart färg, med QI-loggan på ovansidan. Den ena kortsidan har en mörkare bit där vi finner dess LED display, här visas hur många procent du har kvar av batteriet. Direkt ovanför LED displayen har vi powerbankens alla portar. Det finns en USB-A, C och en micro-USB port. Genom USB-A, C och QI kan man ladda upp till tre enheter samtidigt, vilket kan vara smidigt om behovet uppstår. 

Om vi ska titta närmare på batteriets storlek så ligger den här modellen på 10 000 mAh. Jag kan alltså få tre fulladdningar på min Samsung S9 (3 000 mAh). Powerbanken har även snabbladdning vilket gör att mobilen är fulladdad på ca två och en halv timma. För att ladda powerbanken helt full efter att man har tömt den tar det sex timmar innan den är fullt laddad igen. Det kan därför ta sin lilla tid att ladda, men om man tänker till och laddar den medan man är hemma mellan varven kommer man ha tillräckligt med batteri för att klara sig under dagen.

Precis som med PB-Q1000 kommer den här powerbanken med QI-funktion, d.v.s. om din mobil har stöd för QI kan du bara lägga mobilen ovanpå powerbanken och sen laddas den trådlös. Det är skönt att kunna ladda mobilen utan att behöva dra fram sladden eller för den delen plocka med sig den så fort man ska iväg någonstans. Dock är det lite pilligt att få mobilen att ligga rätt för att den ska börja ladda, allt beror också på din mobils design eller om du har ett skal på. För att påbörja laddning ska man trycka på den knapp som finns på den övre kortsidan ovanför LED displayen. Därefter kan man lägga mobilen på laddare och ca tio sekunder senare börjar den att ladda.

Man kan så klart ta med sig laddningssladd om man önskar också och kan som tidigare nämnt ladda tre olika saker samtidigt. Personligen har mobilen varit min primära försökskanin, men jag har även testat med att ladda mina Jaybird Vista samtidigt och inga problem där.

I lådan ingår powerbanken, instruktioner och dess laddningssladd, vilket jag har ett litet problem med. Problemet är att den är väldigt liten, hade den varit ca 30 cm lång hade jag inte haft några problem med den. Den är bara otymplig att göra med när jag ska koppla in den, den är inte optimal om jag får säga det själv. Men man kan leva med den, den är inte min favorit men den fungerar som den ska om än så kort.

Vad mer kan jag säga om denna powerbank, den levererar vad den säger att den ska göra och fungerar som den ska. Den är lätt att ta med sig och man kan ladda upp flera saker samtidigt. QI är alltid lite pilligt med att få den att ligga rätt, men man lär sig vart den ska ligga till slut. Och med ett pris på runtomkring 300 kr tycker jag att den är värd att kolla in om du har ett behov av en QI powerbank.


Specifikation
Antal inkommande anslutningar 1
Egenskaper Kortslutningsskydd, överladdningsskydd, överladdningsskydd, temperatursensor, överspänningsskydd, snabbladdning, laddar samtidigt upp till 3 enheter, inbyggd digital skyltningsdisplay
Färg Svart
Inmatningsanslutningar 5-stifts mikro-USB typ B
Kapacitet 10000 mAh
Laddningstid 6 timme/timmar
Medföljande kablar Mikro-USB till USB-kabel
Produkttyp Trådlös powerbank
Snabbladdningsteknik Power Delivery
Standarder för trådlös laddning Qi
Standarder som följs Qi
Strömenhetsinformation Strömbank: 4-stifts USB typ A – 18 W
Strömenhetsinformation Strömbank: trådlös dyna – 10 W
Strömenhetsinformation Strömbank: USB-C – 18 W
Teknik Litiumjon
Trådlös laddning Ja
Utdatakontakter Total 2: 4-stifts USB typ A, 24-stifts USB-C
Utformad för Mobiltelefon
Vikt 240 g

Recensionsex tillhandahållet av Deltaco Gaming. Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll. 

 

i samarbete med PriceRunner

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar