Deltaco PB-C1001

av Martin "Fyghar" Johansson

Powerbanks blev riktigt populära när Pokémon Go dök upp, men det känns som att de har försvunnit lite från marknaden? Det kan visserligen bara vara jag som inte har letat efter dem och därför inte tänkt på dem. Kommer PB-C1001 hjälpa mig att få upp ögonen för dem?


Min första tanke när jag såg powerbanken var att den är riktigt stilren. Det är visserligen bara en svart låda med lite uttag och en knapp på ena sidan, men det behövs verkligen inte mer för att ha en vettig design. Knappen trycker man på för att se hur mycket kräm det är kvar i det svarta lilla paketet som sedan visas i vita, digitala siffror på framsidan av lådan. Det visas i procenttal och syns tydligt i olika ljus tack vare den svarta bakgrunden och de vita siffrorna. Min andra tanke var att den är riktigt tung! Visst, jag kan ju lyfta den utan problem men om jag skulle tappa den på en av mina tår är det nog antingen en krossad eller amputerad tå jag får leva med efteråt.

Det finns som sagt tre olika uttag på powerbanken och det står även vilken kabel som ska kopplas in vart i de olika uttagen. Uttagen är USB-C, USB-B samt en Micro-B. Texten kan dock vara lite för liten för vissa vilket kan resultera i att man kopplar fel. Ett möjligt irritationsmoment men inget jag har stört mig på. De tre uttagen är för att ladda powerbanken eller att ladda något med powerbanken.

Jag är dock inte imponerad av laddningsförmågan hos den här lilla lådan. Det tar den ca två timmar att ladda min Samsung Galaxy A50 från 15% till 100%, vilket inte är dåligt egentligen men det känns som att jag ofta har tillgång till en kontakt som går snabbare. Det tar även ungefär samma tid att ladda powerbanken och enligt anvisningarna vill de inte att man låter den gå under 10% eller över 90% för att banken ska klara sig så länge som möjligt. Jag tycker om att de kommer med såna här anvisningar för att man ska kunna använda produkten så länge som möjligt. Enligt anvisningarna bör powerbanken ligga öppet då den genererar värme, vilket jag kan förstå. Samtidigt känner jag dock att det begränsar en del av användarmöjligheterna med en powerbank om man inte kan ha den i jackfickan eller väskan för att ladda mobilen, hörlurarna eller den bärbara konsolen. Rekommendationen är att man laddar med den när man ska resa länge och kan sitta stilla under den tiden. Med andra ord under en roadtrip eller en längre tågresa.

På det stora hela är det här en okej powerbank. Med tanke på vart prislappen ligger känns det som att man får det man betalar för. Inget dåligt men inte heller något märkvärdigt. Vikten är den mest framträdande aspekten då den väger 390 gram, vilket innebär att det här inte är något du tappar i det första taget. Annars kan det göra ont.

Specifikation
Antal inkommande anslutningar 1
Effekt 18 Watt
Egenskaper Batterinivåindikator
Egenskaper Kortslutningsskydd, överladdningsskydd, temperatursensor, överspänningsskydd, urladdningsskydd, laddar samtidigt upp till 2 enheter
Färg Svart
Inmatningsanslutningar 5-stifts mikro-USB typ B
Kapacitet 20000 mAh – 74 Wh
Kopplingstyp för avtagbar kabel Micro-USB Type B
Laddningstid 13.5 timme/timmar
Max elektrisk ström 3 A
Medföljande kablar Mikro-USB till USB-kabel
Produkttyp Strömförsörjningsbank
Snabbladdningsteknik Snabbladdning/kraftleverans
Strömenhetsinformation Strömbank: 24 pin USB-C with Power Delivery – 18 W
Strömenhetsinformation Strömbank: 4-stifts USB typ A med snabb laddning – 18 W
Teknik Litiumpolymer
Utdatakontakter Total 2: 4-stifts USB typ A, 24-stifts USB-C
Utformad för Mobiltelefon
Vikt 390 g

Deltaco PB-C1001. Lägsta pris 249 kronor enligt Prisjakt.nu 2020-11-09.

Recensionsex tillhandahållet av Deltaco.

Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

En stor mängd av spel- och produktrecensioner görs på Nördlivriggen som agerar testdator/testbädd.

 

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar