Hem RecensionerTillbehörsrecensionerKringutrustning (annat) Arlo Pro 3 2K QHD Wire-free Security Camera System

Arlo Pro 3 2K QHD Wire-free Security Camera System

Övervakning har aldrig varit enklare.

av Danny Larsen

Efter att vi har fått testa på Arlo Essential Spotlight Camera + Arlo Essential XL Spotlight övervakningskameror har vi återigen fått till oss ett nytt kit av övervakningskameror att sätta tänderna i. Hur väl fungerar de och vilka användningsområden kan vi förvänta oss av Arlo Pro 3, ja det ska vi kolla över nu.


Vad som ingår i kartongen: först har vi två kameror med laddningsbara batterier, två olika väggfästen, SmartHub, magnetisk laddningskabel, strömadapter och en Ethernet-kabel. Här i finns allt man behöver för att sätta upp övervakningskamerorna utomhus på ditt hus eller inne i lägenheten. Kamerorna kommer i vitt eller svart utförande, men trots det är de relativt små och diskreta.

Kamerorna är helt trådlösa och behöver ej någon extern strömkälla eller sladdar som går ut till dem, det hela gör att vi måste förlita oss på batterierna som medföljer. Batteritiden på kamerorna räcker till gott och väl då en fulladdning ska räcka i ungefär ett halvår. Detta gör att man inte behöver ladda batteriet mer än två gånger per år och gör att man har övervakning dygnet runt utan att oroa sig för att de ska dö mitt i natten. Genom Arlos mobilapp ”Arlo Secure” kan man se hur mycket batteri som finns kvar och kan genom detta lätt få en överblick på när man kan behöva sätta batterierna på laddning.

Vad som följer med i förpackningen.

Vad har kamerorna att erbjuda? Först och främst så bjuds vi på 2K (2560×1440) upplösning med 160 graders synfält och HDR (högdynamisk färgomfång) på videoklippen, vilket gör att vi får en bättre kvalitet på filmklippen och lättare kan se vem eller vilka som dyker upp på de klipp som automatiskt sparas när kameran reagerar på rörelse. Kamerorna har även mörkerseende, antingen i färg eller svartvitt och har en stark lampa som lyser upp området den övervakar. Man kan även själv ta bilder om man tittar på en livestream från mobilappen, samt att det bjuds på tvåvägskommunikation.

Om du ska föra samtal och titta på de som är på kameran får du räkna med att det är några sekunders fördröjning i bild och ljud. Det är tillräckligt lite däremot för att det ska bli något problem, och snabbt nog för att du ska kunna reagera för att fånga skumma personer om så skulle behövas. Att kunna ha samtal med de som dyker upp kan vara avskräckande nog. Får personen i fråga reda på att den blivit upptäckt på kamera, och att den som bor där säger till personen att ge sig av innan polisen kommer, bör få de flesta att hålla sig borta. Att bara ha en kamera sittandes på väggen eller tydligt placerad vid ens dörr brukar vara avskräckande nog för de flesta som att undvika ett försök till dumheter.

Det finns även en inbyggd siren som man kan sätta igång i appens inställningar. Denna kan användas manuellt om man tittar på appen och ser folk som är på ditt privata område och vill skrämma iväg dem.

Att installera kamerasystemet och fixa med alla saker i mobilappen gick väldigt enkelt. Man laddar ner appen och följa instruktionerna som var väldigt tydliga och genomgående, samt att instruktionerna som följde med kamerorna kring hur du ska koppla ihop alla sladdar till och från SmartHub:en är även den väldigt enkel och lätt att förstå. Efter att man har kopplat ihop allt och fixat med appen är det bara att ladda batterierna och ploppa in dem i kamerorna och sedan är det bara att skruva upp eller placera ut dem där du vill använda dem.

För mig som bor i lägenhet i ett område där vi under flera år har haft nattliga besök i våra förråd, samt att jag har en stor mängd dyra spelrelaterade samlarobjekt blev det att sätta upp en kamera på väggen innanför ytterdörren. Men även att placera den andra kamera dold i min tv-hylla som har uppsikt över balkongdörren. Tack vare dess breda synfält får jag i bild både min ytterdörr och mitt kök, samt att kameran i vardagsrummet får med hela rummet. Om man har källare eller källarförråd kan det också vara ett perfekt område att fästa kameran där, då det är ställen som man kanske inte går ner till så ofta men fortfarande vill ha koll på vad som händer. Vi testade även utomhustester, där vi kunde plocka upp ett större område – och därmed lättare få kännedom för hur kamerorna plockar upp rörelser på en större yta. I dessa tester som kan ses mer som kamerornas normala användningsområden visade sig inte bara kamerornas optik vara riktigt bra, men framförallt att Smarthub funktionen adderade till en redan effektiv lösning.

Genom att klippen (när en kamera reagerar på rörelse) sparas i appen kan man sedan gå in och titta på dem. Bilden och ljudet är väldigt bra, tack vare 2K upplösningen kan man zooma in på klippet och titta närmare på vad det är man ser och ljudet som spelas in är relativt klart beroende på hur mycket ljud eller hur vädret är där kameran är uppsatt.

De två fästena som medföljer är följande: ett magnetfäste och ett mer vanligt fäste där man skruvar fast kameran på fästet. Magnetfästet skulle jag säga är mer för inomhusbruk då man lätt kan plocka bort kameran utan problem, och man vill inte att folk bara ska kunna plocka bort ens övervakningskamera utan problem. Det andra fästet skruvar man fast med tre skruvar och sen skruvar man fast kameran i dess baksida. Tack vare att de är vattentäta och vädertåliga ska bra eller dåligt väder inte stoppa dem från att fungera.

Laddningskabeln har ett magnetiskt fäst vilket gör att man verkligen känner när man har fäst den för laddning och risken att sladden trillar ur är minimal.

Den SmartHub som följer med i det här paketet är den lagringsenhet som kamerorna kopplas till. Du kopplar SmartHub:en till din router och sedan kan kamerorna kopplas till den via ditt Wi-Fi. Genom att göra detta kommer du som användare kunna koppla upp flera kameror om behovet ökar. Om du vill kan du även spara övervakningsklippen på en extern USB om man så vill, d.v.s. om du inte vill förlita dig på att betala för abonnemanget som krävs för att få alla fördelar med kamerorna.


Arlo Secure – en betaltjänst som inte riktigt behövs i detta fall…

På tal om Arlos prenumerationstjänst lämnar den lite att önska (precis som påpekats i tidigare nämna recensioner). Den är inte direkt för kostsam i sin enklaste form (29 kr/mån), men för detta paket med två kameror blir det snabbt tydligt kostsammare. Det du får med tjänsten är primärt dess molnbaserade gränssnitt och igenkänning av olika typer av objekt (personer, paket, fordon  och djur), men även att en vän rings upp och dessutom eventuell ersättning vid stöld. Dock faller dessa lite under luppen av polisväsendet och försäkringsbolaget och är inga garantier att du faktiskt får igen några pengar även om du har tjänsten. Därför faller den extra platt i detta fall, då den eminenta Smarthub:en tillför lagring åt dig (kan anslutas via USB) – förutom möjligheten att ansluta fler kameror. På många sätt och vis kan det därför vara mer kostnadseffektivt att köpa denna lösning där Smarthub:en medföljer, så att du själv kan kontrollera vad du vill göra och hur du vill göra det. 

Prenumerationstjänsten kan vara ’make or break’ för somliga. Och det är förståeligt.

I det stora hela har jag sett mer fördelar med kamerorna, SmartHub och mobilappen än svagheter och de ger dig precis vad de säger att man kommer få. De två 2K HDR kamerorna med tvåvägskommunikation och en app som är lätt att navigera runt i, för att inte tala om den mängd valmöjligheter du får i hur du vill sätta upp kamerorna – allt detta är riktigt positiva aspekter. En sak som kan ses som negativ är fördröjningen på bild och ljud, eller att prenumerationstjänsten kommer vara en extra kostnad utöver vad man redan betalar för hela kamerasystemet. Men för vad man får går det ej att förneka att det är en attraktiv deal som man får här och man kommer känna sig betydligt säkrare med dem än utan.


Specifikation
System Gateway + kamera(or) – trådlös
Nätverksgränssnitt IEEE 802.11b, IEEE 802.11g, IEEE 802.11n
Funktioner 2-vägsljud, inbyggt batteri, väderbeständig, färgnattsyn, integrerad siren, High Dynamic Range (HDR), spotlight, 12x digital zoom
Förpackningens innehåll 2 kameror, strömadapter, magnetisk laddningskabel, videoövervakningsdekal, SmartHub, 2 st. kameraväggmonteringar, 2 laddningsbara batterier
Färg Svart
Garanti 1 år
EAN 193108140102
MPN VMS4240B-100EUS
Säkerhets-DVR
Komprimeringsformat H.264, H.265
Kameror
Kvantitet 2 kameror
Typ av kamera Utomhus
Sensor 1/3″ – 4 Megapixel
Synfält 160 grader
Nattsyn Ja
Spänning DC 5 V
Strömstyrkeförbrukning 2 A
Min. drifttemperatur -20 °C
Maximal drifttemperatur 45 °C
Internet of Things (IoT)
Intelligent assistent Google Assistant, Alexa
Mått och vikt
Specifikationer Kamera: 5.2 cm x 7.84 cm x 8.9 cm – 316 g
Gateway: 15.3 cm x 14 cm x 5.24 cm – 223 g

Recensionsex tillhandahållet av Arlo. Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll. 

 

i samarbete med PriceRunner

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar