Under senaste året har HyperX börjat utveckla ett antal budgetalternativ till sitt flaggskeppsvariant: Pulsefire Haste 2. Vad har dom ändrat för att motivera prislappen? Och är det fortfarande en köpvärd mus?
Vi tenderar att tänka att ett högre pris alltid ger en bättre vara, men detta behöver inte nödvändigtvis stämma. Ibland betalar vi alldeles för mycket pengar för sådant som vi egentligen inte behöver. Säg att du är en av dom mer avslappnade spelarna som inte behöver alla fina premiumfunktioner, speltiden är inte ämnad åt svettiga och hjärnblödningsintensiva online-matcher som kräver de bästa av produkter. Är då Pulsefire Haste 2 Core någonting som passar dig? Är detta en mus för er som inte bryr sig om det bästa, utan nöjer sig med en pålitlig och prisvärd mus? Vi börjar med att klarlägga vad – av det kvalitativa fläsket – som har skurits bort från Pulsefire Haste 2 för att se om vi har kvar mus som presterar, utan extra fuffens.
Haste 2 Core har lagt på sig 9 gram från 59 till 68 (59g utan batteriet), bytt sin sensor från en Precision HyperX 26K till Custom Core Sensor och guldpläterade TTC brytare mot Custom HyperX Switches. Inga extra musfötter eller grepptejp kommer med denna, och det nog mest tydliga är avsaknaden av ett laddningsbart batteri. Alla dessa ändringar är för ett mycket lägre pris, så hur översätts detta i praktiken? Är bygget knakigt och faller knapparna av? Kan du skrapa av lacket och flimrar pekaren åt alla håll?
Vi börjar med att titta på bygget i sig. Det finns två varianter, en som är helsvart och en helvit, av vilka jag har den förstnämnda. Musen är helt symmetrisk utan underliga former och kommer med 6 funktionsknappar, vilka utöver vänster/höger är rullhjulet, två sidoknappar vid tummen och en liten mittenknapp som reglerar DPI. Rullhjulet är en enkel variant med räfflat gummi för extra grepp och RGB installerat på sin innersida. Haste 2 Core är 38.2 mm i höjd, 66.8 mm bred och 124.4mm lång, vilket ger musen en ganska låg profil. Det fungerar bra för normalstora och större händer under klo- och fingertoppsgrepp. Överskådligt nog är det inte mycket som står ut överhuvudtaget med denna mus, vilket får den att sakna lite individualitet.
Om vi går över till byggets känsla så var det någonting som omedelbart inte gick hem hos mig, jag fick nästan en instinktiv reaktion att dra undan handen. Detta berodde på hur glatt jag kände att musen var och jag fick starka bilder i huvudet om hur jag skulle tappa den. I samband med dess tyngd så kändes det inte som en mus jag skulle lära mig gilla, men utefter användning så har den faktiskt vunnit över mig. När du väl har den på ditt skrivbord i en bekväm position så är bredden perfekt för att skapa ett grepp mellan tummen och ringfingret, glidfötterna tillåter i samband med den lätta tyngden en sömlös friktion på musmattan. Ljudbilden från TTC-guldbrytarna är på den lägre frekvensen, vilket är välkommet om du ska använda musen under kommunikation med dina lagkamrater.
Batterilucka går att ta av utan några verktyg eller andra krångligheter, då den sitter fast med hjälp av en magnet. Jag trodde först att detta skulle riskera konstant lossnad, vilket jag förvånansvärt nog aldrig upplevt under mina sessioner. I och med detta så är sammansättningen ganska så solid, vi har här alltså inte en mus som knakar under prestation, men som kan kännas en gnutta slirig i och med kvalitén på plastskalet.
Vi går från komfortfråga till prestation, hur agerar Pulsefire Haste 2 Core under spelandet? Mina favoriter att testa har blivit en variation mellan reaktionstunga onlinespel som PUBG eller Team Fortress 2, till RTS-spel med mer repetitiva klickningar, som Starcraft eller Warcraft 3 (för dig som gillar klassikerna). Under denna variation finner jag med musens mjuka rörelsevänlighet – och Core Sensorns 1000Hz avläsningsfrekvens – inga prestationsproblem under hastiga instanser. För längre sessionerna med mångtalet klickningar så hade jag inga muskelbesvär vare sig under eller efter. Det är i slutändan en fullt fungerande och pålitlig mus i dessa lägen, vilket jag i första hand inte kunde föreställa mig.
Vi går in på ett par kringliggande och ytterligare funktioner. Vi har här två uppkopplingsfrekvenser, Blåtand och 2.4 GHz, vilka i dagsläget är en sed, men för detta pris finner jag det som ett plus. Under tester vid skrivbordet hade de ingen märkbar skillnad, men det är värt att påpeka att blåtandsfrekvensen ska dra mindre batteri. Om vi gick lite längre bort från skrivbordet, för att exempelvis streama från datorn i kontoret till tv:n i vardagsrummet, så räckte inte 2.4-frekvensen längre än 3-4 meter. Blåtand är på ett eller annat sätt beroende av vilken mottagare du använder, i mitt fall använder jag en billig TP-link UB400. Denna fungerade utan några problem och hade en maxlängd på 4-5 m, vilket var gott om distans till vardagsrummet. En nödvändig punkt inom detta är hur programmet Ngenuity inte går att användas under Blåtand, vilket är ett program jag går in på lite senare.
Batteritid är självfallet en avgörande punkt för många och jag nämnde kort hur Blåtand drar mindre energi. Denna ska under dessa förhållanden hålla i 100 timmar, vilket låter rimligt, men den stora bristen ligger i faktumet att den inte är laddningsbar. Du behöver möjligtvis köpa dig ett pack trippel-A batterier som är laddningsbara, vilka kan vara bra att ha nära till hands om kopplingen ger sig under en exceptionellt svettig match. Utöver dessa faktorer så kan det vara bra att nämna några småsaker innan vi ger oss in på avslutande omdöme.
Denna har en max-DPI på 12000 enheter och kommer med 4 anpassningsbara lägen. Dessa kan du ändra på under HyperX egna Ngenuity program som jag i nuläget är ganska van vid. Det är ett oerhört lätt program som tillåter dig väldigt rudimentära inställningsalternativ som att ändra RGB vid ratten, omprogrammeringsbara knappar och DPI inställningar. Om du har fler produkter från HyperX så kan du använda Light Sync för att synkronisera allas RGB, vilket kan ge en ball effekt för den som är sugen på det. Den är även validerad för NVIDIAS Reflex-program vilket ytterligare kan dra ned latensen mellan dina musrörelser och spelet, vilket är en stor bonus för er som kör tävlingsinriktade onlinespel.
Då kommer vi till det slutliga omdömet, och denna var minsann klurig. HyperX Pulsefire Haste 2 Core är stort sett en ganska anspråkslös mus som jag tycker saknar någon avgörande individualitet eller unik funktion. Musen är högst brukbar, funkar felfritt och är okomplicerad, vilket är det viktigaste, men den väcker inte det estetiska intresset inom mig som andra HyperX produkter lyckats göra. Om vi jämför denna rent prismässigt så ser vi att den ligger i samma kategori som Razers Viper V3 och Logitechs G305, vilka är en aning dyrare och inte särskilt mycket mer spännande. Utöver det finns Corsairs M55-mus som är den närmsta konkurrenten i pris, men där ligger Haste 2 Core under i batteritid. Vi kan nog ändå avgöra i all jämförelse att detta är en bra, trådlös mus för dig som vill ha någonting välfungerande för en mindre peng, vilket är varför jag kommer ge utmärkelsen’ ’’Bra köp’’. Om du har kriteriet att den måste vara trådlös och billig så kommer inte HyperX Pulsefire Haste 2 Core göra dig besviken, även om du är en seriös online-spelare eller mer avslappnad casual.
- Form: Symmetrisk
- Sensor: HyperX Core Sensor
- Upplösning: Upp till 12000 DPI
- DPI-förinställningar: 400 / 800 / 1600 / 3200 DPI
- Hastighet: 300 IPS
- Acceleration: 35G
- Knappar: 6
- Vänster / höger knappbrytare: TTC Gold Switch
- Vänster / höger knapp hållbarhet: 20 miljoner klick
- Ljuseffekter: LED RGB-belysning
- Inbyggt minne: 1 profil
- Anslutningstyp: 2,4 GHz trådlös / Bluetooth® 5.2
- Avläsningsfrekvens: Upp till 1000Hz
- Batterityp: Utbytbart av användaren, 1x AAA alkaliskt batteri
- Batteritid: Upp till 100 timmar
- Längd: 124,3 mm
- Höjd: 38,2 mm
- Bredd: 66,8 mm
- Vikt: Vikt (endast mus): 58.967 Gram; Vikt (med batteri): 68.0389 Gram.
Recensionsex tillhandahållet av HyperX.
Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.
HyperX Pulsefire Haste 2 Core. Lägsta pris 566 kronor enligt Prisjakt.nu 2024-11-15.
i samarbete med PriceRunner