Bildkälla: Razer

Razer Gigantus V2 | Musmatta

av Fredrik Olsson

Razers nya version av sin gamla Gigantus musmatta är här – och den kommer i en mängd olika storlekar. Så dags att låta musen arbeta hårt, för nu ska vi se hur väl den presterar på Gigantus V2!


Razers nya serie Gigantus V2, kommer i 4 olika storlekar – M, L, XXL (den vi fick in som recensionsex) och 3XL. Vad som är nytt med denna nya iteration i serien, är primärt att de denna gång (i alla fall är det vad Razer själva säger) lovar lägre friktion, för snabbare action medan du spelar. Och ja, det märktes ändå till viss del – i kontrast med originalet så har de faktiskt strömlinjeformat musmattan än mer. Långa svepande stråk, till små korta rörelser plockas lätt upp med vår testmus, och även om det givetvis är en ny fräsch musmatta i nuläget, så är dess upplevda kvalitet god, och framförallt så känns den slitstark, vilket är A och O med musmattor.

V2 är annars väldigt likt mycket ur Razers katalog. Svarta musmattor med gröna tydliga gummikanter, gör de direkt igenkännbara som något ur line-up. Vad som också är intressant, att trots denna till synes rigida modellserie, så kan du även via Razers Custom-sida skapa mer personliga framsidor. Så vill du t.ex. ha musmattan med motiv från ditt favoritspel, eller bara skapa en egen touch på musmattan du vill beställa. Dessvärre blir det givetvis en tydlig prisökning, skulle ni addera eget tryck – men det är å andra sidan högst förståeligt.

Komfortmässigt så kommer du inte klaga – dess mikroväv, parat med gummibotten är alltid ett pålitligt val, oavsett vilket märke du egentligen väljer, men ändå… det duger alldeles utmärkt. Och då dess flinka ovansida verkligen utmärker sig under spelsessioner (i alla fall i vårt test med gamingmusen MM711 från Cooler Master), så kan man säga att den kommer serva dig väl. Frågan är bara hur den presterar efter långtidsanvändning – då denna typ av musmatta alltid tappar udden efter ett tags användning, på det sättet att smuts kan dra ner precisionen. Men det är inte så mycket musmattans fel, som den generella användningen vid ens datorer.

Ungefärliga dimensioner

Storlek Bredd Djup Tjocklek
Medium 360 mm 275 mm 3 mm
Stor 450 mm 400 mm 3 mm
XXL 940 mm 410 mm 4 mm
3XL 1200 mm 550 mm 4 mm

Men är det då värt att skaffa just den här?

Gigantus V2 serien är pålitlig, slitstark och framförallt anpassningsbar – med priser som går från 129 kr för den minsta versionen (M), till 599 kr för den allra största modellen (3XL). Och med den modell vi fick till oss (XXL), så är det tydligt att det gamla talesättet ”smakar det, så kostar det” ringar sant. Visst är det mycket musmatta för pengarna, men det är ändå aningen för dyrt, särskilt om man lägger till de runt 500 extra kronor det kostar att personliggöra musmattan (av XXL storlek). För den sakens skull så är den givetvis inte dålig, utan tvärtom. För de som vill lägga den där extra slanten, så kommer ni vara nöjda, och dessutom få ett bra glid. Frågan är bara om inköpet håller i långa loppet, då det finns billigare musmattor av liknande kvalitet. Men valet är ditt… precis som med utförandet.

Lätt att använda… men dyrt…


Specifikation
  • Finns i fyra olika storlekar: Medium, Large, XXL, 3XL
  • Strukturerad mikrovävdukyta
  • Tjockt, gummiskum med hög densitet
  • Halkskydd

Razer Gigantus V2. Lägsta pris från 129 kronor enligt Prisjakt.nu 2020-07-10.

Recensionsex tillhandahållet av Razer.

Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

En stor mängd av spel- och produktrecensioner görs på Nördlivriggen som agerar testdator/testbädd.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar