Hem RecensionerTillbehörsrecensionerMus & Musmatta HyperX Fury Ultra RGB | Musmatta

HyperX Fury Ultra RGB | Musmatta

av Maxx Löfström

Dags för en premiär på flera sätt! HyperX för sin musmatta – och oss i Nördliv, att vi ens fick idén att testa en sådan. Men som med det mesta; det är en första gång för allt! Frågan är bara, är musmattan värd de över femhundra kronor som den kostar? Dags att slipa ner mattan med lite gaming!


Vad gör då HyperX Fury Ultra som är mer unikt?

Elefanten i rummet är givetvis RGB belysningen, men med hjälp av HyperX programvara NGENUITY så kan den regleras på det ena och andra sättet. Belysningen som är satt strax på undersidan av kanterna på musmattan kan justeras i ljusstyrka och effekt – med allt från cykler av olika färger, vågor av varierade nyanser och solida färger. Ja det finns lite av varje för de som vill ha en mer subtil, men ändå relativt smakfull ljusshow. Ja, det är givetvis en aspekt som på inga sätt och vis påverkar ditt spelande, men om du är ute efter en addering till din lilla ’gaming’-hörna, ja då kan denna vara pricken över i:et. I alla fall på ett estetiskt plan.

Kommer vi då in på dess kvaliteter som spelmusmatta, så är även de alldeles utmärkta. Det hårda underlaget i denna ganska stora musmatta gör att merparten av möss glider snabbt och smidigt över ytan. I vårt fall testade vi med HyperX egna Pulsefire Raid, men även Logitech G MX518 och Logitech G502. Samtliga möss fick ett bra glid, oavsett hur slitna eller nya de var – vilket är bra då det på många sätt säkerställer ett mer konsekvent användande, till skillnad från tygmusmattor som har en tendens att tappa effekt ju längre de används och smutsas ner. Undersidan av musmatta är försedd med gummi så att musmatta håller sig stilla oavsett underlag; en bra aspekt, om än knappast unik.

Sett till tydliga svagheter i utformningen, så är det svårt att säga – även om storleken (36×30 cm) gör att den tar ganska stor plats. Ett avseende som förvisso inte är dåligt i sig, men som dock är något du bör tänka på innan ett köp, då musmattan kan komma att kräva ett relativt stort utrymme på ditt bord.

Nåja, slutligen så finns en sak som på många sätt definierar om just du ska skaffa denna musmatta. Javisst, den förser ett bra glid för den mest slitna mus, och har (för de som gillar sånt) en mer distinkt belysning underifrån, som kan göras om efter behag – men priset, ja det är ärligt talat i högsta laget.

Finns det ytterligare en elefant i rummet månntro?

I nuläget så är det billigaste priset i Sverige, runt 590 kronor! Ett pris som i detta fall känns monstruöst för högt. Bra glid i all ära, men detta är rentav hutlöst högt, för vad du får i mina ögon. Visst finns det en möjlighet att priset går ner, särskilt då inte så många återförsäljare har musmattan, men trots det, så kan jag tycka att en halvering i priset är behövligt för att göra det försvarbart. Visst är det kul med RGB, och vi förnekar inte att den glatta hårda ytan har sin fördelar, men i detta fall så skulle vi nog be er avvakta tills en rea eller allmän nergång i pris. Vem vet kanske en mindre modell kan råda bot på detta, både sett till det potentiella storleksproblemet, och det höga priset. Den som lever får se!


Specifikation
Bredd 35.94 cm
Djup 29.94 cm
Egenskaper Halkskyddsbas, RGB belysningseffekter, Tvinnad USB kabel (1.8 m)
Grovlek 5 mm
Produktmaterial Plast
Produkttyp Musmatta

HyperX Fury Ultra RGB. Lägsta pris 589 kronor enligt Prisjakt.nu 2020-02-19.

Recensionsex tillhandahållet av HyperX.

Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

En stor mängd av spel- och produktrecensioner görs på Nördlivriggen som agerar testdator/testbädd.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar