Hem RecensionerTillbehörsrecensionerSmarta hem Deltaco Smart Home RGB List 3m + 1m

Deltaco Smart Home RGB List 3m + 1m

av Maxx Löfström

Dags att återigen sola sig i det pärlemorskimrande ljuset av en RGB LED list! Ja, Deltaco har återkommit, denna gång med en starkt lysande stjärna. Frågan är om den brinner ut lika snabbt som den tänds. Detta är Deltaco Smart Home RGB LED!


Från och med hösten 2019, där vi recenserade exempelvis LIFX motsvarighet Z LED, så står det klart att många ’gamers’ hem saknar lite färggrann atmosfär – vilket är var just dessa typer av LED strips kommer in i bilden. Precis som med Z LED, så har Deltaco Smart Home RGB LED en riktigt stark glöd, ja dess färgtemperatur (från varmvitt till kallvitt) går från 2700K till 6500K, vilket i sig kommer borga för en utomordentlig upplysning, varse sig du placerar den under soffan eller runt en mikrofonarm (som ovan). Dess elastiska och böjbara form gör det ännu enklare att just hitta en placering som funkar för just dig, och sedan att du med ett enkelt knapptryck över telefon, kan skifta mellan olika färger; ja, det gör det hela bara ännu smidigare!

Precis som med andra Smart Home enheter, så ansluts den över ditt 2.4 GHz wifinät, och sedan genom Deltacos Smart Home app. Det hela kan ändras enkelt i appen, med allt från justeringar av färg och ljusintensitet (dimning), men även schemaläggning av när ljus ska starta och stoppas. Så sett till dess användarupplevelse så går det verkligen inte att klaga. Det går även att få den kopplad till Google Assistant eller Amazons Alexa, om man skulle vilja ha det röststyrt – vilket är en kul detalj. Sedan kan du dessutom rentav klippa ner den, så skulle de tre meterna vara lite för långa, så kan man klippa var tionde centimeter – vilket innebär att du får mer möjlighet att skapa den längd just du vill ha.

Nåja, där har vi lite av användarupplevelsen, men vad gör att den här står ut mot andra LED lister?

Det finns ett par viktiga punkter, men den som står ut mest är den mest fundamentala; priset. Till skillnad från t.ex. LIFX produkter, så kostar den här under hälften i jämförelse, vilket gör det till en väldigt bra ingång för de som först vill känna på det här med atmosfärsskapande i hemmet. Dessutom kostar en förlängning på en meter bara 99 spänn, vilket borgar för enkla lösningar för små summor, för de som vill utöka längd i framtiden. Bra där, särskilt med tanke på att själva ljuskvaliteten är väldigt ren och fin, oavsett vilket färg som lyses upp.

Men där börjar fördelarna mot de dyrare konkurrenterna dock ta slut. Det finns så klart saker som saknas, och först har vi appen, som trots att den gör det du vill att den ska göra – är rörig och inte riktigt lika intuitiv initialt för alla. Men framförallt så handlar det om den RGB belysning som marknadsförs, för visst kan du få 16 miljoner färger, men dessvärre bara en åt gången. Låter det dumt att klaga på? Jo möjligen, men när LIFX Z LED är indelad i zoner, där just skapandet av scener och mer varierad känsla i färgsättning uppnås, så är Deltacos RGB LED list väldigt enkelspårig. Jag kan tycka att idén om en RGB list just ska betona på det röd-grön-blåa… d.v.s. själva tanken om att låta färgsättningen skifta lätt. För även om det medföljer ”scener” som visar ett gäng färger så är det enbart en i taget, inte att flera syns samtidigt jäms med den tre meter långa LED stripen. Där konkurrenter istället delat in sina LED lister i zoner och gjort upplevelsen till en mer unik sådan, så går det i många fall att lätt byta ut denna LED list mot exempelvis lika gärna något från IKEA.

Självklart är den inte dålig på något sätt, och som jag sagt tidigare så är det en bra ’deal’ rent prismässigt. Men om det är det mer unikt uppsatta ljusskimret du är ute efter, ja då ska du nog lägga en slant till för en annan RGB LED list – men om du vill ha en enkel upplevelse, något som är en bra ingångsport för den här typen av produkt, ja då kan jag inte annat än rekommendera den.


Specifikation

• Inspänning: 12 V
• Anslutning: 6-pin
• Dimbar via app
• Livslängd: 25.000 h
• WiFi 2,4 GHz, 802.11 b/g/n
• LED-typ: SMD 2835 & SMD 5050
• LED-densitet: 90 st per meter
• Ljusflöde (max): 300 lm/m
• Färgtemperatur: 2700K-6500K (varmvitt till kallvitt)
• RGB, 16 miljoner färger
• Klippbar var 10:e centimeter
• Effekt vid användning: 24 W (max)
• Förlängningsbar upp till 5 m (förlängning säljs separat)
• Skydd: IP20 (anpassad för inomhusbruk)
• Röststyrning med Google Assistant eller Amazon Alexa
• Montering: 3 M dubbelhäftande tejp eller med fästbygel i silikon (medföljer)

Deltaco Smart Home RGB List 3m + 1m. Lägsta pris 349 kronor enligt Prisjakt.nu 2020-04-03.

Recensionsex tillhandahållet av Deltaco Gaming.

Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

En stor mängd av spel- och produktrecensioner görs på Nördlivriggen som agerar testdator/testbädd.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar