Sennheiser HD 4.30i

av Fredrik Olsson

Vi tittade nyligen på ett trådlöst mobilheadset från Sennheiser (4.50 BTNC), och nu har vi kommit till det headsetets lillebror. I mångt och mycket är det samma headset, men utan trådlöshet. Men var det trådlösheten som sålde in dess storebror, eller är det faktiskt detta headset med en ”vanlig” 3.5 mm kontakt som går vinnande ur fajten? Vi får väl se!

Känsla, Design & Ergonomi

Precis som med 4.50 BTNC så är det nästan ett återhållsamt utseende. En enkel huvudbygel med ett over-all utseende i svart och silver (finns även i vitt och bronsfärgat utseende) gör det hela till en härligt simpel men samtidigt elegant historia. Passformen ligger även här väldigt bra över huvud och öron och har ett bestämt tryck.

Även dessa är väldigt sköna att använda under långtidsanvändning och kan även vikas ihop smidigt för de som är på resande fot. Skillnaden här är såklart att detta också kommer med kabel där storebror 4.50 BTNC slipper allt vad heter kablage. Men trots det så fungerar det smidigt att koppla in i din enhet. Dock så måste man tänka på att det finns ett gäng utföranden, alla för olika typer av mobiler. Men väljer du rätt mobil så kommer det fungera felfritt. Dessutom så slipper du att ladda den varje dag, vilket alltid är ett plus i jämförelse med storebror 4.50 BTNC.

Ljudbild, kompatibilitet & Mikrofon

Ljudmässigt så imponerar än en gång Sennheiser. Trots sin lilla form, så ger hörlurarna en bra stuns genom hela registret. Basen är fyllig och säker, medan både mellanregister och diskant känns klara och fina. Inget att klaga på alls egentligen på ljudet, så även för mikrofonen.
Mikrofonen som i detta fall, finns belägen på kabeln (precis som många andra mobilheadset). Den ger en helt adekvat ljudbild (det är ändå ett mobilheadset vi pratar om här) som kommer funka för de flesta.

Godbitar och enkelhet

När det kommer till detta headset, så är det självklart ljudkvaliteten du betalar för. Prislappen som ligger varierar från sexhundra till åttahundra kronor beroende på butik, och även om man förvisso saknar lite av godsakerna från storebror headsetet 4.50 BTNC (som NoiseGard ljudisolering) så kan man lugnt säga att man ändå får ett pålitligt headset


Specifikation

Impedance 18 Ω, Frequency response 18- 22,000 Hz, Sound pressure level (SPL) 120 dB (1 kHz/1 Vrms), THD, total harmonic distortion <0.5% (1 kHz/100 dB)

Cirkapris – 600 kr och uppåt
Recensionsex tillhandahållet av Sennheiser

Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

Du kanske också gillar