Deltaco Gamingbord (GAM-055)

av Danny Larsen

Då var det dags att kolla in en helt ny sak att recensera här på Nördliv, och denna gång så tar jag mig an Deltaco Gamingbord GAM-055. Hur är den mot vad jag är van att sitta vid, hur stabilt är bordet och får jag plats med mina skärmar och allt annat jag kan tänkas behöva ha på den?


Vi börjar med att kolla in hur enkelt det är att montera ihop bordet, och här kan jag säga att det blir mycket enklare om man har någon som hjälper till. Om man är två så kan man lättare sätta fast benen och ha koll på så att man inte sätter fast något bakochfram, vilket jag tyvärr råkade göra. Utöver den lilla missen jag gjorde så var bordet väldigt enkelt att sätta ihop och man kan från start se att det är ett gediget och hållbart bord med dess metallben som gör bordet väldigt stabilt.

Bordet består av en rejält stor platta som är våran arbetsyta, två robusta metallben och så har vi längst bak några metallstänger som håller ihop och ger bordet dess stabilitet. Ur ett tillverkningssyfte så är det enkla medel att använda, men allt tillsammans ihopsatt så blir det ett väldigt stabilt och hållbart bord som man kan använda utan någon oro om att det inte ska palla trycket.

Om vi ska se till dess yta så är det en väldigt bred och djup arbetsyta vi har att använda oss av, inga problem med att slänga två monitorer och det finns gott om yta för tangentbordet och mus. Och har du bara en skärm så kan man utan problem ha sin dator på bordet om man vill ha det ännu mer lättillgängligt, eller om man bara vill visa upp sin RGB. Om du undrar hur mycket vikt bordet kan belastas med så är det 60 kg, vilket gör att man utan problem kan slänga upp sin dator (till en viss gräns) och skärmar.

Ytan på bordet är PVC behandlad som gör att ditt tangentbord och musmatta inte bara drar iväg om du använder de, utan jag har även använt musen utan musmatta, och då glider den på bra utan några problem. Den glättiga ytbehandlingen går därför alldeles utmärkt att använda som underlag i sig, om man vill slippa musmatta.

Om du undrar ”men hur är det med benutrymmet under bordet”, ja då kan jag säga att det finns gott om det. Även fast jag har min dator ståendes på insidan av bordets högra ben, så kan jag sträcka ut mina ben tacka vare det djup som bordet har och kan luta fötterna på den metallstång som fäster ihop bordet och jag har lika så gott om plats i sidled också.

Fäst mikrofonen på sidan av bordet.

Om du har tänkt att fästa din mikrofonarm på bordet så som jag har gjort på ovan bild, så kan du se att min sitter bra. Det djupet som du kan fästa armen på sidan är ca 3 cm och mitt fäste är ca 4 cm, så det gör att fästet sitter bra på plats. Nu är det så klart olika mellan olika fästen, men mitt sitter som berget och kan användas utan problem.

På frontens undersida så kan du välja på höger eller vänster sida att fästa en hållare för ditt headset. Detta är ett väldigt smidigt tillägg för när man inte behöver använda headsetet, genom att bara hänga den på hållaren; istället för att lägga de i fönstret som jag brukade göra. På fronten av bordet finns även en utskärning jäms med kanten som går in en liten bit och gör att det blir mer vinklat. Så sitter man med armarna upp på bordet så ligger de ej på en vass kant; smart tänkt här och väldigt uppskattat från min sida.

Längst bak till höger så finns dessutom en rund utskärning i bordet där du kan dra dina skärmkablar, mus, tangentbord eller vad mer för kablar du behöver få upp på bordet. Enkelt och gör att man inte har sladdar stickandes ner överallt på baksidan av bordet. Hade önskat att det hade funnits ett till hål på andra sidan, mest för att kunna finnas där om man har sin setup åt andra hållet eller beroende på hur man har bordet och datorn ståendes – jag menar, bara att ha möjligheten skulle gjort mycket, och borde inte vara allt för svårt för tillverkarna.

Utbudet på gamingbord är många och vissa märken har liknande versioner, om inte samma design och ett annat namn bara. Men om man kollar efter det här bordet så finns det några liknande ute på marknaden, dock så ligger de något högre i prisklass med några hundralappar. Det finns som sagt en hel uppsjö av gamingbord, men om du är ute efter ett bord som detta så är det, det mest prisvärda.

Kort och gott så kan man säga att jag är väldigt nöjd med vad jag har fått uppleva under tiden jag har använt Deltacos gamingbord. Jag har gott om utrymme för allt jag har på bordet, det står stabilt och har den praktiska headsetet hållaren lätt åtkomligt. Till skillnad från vad jag suttit vid tidigare så har de borden varit mer flimsigare och simpla konstruktioner. Men med denna, så känner jag här nu mig säker på att den kommer hålla länge och väl och ge dig som potentiell köpare valuta för pengarna.


Specifikation
Form Rektangulär
Färg Svart
Produkttyp Bord
Typ Konsolram
Utformad för Spel
Mått (BxDxH) 116x75x75 cm
Max. vikt på bordet 60 kg
Vikt av produkten 19 kg
Tillbehör Hållare för headset

Deltaco Gamingbord (GAM-055). Lägsta pris 1295 kronor enligt Clas Ohlson 2020-02-18.

Recensionsex tillhandahållet av DeltacoGaming.

Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

En stor mängd av spel- och produktrecensioner görs på Nördlivriggen som agerar testdator/testbädd.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar