Jaybird Freedom 2

av Maxx Löfström

Mobil trådlöshet medan du springer eller gymmar är ledordet – för det är dags att recensera Jaybird Freedom 2. Ett in-ear headset som enbart har en rundad kabel mellan öronsnäckorna. Hur står det sig mot andra headsets överlag, och ska man skaffa det? Dags att springa extra snabbt och lyssna extra noga!

Känsla & Design

Till skillnad från de två tidigare Jaybird hörlurarna vi recenserat (X3 och RUN) som kommer här småttingen i hörlursfamiljen.  Denna gång är det med rundad gummikabel, ett gäng olika silikontoppar (med vingar) att välja mellan, samt i tre färgutföranden; helsvart,  vit-guld och grå-blå. Variationerna finns där för att du ska hitta precis sin passform och ett utseende i lurarna som passar just dig.

Du har även möjlighet med hjälp av ”clips” göra så kabeln blir kortare, så du får en bättre passform runt huvudet. Detta är extra viktigt med detta headset då deras gummikabel är rätt sträv och kan komma att fastna till mot din hud och vid snabba rörelser därför få in-ear hörlurarna att poppa ut.  Utförandet är på det stora hela bra, och hittar du rätt passform så sitter de bra i dina öron.

Ljudkvalitet & Teknik

Ljudet är självklart en viktig del, och här levererar Freedom 2 riktigt bra. Ljudet är fylligt och känns välbalanserat. Något som ytterligare hjälps till av Jaybirds app, där man även kan variera mellan olika EQ-lägen, och göra egna om man så vill. Samtalsljudet (mikrofonen) är förvånansvärt bra – även om den inte gör några stordåd direkt.

Som det trådlösa headset det är, så är det försett med en inbyggd fjärrkontroll som även innehåller batteriet. Knappar för att ändra volym eller låt när du lyssnar på musik är bra, då knapparna är väldigt tydliga och snabbt känns av. Däremot så laddas de genom att sätta fast laddningsstationen direkt på fjärrkontrollen. Självklart kan man lägga hörlurarna åt sidan för att göra detta, men idén är också att man adderar laddstationen medan man gymmar. Detta fungerar väl inte jättebra, då det skapar en inbalans i vikt på ena sidan och lättare får öronsnäckan på den högra sidan att falla ur ditt öra. Laddningstiden i sig är fyra timmar, för att sedan få fyra extra timmar om/när du sätter fast laddstationen på fjärrkontrollen. En batteritid som ärligt talat kunde ha gjorts lite bättre – även om du har en snabbladdningsfunktion (ladda 25 min få en timmas användning).

Slutord

Ser man till Freedom 2 i sin helhet så finns det mycket gott här. Du kan själv välja hur väl öronsnäckorna ska sitta och det finns att välja mellan när det kommer till utseende. Under träning så märkte jag dock ett flertal gånger att själva silikontopparna lossade från headsetet och föll av. Detta var extra irriterande då det även förekom ett visst buller från lurarna som gick in i lurarna. Huruvida detta var direkt från kabeln eller snäckorna i sig är svårt att avgöra; men det kan definitivt vara något som behövs förbättras inför en kommande trea. I övrigt så är helheten ändå bra – ljudbild, samtalsljud och utförande är stabilt och till en bra penning.


Specifikation

LJUD: Ljudisolering: Passiv, Impedans: 16 Ohm, Högtalarkänslighet: 96 +-3 dB vid 1 mW, 1 kHz, Nominell uteffekt: 5 mW, max: 10 mW, Total harmonisk distorsion <3 % (1 KHz, 1 mW), Ljudformat: 16-bit stereo, Kodek: AAC, SBC, modifierad SBC, Bandbreddsåtergivning: 20 Hz–20 kHz, Membranstorlek: 6 mm BLUETOOTH: Bluetooth-version: 4.1, Multipunkt, Frekvensband: 2,4 GHz, Profiler: Handsfree, headset , A2DP , AVCRP , SPP. KOMPATIBLA PRODUKTER: Alla Bluetooth-enheter med HFP, HSP och A2DP, VIKT OCH DIMENSIONER: Bredd: 23,4 mm, Höjd: 22,4 mm, Djup: 6,2 mm, Vikt: 15,15 g

BATTERIVARNING: Speltid: 8 timmar* (4 timmar plus 4 timmar extra med den medföljande laddningsklämman), Standby-tid: cirka 110 timmar, Laddningstid: 2,5 timmar, Snabbladdning: 20 min = 1 timmes speltid (+1 timmes speltid med en laddningsklämma). MED I FÖRPACKNINGEN: Hörsnäckor ”Freedom”, 2 st, Laddklämma/batteripaket, USB-kabel för laddning, 4 par silikontoppar/fenor att kombinera, Tröjklämma, Bärpåse.

Jaybird Freedom 2. Lägsta pris 990 kronor enligt Prisjakt.nu 2018-08-25

Recensionsex tillhandahållet av Jaybird

Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar