ROCCAT KONE Pure Ultra

av Martin "Fyghar" Johansson

Alright, ROCCAT har nu kommit med ännu en gamingmus och det har fallit på mig att ta reda på hur den är. Så då kör vi igång!


När jag plockar fram musen ur förpackningen blir jag lite kär. Jag tror att jag är lite svag för möss som har lite andra färger än svart, då de senaste mössen jag har recenserat som inte har varit svarta inneburit att jag direkt blivit lite extra förtjust i de. Så jag kopplar snabbt in den i datorn och börjar utforska. Mitt första problem är placeringen av LED-lampan, då den ständigt lyckas lysa mig i ögonen tills jag sänker ljusstyrkan till en mer behaglig nivå. Så det är inget problem egentligen, men var ändå lite irriterande.

Musen känns bekväm och smidig att använda, men jag har problem med att knapparna inte riktigt svarar så som jag vill. Särskilt vänster musknapp verkar leva sitt egna lilla liv, ibland reagerar den inte alls på att jag trycker på den, och en gång så höll den sig ständigt nedtryckt och flyttade runt fönster när jag flyttade den. Varför? Jag har ingen aning. Men utöver den detaljen så har jag inga som helst problem med den här musen, och det är inte ofta det händer, men irriterande när det väl sker. Men det sker endast när jag har surfat på nätet eller något liknande, aldrig när jag spelat så det är möjligt att det är jag som klantat till det. Utöver det så ligger min hand bekvämt på musen när jag använder den oavsett om jag sitter och slösurfar eller spelar något intensivt. Jag känner att jag enkelt kan sitta med den här i flera timmar utan att den på något sätt känns obekväm.

Det är enkelt att ställa in hastigheten, både i själva musen och även i mjukvaran ROCCAT Swarm. Det finns fem förinställda hastigheter som känns rätt bra, den högsta hastigheten ligger på 3200 dpi, men detta kan ökas hela vägen till 16 000 dpi för den som så önskar. Utöver detta kan man ändra hur LED-lampan ska lysa, vilka knappar som ska göra vad samt vilken av de fem profilerna som ska fungera hur. Så man kan ställa in en profil för om man spelar Fortnite, en annan för League of Legends och så vidare. Dessutom finns det redan inprogrammerade makros till olika spel som man enkelt kan aktivera. Jag gillar hur enkelt det är att fixa till inställningarna så att musen fungerar som jag vill med hastigheter och knappar; i mitt fall gillar jag till exempel att ställa in de två sidoknapparna så de byter låt när jag lyssnar på musik. Det är inte mycket, men det är en bekvämlighet för mig att kunna göra det när jag till exempel spelar, för då slipper jag krångla med tangentbordet eller byta fönster när jag vill byta.

På det stora hela så gillar jag den här musen. De små irritationsmomenten jag har haft med den har antingen varit enkla att fixa eller så är det jag som inte riktigt trycker rätt. Om man sen tänker på hur enkel mjukvaran är att använda och att man kan programmera knapparna med olika kommandon så är det helt klart en vettig gamingmus, eller rentav en överkomlig mus för den som vill ha den till kontorsarbete. Prislappen är inte särskilt dyr den heller så det kommer bli enkelt för mig att rekommendera den här musen till folk som letar efter något nytt.


Specifikation

Sensor:

ROCCAT® Owl-Eye – Optisk sensor med 16000 dpi
Justerbart lyftavstånd
50G acceleration
Angle snapping: on/off

Allmän info:

1000 Hz uppdateringsfrekvens
512 kB inbyggt minne
Kabellängd: 1.8 m
ARM Cortex-M0 48 MHz
Vikt: 66g (Ash Black), 66.5g (Arctic White)

Mått:

Höjd: 3.90 cm
Bredd: 7.00 cm
Längd: 11.50 cm

Krav:

Systemkrav: USB 2.0 Port, Internet anslutning för dirvrutingsinstallation
Operativsystem: Windows® 10, Windows® 7, Windows® 8

ROCCAT KONE Pure Ultra. Lägsta pris 549 kronor enligt Prisjakt.nu 2020-03-04.

Recensionsex tillhandahållet av ROCCAT.

Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

En stor mängd av spel- och produktrecensioner görs på Nördlivriggen som agerar testdator/testbädd.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar