ASUS ROG Claymore II

av Emil Nordström

Trådlöst är det nya heta har jag fått höra. Med ROG Claymore II vill Asus sätta ribban högt med sitt modulära trådade/trådlösa tangentbord som osar lyx på alla håll och kanter. Men är ribban nu satt eller finns det mer att göra?


Jag uppskattar enkelhet. Det jag har framför mig är en aluminiumbeklädd historia som med rätt RGB inställningar kan formas till ett väldigt litet och stilrent tangentbord. Claymore II kommer med en avtagbar numpad som du kan sätta på både vänster eller höger sida av tangentbordet, volymhjul, fyra macroknappar som även kan agera som mediaknappar och en enkel USB-’passthrough’ för att ladda mobilen till exempel. Då det är så pass modifierbart passar det alla former av spelstilar. Det är ett till synes väldigt enkelt tangentbord som även råkar vara både trådat och trådlöst. Handledsstödet, som är gjort i lyxigt mjukt läder, är också magnetiskt och avtagbart. När tangentbordet är helt skalat så är det verkligen en minimalistisk skapelse! På många sätt som det original ROG Claymore som vi recenserade för nästan ett halvt decennium sedan…

Efter att ha lekt med tangentbordet i några veckor har jag sakta men säkert vant mig vid att det är ett ganska litet tangentbord. Jag trodde att det skulle bli ett problem då jag har ganska stora händer men efter ett par dagar av felklick började jag att lära mig. På tal om klick är ROG:s egna RED-brytare väldigt responsiva och trevliga att ha att göra med. Brytarna har ett trevligt ljud och jag märker av responsitiviteten, speciellt när jag spelar FPS-spel. Det enda jag saknar är ett större handledsstöd eller i vart fall möjligheten att köpa till ett större för oss med större händer. Något som är en kul funktion är att du kan spela in macros på själva tangentbordet utan att använda någon programvara. Nästan allt går att justera via Fn-knappen vilket är väldigt trevligt för dig som tar med tangentbordet till event och dylikt.

Claymore II kommer med snabb USB C-laddning och ett lagom stort batteri på 4 000 mAh. Vid trådlös drift och låg ljusintensitet varade batteriet i dagar innan jag såg på tangentbordets inbyggda indikator att det var dags att ladda. Det som oroar mig är att tangentbordet kör trådlöst på 2.4 GHz-bandet och på ett större lan känns det som att den frekvensen kan vara ganska fullsatt. Men när jag körde trådlöst hemma märkte jag inte någon skillnad i responstid mellan trådat respektive trådlöst vilket ändå är det bästa betyget ett trådlöst tangentbord kan få! Jag har länge levt med fördomen att trådlöst är bökigt och fyllt av buggar, men Asus visar vägen med enorm batteritid och låg responstid!

RGB, RGB och RGB…

Jag är inget fan av RGB, men jag gillar smakfullhet. Med Asus Aura RGB har jag möjlighet att få saker precis som jag vill ha det. Med ’per-key RGB’ kan jag även ha andra färger till min WASD och verkligen gå in på djupet på hur jag vill att mitt tangentbord ska se ut. Givetvis kan jag även göra tangentbordet till ett mindre rejv på en regnbåge, men i slutändan gick jag för en avmattad grön färg. Att kunna detaljstyra allt på ett sånt här sätt är väldigt trevligt och ännu trevligare blir det när man har en så pedagogisk och snygg programvara som Armoury Crate.

Jag är fullkomligt förälskad i Armoury Crate som programvara. Det är enkelt att förstå, det kommer på svenska och det är precis så djupgående som det borde vara för en premiumprodukt. Att du sedan kan synka det med Asus Aura om du har flera Asusgrejer som stödjer Aura, det gör det hela bara ännu bättre. Jag hade dock velat se en inbyggd och enkel dokumentation över programmet. Alla är kanske inte så införstådda i alla olika termerna som presenteras.

Claymore II är tangentbordet som har allt jag vill ha ut av ett minimalistiskt tangentbord. Trådlös enkelhet utan fluff i lyxförpackning. Allting skriker kvalité och i denna prisklassen ska det inte finnas några kompromisser. Den kritik jag har är mer bagatellartad än någon form av ’dealbreaker’. Det är ett tangentbord i toppklass för dig som kräver det bästa och inte behöver sju miljoner makroknappar eller en liten skärm omgiven av FPS-mätare och annat fluff.


Specifikation

Specifikationer:
Brytare: ROG RX Optical
Material: Plast, aluminium
LED-belysning: Per-key RGB
Polling rate: 1000 Hz
Svarstid: 1ms/1000 Hz
Batteri: 4000 MAH (47 timmar med full RGB)
Storlek: 466X 155 X 39 mm (Vikt 1070g)

Recensionsex tillhandahållet av ASUS . Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll. 

 

i samarbete med PriceRunner

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar