Bildkälla: Deltaco

Deltaco Gamingstol | GAM-096

av Fredrik Olsson

Senaste vi recenserade en gamingstol från Deltaco var det verkligen färgsprakande, med RGB belysning och hela faderullan! Denna gång är det på många sätt samma stol som GAM-080, men helt utan extra flärd. Dags därför att gosa ner sig i stolen och se vad ryggen och rumpan säger efter väldigt lång användning!


Följande områden kommer att beröras:
Montering & Manual, så ni får en bild av hur pass lätt stolen är att sätta samman.
Komfort & Ergonomi; hur bra är det att sitta i stolen under längre tid, och hur den är rent ergonomiskt.
Funktioner & Inställningar; vilka inställningsmöjligheter som finns.


Hopsättningen av denna stol var både enkel och tydlig; dess manual visade klart och tydligt de olika stegen och vips, så var man i full färd. Man märker dock att stolen är av det billigare slaget när skruvhål vid ett par tillfällen till viss del var övertäckta av det imiterade lädret. Men med lite jävlaranamma kom skruvarna på plats. På det stora hela ger Deltaco ändå en helt okej montering – som gemene man lär kunna utföra utan problem.

Denna stol kommer med en hög rygg samt en förvånansvärt skön ryggkudde för din svank, där allt egentligen är designmässigt identiskt med GAM-080 modellen. Armstöden går här att justera inåt och utåt och dessutom på höjd. Det tråkiga är att stolens armstöd är lite väl lätta att byta riktning på – faktiskt genom att bara lite lätt dutta till dem. Detta gör att man både en och annan gång måste rätta till riktningen på dem för att de inte hela tiden råkar petas till att peka utåt. Sedan har vi även sitsen som i sig är riktigt skön i sin imiterade läder, men som är tämligen kort. I alla fall för en 189 cm lång man som mig. Med det sagt kommer den utan tvekan serva kortare eller yngre personer alldeles utmärkt, även om jag gärna sett att sitsen varit längre.

På det stora hela är det därför ändå en bekväm stol som dessutom är tiltbar från 90 till 180°, för de som verkligen vill ligga ner (varför man nu skulle göra det framför datorn). Slutligen bör det tas upp att längdmässigt är den riktad mot personer med max längd 185 cm och max vikt på 110 kg, så det kan vara på sin plats att komma under dessa enheter, då det kommer leda till att ni utan tvekan får en ännu bättre upplevelse. Den helsvarta ’looken’ passar in i alla hem och med en robust stomme kommer det åtminstone hålla ett år eller två utan tvekan (då sett till konstant användande).

Inställningsmässigt finns det inte mycket att säga. Du kan låsa stolen till att sitta med ryggen fast (även om den som sagt är tiltbar även den) – men du kan även dra ur en spak för att sedan få hela sitsen att böja sig bakåt. På detta sätt är det verkligen en anpassningsbar stol vi har här. Den är höj och sänkbar i höjd, kommer med 5-punkts hjulbas för bättre hållbarhet och en klass 3 gaslift så den klarar av redan nämnda 110 kg i vikt. Vad jag däremot inte gillar lika mycket är hjulen. De plasthjul som kommer med får aldrig något riktigt bra glid oavsett underlag, utan snarare bromsar in sig själva – antagligen för att de trycks ner med för mycket kraft (och då är jag ändå 20 kg under högsta vikt). Förvisso är det en fånig detalj, tanken är inte att man ska snurra runt som en vettvilling, men genom att hjulen inte snurrar fullt ut, kan det ge upphov till märken i golvet, då de kan komma att skrapa upp ytan snarare än rulla över den. Har ni däremot golvskydd och egentligen håller er still, ja då kommer detta inte vara något problem alls.

Slutliga tankar

I jämförelse med många andra gamingstolar är denna högst simpel. Den är förvisso stabil, stilrent svart och bekväm, men framförallt billig. Idag kan du nämligen komma över stolen (i skrivande stund) för enbart 1290 kronor, vilket gör det till en av de billigare stolarna vi någonsin testat. Tänk dock på att detta pris kan återgå till sitt ordinariepris på 1790 kronor när som helst. Kan ni komma över stolen för runt 1300 kronor, ja då kan det inte vara annat än ett köp. Dels är den utmärkt för spelnybörjare som ändå vill få en rekorderlig stol initialt utan att lägga en halv förmögenhet, men framförallt har den mer eller mindre allt du kan tänka dig behöva i en gamingstol. Visst är den knappast perfekt, men för dig som vill sitta skönt och är inom dess rekommenderade vikt/längd – då kommer du vara nöjd.


Specifikation
 • Konstläder
 • Extra kuddar för svank och nackstöd
 • Höj och sänkbar
 • Höj och sänkbara armstöd
 • Ergonomiskt utformad
 • Hydraulisk gasventil
 • 5-punkts hjulbas med stark ram i aluminium
 • Klass 3 gaslift 100 mm
 • Mått sittdyna: 50cm x 52cm
 • Mått rygg: 53 cm x 80cm
 • Max sitthöjd: 56cm
 • Min sitthöjd: 46cm
 • Max höjd armstöd: 34cm
 • Min höjd armstöd: 27cm
 • Rekommenderad maxvikt: 110kg
 • Rekommenderad maxlängd: 185 cm
 • Vikt stol: ca 20 KG

Deltaco Gamingstol GAM-096. Lägsta pris 1290 kronor enligt Mediamarkt 2020-10-21.

Recensionsex tillhandahållet av Deltaco.

Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

En stor mängd av spel- och produktrecensioner görs på Nördlivriggen som agerar testdator/testbädd.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar