hombli Smart LED Strip

av Fredrik Olsson

Hombli skapar inte bara häftiga övervakningssystem eller energisparande ’tech’ – utan även mer atmosfärframkallande prylar. Därför är det kul att se vad hombli kan skapa när de ger sig i kast med att göra en RGB LED strip. Vi har sett det förut, men lyckas hombli stå ut extra mycket med sitt?


Hombli Smart LED Strip är ett band av LED-ljus som på numera högst standardiserat sätt kan färgsättas med någon av hela 16 miljoner färger. Dock bara en färg i taget över hela LED-bandet vilket är lite tråkigt. Idag när denna typ av atmosfärhöjande belysning är betydligt mer vanlig, ville vi gärna se än mer anpassningsförmåga. Som exempelvis på sättet LIFX Z Strip hade med sina zoner av olika färger på ett och samma RGB LED strip.

Denna RGB LED strip har egentligen två tydliga fördelar direkt ur lådan. Den första är att den är lång… hela fem meter rentav. Du kan med därför svepa in, under eller över det mesta och ha längd över. Eller klippa av och göra kortare. Ett RGB band som för övrigt är IP65 (vattenskyddad) skulle det önskas vara utomhus eller kanske i mer kalla byggnader. Huruvida den pallar mer extrem kyla är dock inget som testats – så det bör man ha i åtanke om det just är en utomhusplacering som önskas.

Det andra är att homblis mobilapp är tydlig och lättanvänd. Särskilt i installationen av denna RGB LED strip, där allt sker både smidigt och enkelt. I och med denna skönt designade app kan du lätt även koppla RGB bandet till röstkontroll. Vill du därför använda Google Assistant, Alexa eller Siri så går det alldeles utmärkt.

Ser man sedan till det som många med rätta tycker är viktigast; själva ljuset, så går det verkligen inte att klaga. Dels är ljuset starkt och kommer framstå tydligt oavsett färg – men den är även relativt energisnål (24 W), vilket är uppskattat.

Vad jag skulle säga är dess största hinder är egentligen konkurrenter och att den på många sätt egentligen inte står ut just därför. Prisbilden på strax över dubbel så stor mot exempelvis Deltacos RGB band, men å andra sidan är denna tydligare i ljusstyrka och framförallt längre så det jämnar ut sig lite. Men poängen är att denna typ av band står ute i butikerna både här och var, och då blir det svårare att rekommendera just den här. Inte på något sätt för att den är dålig utan bara på grund av tillgänglighet och ett aningen snävt pris.

Med det sagt, är det så att ni är förälskade i homblis mobilapp och vill ha ett redigt långt RGB LED band, då kommer ni definitivt vara nöjda med Smart LED strip, men förvänta er inte något unikt i sitt segment. Men å andra sidan… så länge det är bra eller hur!


Specifikation
Produktbeskrivning Hombli – ljusslinga – LED – 24 W – RGB-lampa
Produkttyp Ljusslinga
Typ av ljuskälla LED
Watt-tal 24 W
Belysningsfärg RGB-lampa
Antal lysdioder 150
Dimningsbar Ja
Intelligent assistent Siri, Google Assistant, Alexa
Plattform Google Home, TUYA
Kommunikationsteknologi Wi-Fi
Erfordrad spänning 12 V

Recensionsex tillhandahållet av hombli. Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll. 

 

i samarbete med PriceRunner

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar