ROCCAT Burst Pro Air

Dags att utse en ny mästare!

av Fredrik Olsson

Med en ny design som kombinerar en perforerad ’look’ under ett genomskinligt skal, kan jag inte annat än uppskatta ROCCAT för deras kreativitet vad gäller utseendet av Roccat Burst Pro Air. Är denna kreativitet tillräckligt för att få musen att nå nya nivåer inom gaming och hur står sig denna goda kreativa utveckling om man ser till prestanda och användning? Vi startar upp det ena spelet efter det andra för att sätta musen i arbete… 


ROCCAT Burst Pro Air kommer med tillverkarens nya Titan-brytare, en vikt på 81 gram och en Owl-Eye-sensor på hela 19K i DPI. Det är alltså inte bara en vacker yta, utan tydligt starka attribut även under skalet. Att den dessutom bjuder på en trådlös anslutning (både via 2.4GHz bandet eller blåtand 5.2) gör att helheten blir alltmer imponerande. Dess gummibelagda skrollhjul ger en skön taktil känsla och själva utformningen av musen är symmetrisk – oavsett om du är höger- eller vänsterhänt kan du lätt använda musen.

Själva känslan under användning osar komfort lång väg. Dess strömlinjeformade kropp känns len under handen och glider fenomenalt fram under flertalet olika ytor. Sensorn är oerhört pigg och precis på ett sätt som gör spelandet en fröjd – särskilt förstapersonsspel. Just denna sensor parat med brytare som något dovt klickas är en underbar kombo och gör att jag snabbt kom att se denna mus som en ny efterträdare till min vanliga (men fantastiska) Corsair Sabre RGB PRO Wireless. Visst, Burst Pro Air hade gärna haft en högre mankhöjd, då senare nämnda Sabre Wireless lättare formas under min stora högerhand, men tack vare dess nätta och framförallt lena design kom jag snabbt över detta. Det var dock i spel som jag främst blev imponerad då Roccats nya gynnare visade sig uppträda fenomenalt precist och på en nivå som verkligen fick mig att höja mitt spelande. Nåja, det är åtminstone vad min upplevelse var…

Som trådlös mus bjuder Burst Pro Air på upp till 100 timmars användning på en laddning, även om det är med dess RGB-belysning nedsänkt eller rentav avstängd. Jag märkte att en full laddning ändå höll ett par dagar, vilket givetvis är alldeles utomordentligt – men att jag blivit bortskämd med flera veckors användning i Sabre Wireless långa batteritid – så där hade jag gärna sett en ännu längre ihållande laddning på denna Burst Pro Air. Förvisso en detalj, men ändå något värt att poängtera om ni som mig är vana extremt långa batteritider.

En potentiellt negativ aspekt kan vara dess symmetriska form. Många gånger kan dessa möss vara en kompromiss i komfort då de måste fungera för olika typer av händer. Men i Burst Pro Air:s fall har ROCCAT verkligen lyckats med konststycket att ändå få musen att kännas utomordentligt smidig och komfortabel trots detta. Även detta är på många sätt en liten detalj på det stora hela, men är något som många tillverkare misslyckas med, så jag ville ändå lyfta det.

Med RGB-belysning kan saker och ting bli lite väl dekadent ibland – men inte med denna mus. Då belysningen ligger under musens dimmiga skal får musen en väldigt distinkt ’look’ som känns både fräsch och icke påträngande. Jag tycker den ser himla snygg ut och fördelen med en täckt yta över dess perforeringar är att den lättare kan hållas ren. Något som är ett plus i min bok.

Värt att köpa?

ROCCAT Burst Pro Air är en lätthanterlig spelmus som smidigt glider fram över de flesta ytor. Med ett pris på strax över tusenlappen är det förvisso lite av en investering, men med tanke på att dess sensor och utformning är fantastisk kan jag inte annat än rekommendera den starkt. Det skadar inte heller att den har en unik uppsyn. Helt klart en av de bästa möss jag testat under senare tid!


Specifikation
 • Lättviktssymmetrisk form för komfort och prestanda
 • Spelklassad 2,4 GHz och Bluetooth 5.2 dubbel anslutning
 • Upp till 100 timmars batteritid på en laddning
 • Vatten- och dammavvisande Bionic-skal med 4 AIMO RGB-belysningszoner
 • Optiska switchar med justerbar debounce, testade till 100 miljoner klick
 • 19K DPI optisk sensor med 400 IPS spårningshastighet för maximal precision
 • Löstagbar Phantom Flex-kabel med USB-C snabbladdning
 • Värmebehandlade rena PTFE glider, förinställda för en mjukare rörelse
 • Inbyggd lagring för upp till 5 användarprofiler
 • NVIDIA® Reflex-kompatibel
 • 2 års begränsad tillverkargaranti

Recensionsex tillhandahållet av ROCCAT. Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll. 

ROCCAT Burst Pro Air finns inte tillgänglig ännu på bred front – men kan hittas på prisjakt för lägst 1099 kr enligt Prisjakt – 2022-06-03.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar