Logitech G435

av Fredrik Olsson

Med färgsprakande kombinationer av ultralätt konstruktion ska Logitechs nya trådlösa G435 erövra spelarna. Frågan är om den har vad som krävs för merparten av spelare där ute? På med lurarna, in i ett spel och se hur de håller!


Med tre ytterst olika utseenden har G435 en tydlig karaktär, om du vill. Från blå-röd-lila till vit-ljuslila och svart med starka gula delar, skänker headsetet en mer ungdomlig ’look’ och därmed exempelvis passande för ’streamers’. På grund av sin enormt låga vikt som enbart landar på 165 gram funkar de även utmärkt åt gemene ’gamerʼ. Detta parat med mjuka tygkuddar över öronen och ett enkelt, men förvånansvärt hållbart huvudband, gör detta till ett av de headset du knappt märker av under användning. Det finns inget större tryck över öronen vilket får dem att smälta samman med huvudets övriga vikt. Headsetet erbjuder en komfort som håller timme in och timme ut.

Sett till dess utseende varierar det uppenbarligen, beroende på vilken av färgsättningarna du väljer, men på det stora hela är det en nästan åttiotalistisk förnimmelse över lurarna — även om vårt recensionsexemplar kom i svart och neongult. Lurarna kommer för övrigt med stöd för Dolby Atmos, Tempest 3D Audio (PS5) och Windows Sonic Spatial Sound – så är du ute efter virtuellt surround finns det representerat här. Dess goda batteritid, på runt 17-18 timmar ger ytterligare värde till lurarna där de alltså hänger med timma ut och timma in, utan några som helst problem. På det stora hela, är det alltså – i alla fall sett till upplevelsen att bära de, alldeles utmärkt, även om deras tunna konstruktion också får de att kännas extra plastiga. En detalj att nämna innan vi går ifrån utseende, är att de är helt utan RGB – vilket säkerligen gör att batteritiden hålls uppe. Nu är de förvisso (om man önskar) färgglada i sig själv, så det jämnar ut sig kan jag tycka.

Ett spel och en låt i taget…

Headset är dock bara så bra som deras ljud tillåter – vilket för oss till ljudbilden för detta trådlösa headset. Mycket riktigt finns stöd för diverse surroundljudsstandarder, men i dess grundläggande ljud är G435 bra men inte på ett överväldigande sätt. Den övergripande ljudbilden ger en adekvat diskant och mellanregister – men ett tämligen svagt/lågt register. Egentligen är hela ljudbilden ganska svag, i det att den bara inte står ut på något sätt, och att ljudbilden i spel framförallt inte riktigt lyfts fram på det sätt man önskat. Det är definitivt godkänt, men det saknar bara det där lilla extra som krävs för att få det att ligga i samma liga som exempelvis Razer Barracuda X och Steelseries Arctis Prime. Men där de spelen må ha en bättre kvalitet sett till ljudbild – kostar detta headset avsevärt mindre. I nuläget är dock headsetet svårt att få tag på i Sverige, men ska fyllas på ute i butiker framåt oktober som senast.

En märklig sak är att Logitech inte ger stöd i deras programvara G HUB. Av någon anledning hittas den inte i mjukvaran, och därför kan man inte ändra EQ eller liknande. En annan sak som tyvärr märks av väldigt mycket är att headsetet läcker igenom väldigt mycket. Med andra ord, om du befinner dig i ett samtal över exempelvis Discord, så blir det lätt att andra personer hör vad du lyssnar på, och att de själva hörs igenom. Detta är för mig ett av de absolut största minusen då det påverkar inte bara dig själv, utan även andra spelare. Tråkigt att det finns…

För er med begränsad ekonomi…

Logitech ger med G435 ett headset som verkligen är perfekt för nybörjare – inte bara utifrån sitt unika utseende, utan även en härlig komfort och en utmärkt batteritid. Dess mix av utseenden ger ’streaming’-generationen valet att välja själv design, och allt med en väldigt låg vikt som gynnar långtidsspelande även det. Dess ljudbild imponerade inte på mig – men den är å andra sidan stabil och kommer utan tvekan fungera för gemene man. Mikrofonen är tydlig och utan något brus, trots att headsetet saknar boom arm; den är här istället inbyggd i själva headsetet. Smarta lösningar, adekvat ljudbild och trådlöshet, gör detta nerbantade headset till ett väldigt konkurrenskraftigt gamingheadset i sin prisklass. Ska ni därför hitta en lättviktare som samtidigt ger god trådlös funktionalitet (ja herregud, det går till och med att ansluta det via blåtandsanslutning!) är detta headsetet för er. För alla audiofiler däremot… där kanske det inte är lika självklart.


Specifikation

FYSISKA SPECIFIKATIONER

KOMPATIBILITET:
 • Trådlös LIGHTSPEED: USB 2.0-port (typ-A-port). PC med Windows® 10 eller senare, macOS X 10.14 eller senare, PlayStation 5 eller PlayStation 4
 • Bluetooth: Enheter med Bluetooth-anslutning för ljud
 • Kompatibelt med Dolby Atmos, Tempest 3D AudioTech och Windows Sonic Spatial Sound

HÖRLURAR

 • Vikt: 165 gram
 • Mått: 163 × 170 × 71 mm
 • Högtalarelement: 40 mm
 • Frekvensåtergivning: 20 Hz–20 kHz
 • Impedans: 45 ohm (passiv)
 • Känslighet: 83,1 dB SPL/mW
 • Maxvolym: < 100 dB valbar limiter vid < 85 dB

DUBBLA INBYGGDA STRÅLFORMANDE MIKROFONER

 • Frekvensåtergivning: 100 Hz–8 kHz

TRÅDLÖS AKTIONSRADIE

 • Upp till 10 meter via LIGHTSPEED USB-mottagare eller Bluetooth

BATTERI (LADDNINGSBART):

 • Speltid: 18 timmar
 • Laddningsport: USB-C
 • Laddningssladd: USB-A till USB-C

Recensionsex tillhandahållet av Logitech. Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll. 

 

i samarbete med PriceRunner

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar