Turtle Beach Grip Arena

av Carl Holmer

Under min tid med Turtle Beach Grip 500 uppskattade jag simpliciteten och enkelheten i musen. Inga extra finesser eller extra funktionalitet, bara en rak och gedigen mus helt enkelt. Men nu är det dags att ta sig an Grip Arena som stoltserar med en stor knappsats med hela tolv extra knappar. Till en början var jag ytterst skeptiskt till nyttan med alla dessa extra knappar, men efter lite fundering kring vad man skall använda alla dessa knappar till visade dig sig att vara mer praktiskt än vad man kan tänka sig. 

Design och byggkvalité

Vid snabb anblick påminner Grip Arena mycket om Grip 500. Musknapparna och  de bakgrundsbelysta scroll hjulet är precis likadana som tidigare. Det är dock här likheten mellan de två tar stopp. På höger sida finner vi ett stöd för ringfinger samt en gummibelagd Turtle Beach logga. Ett mellanting gentemot Grip 500 ytterst slimmade design och Func MS3 R2’s breda och klumpiga utformning. Det är på vänstersidan som vi finner Grip Arenas stora bakgrundsbelysta knappsats med som tidigare nämnt tolv helt individuellt programmerbara knappar. Varje knapp här är vinklad annorlunda gentemot musens vänstersida, dels för att tummen ska få en naturlig plats att vila mot samt göra det enklare att urskilja varje knapp utan att titta på musen. Med undantag för gummiloggan där lillfingret vilar är hela musen byggd i hårdplast. Vilket ger ett något billigt första intryck, men detta kompenseras av den broderade sladden, som är betydligt lättare att hantera än den vi finner på Grip 500.

Känsla och hantering

Grip Arean hittar en plats mitt i spektrumet av storlek. Inte allt för liten och inte allt för stor. Det som kan störa många är att det händer att man trycker in en knapp eller två under stressiga situationer, vilket är något som man får räkna med när man köper en sån här mus. För min del hände detta så sällan att det inte var ett större störningsmoment. Musen klarar absolut av många omgångar av CS:GO, vilket är min måttstock för hur bra en mus är anpassad för gaming. Dock verkar det som att sensorn lider av samma problem som i Grip 500 då musen verkar tappa spårningen av underlaget när den blir för smutsig.

Mjukvara

Med musen följer ett konfigurations verktyg där man kan binda knappsatsen till olika funktioner samt ställa in DPI och ljussättning. Precis som med Grip 500 är det ett helt adekvat program och kommer nog bara används när man kopplar in musen första gången.

Funktionaliteten i knappsatsen

Knappsatsen presenteras som ett extra vapen i MMO spelarens arsenal. Nu är inte jag någon MMO spelare så jag borde i teorin inte tillhöra målgruppen för denna mus. Nyttan jag fann kommer i form av kortkommandon så som media kontroll, tysta mikrofon och ljud i TeamSpeak samt Mouse 4 och Mouse 5 knapparna. Att ha tillgång till alla dessa funktioner direkt på musen är något jag börjat uppskatta stort då man kan styra dessa funktioner utan att tappa fokus på det programmet du har uppe just nu.


Specifikation

Upplösning: 8200 dpi – Systemkrav Windows® 10, Windows 8.1, Windows 8, Windows 7
(Turtle Beach verkar vara väldigt sparsmakade med specifikationerna)

Prisbild ca 555 kr.
Recensionsexemplar tillhandahållen av Nordic Game Supply.

Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar