Hem RecensionerTillbehörsrecensionerMus & Musmatta Steelseries Aerox 3 Wireless 2022 Edition

Steelseries Aerox 3 Wireless 2022 Edition

av Fredrik Olsson

Steelseries Aerox 3 Wireless är tillbaka i en 2022-skrud. Vi återbesöker välbekanta former när denna nyreviderade spelmus sladdar in under handen. Är den värd att uppgradera till om du har dess föregångare? Är den värd att skaffa överhuvudtaget? Dessa frågor och fler besvaras i dagens gamingmusrecension!


Om ni inte redan läst recensionen för dess föregångare med samma namn (förutom tillägget ”2022 Edition”) bör ni läsa den här. Jag kommer på grund av den föregående recensionen fatta mig kortare i denna recension och peka ut de större skillnaderna samt de primära för- och nackdelarna med musen på ett mer generellt sätt.

Formmässigt är det samma låga perforerade utsida som otvivelaktigt ger en luftig känsla – där denna trådlösa mus flyger fram över alla ytor. Dess 68 g ”tunga” design är fullgod och håller för rappa FPS-matcher eller snabbklickade RTS. Just ytan och dess beläggning är dessutom tilldelad något som kallas ’AquaBarrier’, vilket i praktiken är ett IP54-skydd (vatten- och dammskydd) som ska hjälpa främst mot svett kan jag tänka mig. Det är givetvis ett tacksamt inslag i en redan frän gamingmus.

I övrigt känns mycket igen; 3-zons RGB, USB-C kabel för snabbladdning och mängder av anpassningsmöjligheter i Steelseries programvara Engine 3. Själva musrörelserna är som tidigare exakta och precisa under både spel och vardagligt arbete – något som dessutom ackompanjeras av en bättre batteritid. Denna gång är det runt 200 timmar av kontinuerlig användning som gäller, vilket kommer räcka för de flesta. Nåja det är om du använder dig av ”Illumination Smart Mode” eller stänger av RGB belysningen helt. Precis som förra gången är musens ”Sleep timer” (automatisk avstängning) irriterande – och är inget som jag personligen skulle använda i långa loppet. Det gör förvisso sitt jobb, men det tar en stund att få igång musen och just denna process varje gång kan vara ett aber. Visst man kan utöka timern till som högst 20 minuter innan musen automatiskt stängs av, men då tappar det lite av sin funktion då batteritiden väldigt tydligt påverkas.

Tack och lov är mycket riktigt batteritiden på det stora hela förlängd även om man stänger av ”Sleep Timer”-funktionen, vilket gör att musen höjs i mina ögon. Frågan man dock ställer sig inför är; men håller den i kontrast med senare möss som hunnit ut sedan originalet släpptes? Nu blir det plötsligt lite av en annan fråga ärligt talat. Vid recensionstillfället (sent 2020) av originalet var Steelseries i framkant – men möss som Corsair Sabre RGB Pro Wireless Champion Series har på riktigt utmanat Aerox 3 Wireless. Inte bara i form då Sabre RGB är väldigt skön i designen, men även i dess sensor, batteritid och framförallt programvara. Så till den grad att jag verkligen fick fundera på huruvida ens Aerox 3 Wireless 2022 Edition håller måttet för den utmärkelse den fick senast (toppklass). Tack och lov övertalades jag till sist av de sköna vikten, den extrema batteritiden (även när ”Sleep timer” var av) och en välgjord programvara.

På det stora hela är alltså den nya Aerox 3 Wireless ett givet köp för alla aspirerande gamers – oavsett om de är allmänna sådana eller rentav på e-sportnivå. Visst hade jag gärna sett den ’idle’-funktion som musen har ännu mer åtgärdad, men det är svårt att förneka dess kvaliteter i slutänden. Detta är fortfarande en fantastisk spelmus utan några direkta svagheter, och kommer serva dig länge och väl… oavsett hur mycket du svettas in i den!


Specifikation

Sensor

SteelSeries TrueMove Air

Sensortyp

Optisk

CPI

100–18 000 i 100 CPI-stegökningar

IPS

400, på SteelSeries QcK-ytor

Acceleration

40 G

Polling-frekvens

1 000 Hz / 1 ms

Hårdvaruacceleration

Ingen (ingen hårdvaruacceleration)

Material på det bakre höljet

Svart matt yta (Onyx) | Vit matt yta (Snow)

Kärnkonstruktion

ABS-plast

Form

Ergonomisk, högerhänt

Greppstil

Klo, fingerspets eller handflata

Antal knappar

6

Typ av brytare

SteelSeries mekaniska omkopplare klarar 80 miljoner klick

Belysning

3 RGB-zoner

Vikt

68 g

Längd

120,55 mm / 4,75 tum

Bredd

57,91 mm / 2,28 tum (front), 67,03 mm / 2,64 tum (bakdel)

Höjd

21,53 mm / 0,85 tum (front), 37,98 mm / 1,50 tum (bakdel)

Anslutning

2,4 GHz / Bluetooth 5,0

Batterilivslängd

Upp till 80 timmar med 2,4 GHz
Upp till 200 timmar med Bluetooth

Recensionsex tillhandahållet av Steelseries. Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll. 

 

i samarbete med PriceRunner

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar