Hem RecensionerTillbehörsrecensionerHeadset Turtle Beach Stealth 700 Gen 2 MAX

Turtle Beach Stealth 700 Gen 2 MAX

När mångfalden är målet!

av Fredrik Olsson

Turtle Beach är en av de mer anrika tillverkarna av gamingheadsets och just därför är det med nyfiket intresse som vi tar oss an det trådlösa samt multiplattformsstödda Stealth 700 Gen 2 MAX. Huruvida det är lika bra som dess produktnamn är långt däremot, det återstår att se!


Redan ur förpackningen upplever jag att Turtle Beach lagt i en högre växel. Det trådlösa spelheadsetet vi fått till oss har en svart ren stil accentuerat av en och annan silverfärgad del (Obs! Headsetet finns även i en mörkblå version med gula detaljer). Initialt hade det förvisso en plastig känsla, men tack och lov var det av den mer bastanta typen som alltmer övervann mig på grund av sin lätta vikt. Det slutna spelheadsetet bjuder på en enkel utvikbar mikrofon som passar headsetets redan återhållsamma stil och gör att allt ryms på en liten yta.

Där headsetet verkar på gränsen till reserverat i sitt utseende balanserar det däremot till dekadens om man istället ser till dess förmågor. Inte nog med att det kommer med batteritid på 40+ timmar, det har också imiterade lädersidor med tyg på insidan mot huvudet och framförallt blåtandssupport. Ja, den har till och med en av de mest kompletta plattformsstöd vi sett. Du kan trådlöst ansluta till Xbox Series S | X, Xbox One, Playstation 4 och 5, Nintendo Switch, mobil och PC! Är du därför en av de få som har flertalet av ovan nämnda plattformar (eller rentav alla) kan just Stealth 700 Gen 2 MAX vara lösningen du sökt.

Genom att antingen använda dess USB-dongel eller dess blåtandsfunktionalitet ansluter du smidigt till diverse konsoler. Med undantaget Nintendo Switch var mikrofonen funktionell oavsett plattform, vilket imponerar då särskilt Xbox har haft problem med spelheadset som passerat över gränsen till Playstation. De har många gånger helt enkelt inte fungerat alls mot Xbox eller bara gett medlyssning (ingen mikrofon) – men icke så i detta fall. Då headsetet även kommer med Game/Chat mix kan du som användare ändra uppspelning av spelljud och en röstchatt individuellt från varandra – direkt på headsetet! Det är helt enkelt en väldigt strömlinjeformad upplevelse som på grund av sitt goda plattformsstöd kan komma att bli en klippa i vardagen – förutsatt att du är något av en eklektisk gamer.

Ljudbild och mikrofon…

När det kommer till dess ljudbild skulle jag säga att det är en pålitlig om än aningen tam sådan, där basen upplevs uddlös om än tacksamt ren. Diskant och mellanregister fungerar ypperligt å andra sidan, vilket framkommer än mer i mer positionella spel (surround) då de arbetar bra i tandem med DTS:X eller Dolby Atmos framförallt. Det är alltså på det stora hela en kompetent ljudbild som kommer fungera för de flesta även om jag personligen känner att man förväntar sigen mer distinkt sådan för priset av 2 200 kronor som detta saftiga headset ändå kostar.

Vilket för oss till mikrofonen som även om den är funktionell dessvärre inte når lika långt. Dess tama ljudbild upplevs aningen burkig, men tack och lov förhållandevis ren från brus, även om det förekommer (särskilt över spelkonsoler). På datorer kan du dra nytta av t.ex. Discords brusreducering som renar upp ljudet avsevärt, men det kan givetvis inte representera ljudet som det är direkt ur paketet. Mikrofonen tappar dessutom ännu mer om man tar med i beräkningen att den mobilapp som förser dig med mängder av funktioner, däribland en Mic Noise Gate, faktiskt inte gör jobbet bra nog. Idén här är antagligen att den ska kunna reducera en lägsta nivå av brus, men visar sig snarare ej påverka alls, förutom med en marginell volymökning.

Räckvidd är även det ett smärre fläck på protokollet då headsetet tappade mottagning efter fem-sex meter. Förvisso är detta inte direkt en av de mest betydelsefulla aspekterna kring ett gamingheadset; vi spelar ändå stillasittande. Men när du som användare går iväg en sväng med headsetet kommer sprakande ljud när anslutningen tappas, vilket påverkar omdömet – om än marginellt.

Vilket för oss till något som märktes av sporadiskt oavsett om man satt vid datorn eller ej. Ibland förekom ett digitalt flimmerljud, som antingen anspelar på att headsetets mottagning har något problem på ett mer generellt plan eller att det är något med drivelementen. Tack och lov var det som sagt högst sporadiskt, och kan röra sig om något i just vårt recensionsexemplar, men var ändå något som kan påverka din ljudupplevelse.

En kämpe till headset

I slutänden är det Stealth 700 Gen 2 MAX mångfacetterade upplevelse där funktioner lyfts fram på ett härligt sätt och komfort framförallt ligger i toppskiktet. Dess mjuka öronkuddar anpassas dessutom på ett högst medgörligt sätt för oss med glasögon och ger dig en skön bekvämlighet under långa spelsessioner. Parat med möjligheten att besvara telefonsamtal, spela på mängder av spelkonsoler och leverera en godkänd ljudbild gör att det ändå blir en mild rekommendation för de som vill få lite extra premiumkänsla i vardagen. Det kommer inte överväldiga dig med sin ljudbild, vilket kan tyckas vara topprio för headset, men Turtle Beach har lyckats väl med att förse sina potentiella köpare med mängder av funktioner som toppar det mesta.


Specifikation
 • Officiellt licensierad av Microsoft för Xbox
 • Kompatibel med Xbox, PlayStation®, PC och Nintendo Switch™
 • Långvarig 40+ timmars batteritid
 • Proprietär, fördröjningsfri 2,4 GHz trådlös anslutning
 • Spela och håll kontakten med Bluetooth®
 • Gelkylda öronkuddar i memoryskum
 • Inställd för uppslukande surroundljud
 • Anslutningar: Trådlös sändare: Xbox Series X, Xbox Series S, Xbox One X, Xbox One S, PS5™, PS4™, PS4™ Pro,  PS4™ Slim, Nintendo Switch™, PC & Mac®
 • Bluetooth: iOS, Android, Nintendo Switch, PC & Mac® och andra Bluetooth®-utrustade enheter
 • Högtalare: 50 mm Nanoclear™ neodym-drivrutiner
 • Frekvenssvar: 20Hz – 22kHz
 • Öronkåpa Design: Over-Ear (stängd)
 • Öronkuddsmaterial: Syntetläder (svart) med Memory Foam-dämpning
 • Mic Design: Uppfällbar rundstrålande
 • Batteri: Uppladdningsbar litiumpolymer

Recensionsex tillhandahållet av Turtle Beach. Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.  

I nuläget är denna produkt ännu ej fullt tillgänglig i Sverige – men beräknas vara det inom kort.

 

i samarbete med PriceRunner

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar