HyperX Pulsefire Raid

av Maxx Löfström

Enligt HyperX kommer du kontrollera dina E-sports motståndare med denna 11-knappars mus; frågan är bara om det faktiskt är så enkelt, eller om denna Pulsefire Raid behöver träna ytterligare, innan den kan slåss mot de stora pojkarna!


HyperX Pulsefire Raid ligger rätt bra i pris – för ”bara” 600-700 kronor så får du en RGB upplyst gamingmus, med hög DPI och hela elva knappar att leka runt med. Ja, Raid musens stora behållning är dess anpassningsförmåga, vilket faktiskt märks av lika mycket under spelsessioner som i det dagliga arbetet.

Dess Pixart 3389 sensor är en trogen tjänare i många sammanhang, och nog tusan gör den gott ifrån sig även här. Oavsett om du sitter i CS:GO, Overwatch eller bara DOTA 2, så kommer dess precisa och snabba hantering duga gott – även om den kanske inte gör nåt som vi inte sett tidigare.

Ser vi istället på dess design, så har den en återhållsam RGB belysning i skrollhjul och logotyp, som ackompanjerar den högerhänta musen galant – även om det även här knappast är något nytt under solen. Men den ligger bra i handen, och tillsammans med den tvinnade kabeln så rör den sig bra och ledigt över alla underlag. Den är försedd med lite extra vikt (med kabel 125 gram) som verkligen ligger rätt i mina händer, men dock kan bli en vattendelare för många E-sportare som vill ha de lättaste av möss.

Kommer vi sedan till dess knappar, så kan vi säga att musen på riktigt tar fart, och framförallt skjuter in sin egen personlighet till slut. På den vänstra sidan hittar vi hela fem knappar. Fyra som sitter ihop som ett kluster – vilka du lätt kommer åt med tummen, samt en större femte knapp längre fram. På det stora hela är det anpassningsbarheten i HyperX programvara NGENUITY som gör att denna mus står ut. Du kan lätt koppla nya funktioner på dessa knappar, och göra att din spelupplevelse (eller arbetssituation) blir mer effektiv. Jag fann de fyra knapparna bra placerade, men kände att det alltid var för långt bort med den främre större knappen, även om det givetvis inte var omöjligt.

Sen tar det inte slut där heller, då skrollhjulet kan klickas åt sidorna och neråt, samt att du har en (ändringsbar) DPI knapp på ovansidan. Vad gäller dessa så servar de musen bra, även om jag kan tycka att DPI knappen är svår att nå, särskilt under spel, då hastighet är av vikt.

Med sina 16000 DPI så står det klart att Pulsefire Raid har allt man kan behöva, men att den bara inte står ut tillräckligt mycket. Men å andra sidan behöver man inte göra det jämt, så länge det funkar bra nog. Och nog tusan kommer Raid fungera alldeles utmärkt för de flesta spelare – även om E-sportare kanske bör fundera en extra gång innan ett eventuellt inköp.


Specifikation
Form Ergonomiskt
Sensor Premium Pixart PMW3389
Upplösning upp till 16 000 DPI
DPI-förinställningar 800/1600/3200 DPI
Hastighet 450 IPS
Acceleration 50G
Knappar 11
Vänster / höger knapp brytare Omron
Vänster / höger knapp hållbarhet 20 miljoner klick
Bakgrundsbelysning RGB (16 777 216 färger)
Ljuseffekter 2 RGB-belysningszoner
’Onbord’minne 1 profil
Kontakt USB 2.0
Polling Rate 1000 Hz
Kabeltyp Flätad
Mått L: 127,8 mm
B: 71,0 mm
H: 41,5 mm
Kabellängd 1.8 m
Vikt (utan kabel) 1 Cirka 95 g
Vikt (med kabel) Cirka 125 g
Programvara HyperX NGENUITY

HyperX Pulsefire Raid. Lägsta pris 659 kronor enligt Prisjakt.nu 2020-03-02.

Recensionsex tillhandahållet av HyperX.

Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

En stor mängd av spel- och produktrecensioner görs på Nördlivriggen som agerar testdator/testbädd.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar