Hem RecensionerTillbehörsrecensionerMus & Musmatta Deltaco Gaming RGB USB Optical Mouse

Deltaco Gaming RGB USB Optical Mouse

av Maxx Löfström

En sak är säker… Deltaco Gaming vill väldigt gärna komma in på spelmarknaden för speltillbehör. Med sin mest avancerade mus hittills, så ger de spelare ett väldigt prisvänligt budgetalternativ – som ska agera som inkörsport i spelande på hög nivå. Detta är DELTACO GAMING RGB USB Optical gaming mouse (eller GAM-019) – musen med ett av de längsta namnen vi någonsin recenserat!


Vi tar och behandlar elefanten i rummet först. Ja, denna mus är billig, himla billig rentav. För bara (som billigast just nu) 199 kronor, så får man en gamingmus med utbytbara sidor, DPI upp till 4000, Avago sensor och RGB belysning. Det är helt enkelt mycket för pengarna. Frågan är bara om det är välgjort nog….

Men vi börjar med det yttre – och känslan i musen. Den RGB försedda musen kommer med ett angenämt skrollhjul som känns härligt stort, två sidoknappar, DPI knappar (som ändrar färg på Deltaco loggan – påvisandes vilken DPI nivå), och rund avlång design.

Själva känslan i brytarna för vänster- och höger knapparna är bra – de känns härligt klickiga och responsiva. Sidoknappar ligger bra i höjd och är relativt stora; och sidorna på musen kan bytas ut, för bättre komfort. Det är en helhet som faktiskt kan mäta sig med ett par möss i högre prisklasser – även om musens mer plastiga yttre vittnar om nerdragningar i budget.

Särskilt de två sidopaneler som medföljer känns väldigt plastiga, och kommer inte på plats helt rätt – utan kräver en aning tryckande för att få på plats. Med det sagt, så är det enkelt, det är bara lite avigt och inexakt.

Sedan har vi DPI knapparna nedanför skrollhjulet som olyckligtvis blir svåra att nå in-game, då de befinner sig på ett märkligt avstånd, och dessutom i en något djupare skåra. Det är dugligt, men blir lite jobbigt i längden; i alla fall om man ändrar DPI nivå titt som tätt.

Sensorn sköter sig även den dugligt nog – känns rapp, även om en ”polling rate” på 500Hz och inte 1000Hz känns fattigt. Men det är självklart inga problem att lira på egen hand, särskilt då musens vikt är välbalanserad och tajt i sig.

Men en av de tråkigare sakerna är själva DPI nivåerna i sig. Det finns nämligen ingen programvara, så de DPI nivåer som är förinställda är de som gäller. Det här är för mig personligen väldigt tråkigt, då jag oftast kör på runt 1400 DPI, och ändrar alltid till det. I denna mus så är de olika DPI nivåerna satta på 1000/2000/3000/4000. Så jag som vill ha någonstans mitt emellan de första två nivåerna finner mig själv bli irriterad antingen på att det är för snabbt eller för långsamt. Detta är givetvis något som man kan leva med, och är man nybörjare så kommer de DPI nivåer som ges ändå räcka.

Det hela resulterar i en robust lösning för nybörjare, men inte något för de mer erfarna pc-spelarna. Men å andra sidan, har du tänkt börja spela och har begränsad budget – ja då är detta med all säkerhet ett toppenval.


Specifikation

• LED lägen:
8 kör RGB lägen
två statiska färglägen
en mottaglig klick-läget
• USB polling rate: 500Hz
• Sensor: Avago ADNS-3050
• Huano typ brytare
• Max acceleration: 20g
• Max hastighet: 60 IPS
• Bytbara sidopaneler
• 1,85 m flätad USB-kabel
• 1000/2000/3000/4000 DPI

Deltaco Gaming RGB USB Optical Mouse (GAM-019). Lägsta pris 199 kronor enligt Prisjakt.nu 2019-12-04.

Recensionsex tillhandahållet av Deltaco Gaming.

Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar