Hem RecensionerTillbehörsrecensionerMus & Musmatta Deltaco Optical Gaming Mouse 1600 DPI 5 Buttons

Deltaco Optical Gaming Mouse 1600 DPI 5 Buttons

av Carl Holmer

Fina och dyra gaming möss i all ära. Men ibland kan man ju ställa sig frågan, varför i hela friden betala så mycket för en datormus? Som vi har sett i våra tidigare recensioner har Deltaco absolut lyckats bygga vettiga möss för en väldigt billig peng. Så häng med så tar vi en titt på den elegant namngivna Deltaco Optical Gaming Mouse 1600 DPI 5 Buttons!


Fysisk överblick

När det kommer till möss blir det inte mycket mer grundläggande än så här. Vi har en ergonomisk högerhänt design med gummibeklädda sidor, samt glatt och glansig hårdplast i topp. Två knappar i vänsterkant, höger och vänster musklick, scrollhjul och under scrollhjulet hittar vi knappen för att växla mellan de olika DPI inställningarna. Den 1,4 m långa USB sladden är även den klädd i gummi och sist men inte minst så finns musens enda belysning i scrollhjulet, som här utstrålar ett fast orangerött sken.

Bildkälla: Deltaco gaming

Personliga synpunkter

Detta är den sista av de Deltaco produkter jag fått möjlighet att testa den senaste tiden. Vissa har imponerat med kvaliteten som erbjudits för den blygsamma prislappen och andra inte. Denna mus faller något i den tidigare kategorin. Ergonomin är god om något liten för mina händer. Gummibeläggningen och så väl som hela utformningen i sidorna ger bra grepp överlag. Dock gillar jag inte riktigt valet av glansig plast i topp då den attraherar en hel del smuts och svett.

Scrollhjulet är i mitt tycke lite för litet för både att klicka och scrolla upp och ned, samt känns väldigt mosigt. Som att det inte finns en tydlig definition i de steg scrollhjulet har när man scrollar upp och ned. Även med denna mus ser vi ett rätt begränsat val av DPI nivåer. Jag personligen använder mig alltid av 800 DPI, men känner folk som använder 400 DPI som inte finns representerat här. Slutligen tycker jag att sladden på 1,4 m är snäppet kort, så har man lång kabeldragning ska man ha detta i åtanke.


Specifikation
Anslutning USB Typ A ha
Antal knappar 5
Bakgrundsbelysning 4 st färger
DPI 500/800/1200/1600
Färg Svart
Längd 0,15 m
Polling rate 125 Hz
Sensor Optisk

Deltaco Optical Gaming Mouse 1600 DPI 5 Buttons. Lägsta pris 99 kronor enligt Prisjakt.nu 2019-11-27.

Recensionsex tillhandahållet av Deltaco gaming.

Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar