Steelseries M750 TKL

av Fredrik Olsson

Med en förföriskt färglyster så lockar Steelseries med ett nytt tenkeyless tangentbord. Apex NM750 TKL har tagits fram specifikt för e-sportsammanhang och vi hårdtestar det för att se hur väl det står sig i dagens konkurrens!

Med en sluttande design, och väldigt lättaccentuerade knappar så lockar tangentbordet omedelbart till sig mitt intresse. Dess RGB belysning som lyser ut ur de (för genomsnittet) större tecknen gör det hela till en angenäm upplevelse från start. De QX2 brytare som finns här är linjära och ger en väldigt rapp respons, då aktiveringspunkten nås efter redan 2 mm.

Om vi ser till det ytliga så är det förvisso ett plastigt litet äventyr, när man hamrar ner tangenterna – men då det är så följsamt och skönt så gör det inget. Med lysdioder trots avsaknaden av numlock område för Caps-lock m.m, så får man ändå det väsentliga även om man inte är en tävlingsinriktad spelare. Värt att nämna – även om det ser plastigt ut, så är det ändå gjort i aluminium, varav hållbarheten.

Tangentbordets svarta plastyta till trots, är ändå välbyggt och känns faktiskt hållbart. Med den lilla formfaktorn som blir med tenkeyless-tangentbord, så är den lätt att ha med på resor, för att inte tala om att den även har en bra utarbetad programvara – som i sig är lätt att använda, om det så är att binda nya knappar, göra makros eller bara ändra i RGB belysningen.

Om man ska försöka påpeka några svagheter (om än subjektiva sådana), så är det att QX2 brytarnas linjära utformning, tillsammans med tangentbordets initialt plastiga känsla, inte ger ett bra första intryck. Är man ute efter mer motstånd, och mer robust känsla i tangenterna, så kan det vara extra mycket värt att känna på tangentbordet ute i handeln. Sedan så är det så klart att det även blir mer nischat, då inte alla vill ha ett tenkeyless – men detta är högst individuellt, och påverkar såklart inte betyget i sig.

Sedan har vi elefanten i rummet – priset kontra storleken. Med en prisbild på nästan 1400 kronor, så är detta specifikt framtaget för e-sportare och de som vill vara mer mobila med sitt tangentbord. Tangentbordet i sig, gör inget som inte redan gjorts på annat håll, och den mer plastiga känslan i både utseende och tangenter ger inte intrycket av hållbarhet – utan det är något man först märker under användning. Men är man en tenkeyless älskare, och vill ha en speciell typ av känsla i nertryckningen av tangenter, ja då kan detta definitivt vara något att titta på.


Specifikation
5000 Series Aluminum Alloy, Matte Black Finish, N-Key Roll Over, 104-Key (All), Anti-Ghosting, 100% (Full), Illumination, Individually controllable per-key RGB, including whole-keyboard patterns and reactive typing effects, Programmability, Fully Programmable with Key Rebinds, Key Press Macros, Text Based Macros,

Vikt: 0.9 kg, Höjd: 160 mm, Bredd: 370 mm, Djup: 35 mm, Kabellängd: 2 m, Brytare: SteelSeries QX2 Linear Mechanical RGB Switch, Aktiveringspunkt: 2 mm, Total färd för tangent: 4 mm, Kraft: 45 cN, Lifetime: 50 Million Keypresses

Steelseries M750 TKL. Lägsta pris cirka 1390 kronor enligt Prisjakt.nu. 2018-09-14

Recensionsex tillhandahållet av 
Steelseries.

Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar