Hem RecensionerTillbehörsrecensionerHandkontroll/Styrdon DELTACO GAMING Controller for Nintendo Switch / PC / Android (GAM-103)

DELTACO GAMING Controller for Nintendo Switch / PC / Android (GAM-103)

Billig betyder inte dåligt alla gånger.

av Danny Larsen

Handkontroller kan man aldrig ha för många av, särskilt inte nu när många nu kommer med stöd för olika plattformar. Dagens handkontroll kommer från Deltaco Gaming och har stöd för PC, Nintendo Switch och Android. Frågan man undrar nu är bara hur bra den fungerar över alla plattformar?


Handkontrollen kom till oss i ett helsvart utförande. Medföljande är också den 1m långa USB-C-kabel, vilket känns lite kort enligt mitt tycke. Men kabeln är endast till för att ladda handkontrollen och när man använder den till PC.

Man ser snabbt att handkontrollen tar inspiration av Xbox:ens utseende, men med lite mer rundade former på handgreppen. Något som jag snabbt märker av är att det finns ingen mönstring på handkontrollens yta vilket gör att den känns som att den ska glida ur näven under svettiga spelsessioner. Nu har den inte gjort det som tur är, men hade uppskattat någon typ av mönstring för att få ett bättre grepp.

Utöver de vanliga knapparna som bör finnas på en handkontroll finns det tre nya knappar och fyra små lysdioder. De två första är en Plus och en Minus knapp, samt en Turbo-knapp. Plus och Minus knapparna är till för att öka eller höja intensiteten eller hastigheten på Turbo eller vibrationsmotorerna i handkontrollen. För att aktivera Turbo trycker man bara in den knappen och sedan den knapp du vill ha turbo på. Den har att turbo igång när man trycker in knappen man valde eller så kan man ha att turbon är igång konstant och ens karaktär kan göra slut på all ammunition i t.ex. Saints Row som jag har testat kontrollens funktioner i.

Turbo funktionen är där som en lite extra bonus för dig som inte vill bli trött i fingrarna av att hamra på en knapp för att skjuta i oändlighet eller om du vill snabbare mosa skiten ur fiender i t.ex. Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge genom att aktivera turbo på slag knappen och sen bara röra sig framåt i spelet.

Lysdioderna är till för att indikera att kontrollen är igång och visa om du har kopplat den mot exempelvis Switchen eller din Android (olika lyser upp beroende på vad du kopplar dem mot).

Vibrationsfunktionen är bara på Switchen och det är enkelt att höja och sänka den genom en kombination av Plus eller Minus knapparna och trycka upp eller ner på styrkorset, den vibrerar till när den ändrat inställning. Detta är bara om man vill ha starkare eller mildare vibrationer i handkontrollen.

Att koppla kontrollen mot PC är väldigt enkelt då man bara ansluter den via USB-sladden som medföljer och vips så hittas den snabbt i Windows. Det är en väldigt enkelhet i att bara kunna koppla in något och att det fungerar från start. Något som jag gärna hade sett är en dedikerad programvara för att däri kunna välja vibration eller turbo och vilken knapp som är vald, men hey, man kan inte få allt här i världen.

För att koppla handkontrollen mot din Switch eller mobil är enkelt det också. Genom att trycka i ”Hem” och Y knappen slår man igång handkontrollens blåtand och sen kan man inne i Switchens meny eller mobilens kopplingar se handkontrollen och därigenom koppla den till dem. Väldigt enkelt och smidigt som sagt.

Allt man får med i förpackningen.

För att vara en relativt billig handkontroll (ca 300kr) tycker jag att den gör vad den ska väldigt väl. Den har en god tyngd och ligger bekvämt i handen, dock saknar jag som sagt mönstring som gör att man får ett bättre grepp. Knapparna känns genuint riktigt bra när man trycker på dem; de är inte sladdriga eller har en mjuk känsla vid nedtryckningar på dem.

För vad den är, vilket är ett billigare alternativ på en stor marknad av handkontroller, tycker jag på det stora hela att den gör väl ifrån sig. Du har valet att använda den till PC, Android eller din Nintendo Switch och det kan inte vara enklare att koppla handkontrollen till dem alla.


Specifikation
Anslutningsteknik Trådlös – Bluetooth
Batteri Laddningsbart
Bredd 15.4 cm
Designat för PC, Nintendo Switch, Android
Djup 11.1 cm
Egenskaper 2 inbyggda vibrationsmotorer
Färg Svart
Höjd 5.9 cm
Inkluderade tillbehör USB-C-kabel
Kapacitet 600 mAh
Kontroller D-dyna, V knapp, H knapp, ZL-knapp, ZR-knapp, 2 styrspakar, Turbo-knapp, Capture-knapp
Maximalt avstånd Upp till 10 m
Service och support Begränsad garanti – 5 år
Typ av produkt Spelkontroll
Vikt 240 g

Recensionsex tillhandahållet av Deltaco Gaming. Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll. 

 

i samarbete med PriceRunner

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar