Hem RecensionerTillbehörsrecensionerHeadset Deltaco GAMING 4-in-1 RGB Kit

Deltaco GAMING 4-in-1 RGB Kit

av Martin "Fyghar" Johansson

Deltaco har släppt ett nytt paket med tangentbord, datormus, musmatta och headset, nu med lampor i regnbågens alla färger! Men finns där en skatt i slutet av regnbågen eller är det en lurig vätte?


Grejerna ser inte så märkvärdiga ut när jag först ser dem i lådan, men när jag har plockat upp dem och kopplat in dem i datorn så blir jag direkt lite kär i vad jag ser. För helt plötsligt så har regnbågen flyttat in till min dator då praktiskt taget allt förutom chassi och skärm lyser upp i olika färger. Det underlättar mycket under sena kvällar om jag har glömt att tända en lampa, för jag vet fortfarande vart allt är någonstans. Sen ser det väldigt stilrent ut, och jag tror det här paketet kommer passa in hos de flesta gamers. Det finns ingen programvara att ladda ner, men det följer med ett häfte där det står hur man ändrar färger och mönster på tangentbord, musmatta och mus. Man kan tyvärr inte göra något med ljuset på headsetet, vilket jag tycker är tråkigt.

Tangentbordet är bekvämt, tangenterna är lite urgröpta så fingrarna platsar bekvämt i dem och det är lite svårare att trycka fel när man sitter och skriver fort. Det är smidigt att ändra färger och de har en bekväm ljusstyrka även på högsta, det känns aldrig för starkt. Tangenterna är upphöjda så det är enkelt att städa tangentbordet vid behov. Det finns en hel del extra funktioner som att höja eller sänka volymen, spela nästa låt, pausa musiken helt och hållet eller varför inte starta miniräknaren? Jag gillar dock inte att jag behöver sträcka mig över hela tangentbordet för att kunna höja eller sänka volymen, tycker det hade varit smidigare om de hade placerat FN-tangenten eller volymkontrollen närmare varandra.

Datormusen känns bekväm när jag använder den, jag har rätt så stora händer och musen ligger bra när jag håller hela handen över den under tiden jag använder den. Jag kan anpassa musens DPI till något jag känner mig bekväm med genom några enkla knapptryck med knapparna precis under scrollhjulet. Det finns totalt 7 knappar på musen. Det går även att enkelt byta vad man vill ha för belysning på musen medan man använder den. Dock tycker jag det är tråkigt att jag inte kan välja en bestämd färg, utan den envisas ständigt med att byta mellan olika färger.

Det är ingen liten musmatta som följer med, utan man har definitivt utrymme som man kan röra sig på. Men den känns lite för stor för mig, jag behöver inte ha en 45 centimeter bred musmatta på mitt skrivbord för att kunna spela. Jag har dessutom problemet med hur jag ska lägga den så att den eller något annat inte är i vägen eller ligger klumpigt till. Musmattan har en LED-slinga som går runt den, och man kan enkelt ställa in färger genom en enkel knapptryckning som sitter i den övre kanten av mattan.

Jag gillar dock inte headsetet, direkt när jag satte på mig det kände jag att det inte var bekvämt för mina öron att ha på mig det under längre sessioner. Jag tycker inte heller att de låter bra, oavsett om jag använder dem till PC, mobilen eller Switch. Jag hör inte basen så väl som jag hade önskat och det låter som att jag lyssnar med något filter mellan mig och det jag lyssnar på. Mikrofonen är dock klar och låter bra när jag spelar in och lyssnar på den, men det är väl egentligen det enda positiva jag har att säga om headsetet.

Jag gillar det här paketet, grejerna känns hållbara och för sin prislapp runt tusenlappen känns det som att man får mycket för pengarna. Jag har inte lyckats hitta de här sakerna separata till samma pris av samma kvalitet. Jag är ju dock inte nöjd med headsetet, men även utan det så är priset fortfarande helt okej. Att hitta tangentbord, mus och en musmatta med LED-lampor och RGB för ca 300:- styck tycker jag är rätt prisvärt.


Specifikation

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

Tangentbord:

 • Mått: 440 x 133 x 30 mm.
 • Vikt: 653 gram.
 • Kabel: 1,8 m.
 • Membranbrytare.
 • Lifespan (tangenttryckningar): 10 000 000.
 • Tangenter: 105 ABS material. 25 Anti-ghosting.
 • Anslutning: 1,8 m USB.
 • Bakgrundsbelysning: 7 singel LED, 2 varierande RGB, 2 andandes, 1
  anpassningsbart läge.

Mus:

 • Mått: 68 x 122 x 45 mm.
 • Vikt: 100 gram (utan kabel).
 • Kabel: 1,8 m.
 • Knappar: 7 st
 • 1000/2000/3000/4000 DPI.
 • Sensor: Avago ADNS-3050.
 • Max hastighet: 60 IPS.
 • LED: 8 skiftande RGB-lägen, 2 statiska lägen samt 1 responsivt klickläge.

Musmatta:

 • Mått: 450 x 400 x 4 mm.
 • Vikt: 418 g.
 • Kabellängd: 1,8 m.
 • LED: 12 lägen totalt. 6 RGB-lägen. 7 statiska LED-lägen. 2 ljusstyrkor.

Headset:

 • Anslutningar: 2 x 3,5 mm pluggar för mikrofon + hörlurar. 1 x USB för RGB.
 • Kabellängd: 2,1 m.
 • Känslighet mikrofon: -38 dB±3 dB.
 • Känslighet hörlurar: 122 dB ±3 dB.
 • Frekvensåtergivning: 20-30 000 Hz.
 • Drivenhetsdiameter: 57 mm.

Deltaco GAMING 4-in-1 RGB Kit. Lägsta pris 959 kronor enligt Prisjakt.nu 2020-01-21.

Recensionsex tillhandahållet av DeltacoGaming.

Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

En stor mängd av spel- och produktrecensioner görs på Nördlivriggen som agerar testdator/testbädd.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar