Hem RecensionerTillbehörsrecensionerHeadset Logitech G333 | Gaming In-ear headset

Logitech G333 | Gaming In-ear headset

av Maxx Löfström

Att Logitech gör gamingheadsets är inget nytt, men att de gör in-ear headsets marknadsförda för just gaming, det är däremot nytt! Därför pluppar vi in de små hörlurarna i öronen och hoppar in i första bästa förstapersonspel för att se hur väl de presterar under press!


Logitech G333 kommer i tre grundutföranden: vitt, lila och svart, alla med färggranna öronpluggar. De lätta (19 g) lurarna är öppna för att kunna användas på mängder av plattformar: PC, mobil, Xbox, Playstation, Nintendo – oavsett om ni använder er av dess 3.5 mm kontakten eller den medföljande USB-C adaptern. Med ett relativt stort frekvensomfång (20 Hz – 20KHz) och framförallt god impedans (24 Ohms) för denna typ av headset imponerar det från start. Att det tillkommer en liten väska och totalt tre storlekar av öronpluggar ökar bara helhetens lyster ännu mer.

Komfortmässigt platsar de därför bra i de flestas öron, och skulle man mot förmodan vilja byta storlek, görs det simpelt. Volym- och start/pausknapp finns på dess kabel, med vilka du även svarar samtal skulle du vilja använda lurarna till din telefon. Jag hade dock önskat att själva öronpluggarna varit något böjda för att, inte bara smidigare gå in öronkanalerna, utan även för att bättre hållas på plats. Visst, nu är de riktade mot spelare först och främst, men ärligt talat kommer de användas av mer ”vanliga” användare (mobilanvändare) och då dessa alltsom oftast är på språng, kan det vara viktigt att de sitter ordentligt.

Om vi istället riktar blicken mot dess audio, är det istället annat ljud i skällan (jepp, pappaskämt får plats). De till synes små lurarna presterar med en förvånansvärt klar ljudbild, där framförallt den lägre skalan står ut. Det är ett oväntat ’oumph’ i ljudet, utan att för den delen överta ljudbilden på det stora hela. Detta är med all säkerhet på grund av 3.5 mm kontakten och kan därför variera beroende på källa. Har ni ett halvdant inbyggt ljudkort, eller ett dedikerat sådant, ja, då lär ni märka skillnad. Allt detta härstammar med säkerhet utifrån G333:s dubbla högtalarelement, vilket ger ett rikare flöde av toner där de höga och mellanhöga tonerna drivs ur ett av drivelementen och basen ur den andra.

Värda att köpa — som ’gamer’?

För cirka femhundra kronor får du mycket riktigt ett par välljudande lurar, men frågan är mest om in-ear hörlurar den rätta vägen? Jag personligen är kluven. Å ena sidan är de lätta att ha med sig och kommer fungera minst lika bra för annan utrustning än din dator, men utan dedikerad programvara (som många gamingheadsets kommer med) där surroundljud, bättre mikrofonkvalitet och större drivelement kan ändras blir det svårt att rekommendera den här produkten. Dess största fördelar är multiplattformsstödet samt USB-C adaptern och att priset är förhållandevis lågt. Men lägger du bara en slant till kan du få ett trådlöst gamingheadset, vilket gör att man blir betydligt friare. Utöver detta går det inte annat än att prisa lurarna för vad de faktiskt gör. Deras konstruktion är gjord med en bred kabel som inte lätt fastnar i saker, samt att själva hörlurarna är gjorda i aluminium, vilket borgar för en bättre livstid — åtminstone sett till att skydda ljudkällan. Att sedan ljudet är finfint, gör det hela bara än mer svårt att precisera sett till omdöme.

G333 är ett gediget in-ear headset, men de splittrar sin publik i det att det finns många andra gamingheadsets för inte allt för mycket mer pengar. Trots det levererar de ändå det de sätter ut att göra: ge bra ljudbild, god komfort och en tillförlitlig konstruktion och vad mer kan man egentligen  begära?


Specifikation

FYSISKA SPECIFIKATIONER

  • Hörlurarnas och sladdens vikt: 19 gram
  • USB-C-adapterns vikt: 6 gram

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

Hörlurar:
  • 2 dynamiska högtalarelement: 5,8 mm + 9,2 mm
  • Frekvensåtergivning: 20 Hz~20 kHz
  • Impedans: 24 ohm ±20 %
  • Känslighet: 101,6 ± 3 dB vid 1 kHz SPL
  • Mikrofon:
  • 4 mm ECM-mikrofon, känslighet: -42 dB

KRAV

  • 3,5 mm aux-port eller USB-C-port

PLATTFORMSKOMPATIBILITET

  • PC, mobil, Xbox, PlayStation, Nintendo, o.s.v.

Recensionsex tillhandahållet av Logitech. Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll. 

 

i samarbete med PriceRunner

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar