Hem RecensionerTillbehörsrecensionerTangentbord Deltaco Running RGB Gaming Keyboard | GAM-021-RGB

Deltaco Running RGB Gaming Keyboard | GAM-021-RGB

av Joel Svahn

Dags att ta oss en titt på GAM 021 RGB från Deltaco Gaming. Den kan lysa starkt, svagt och mönstrat i regnbågens alla färger, men kan skenet bedra?


Det första som händer när jag plockar upp X är att jag skadar mig. Man kan tro att tangentbordsrelaterade skador sker först efter en lång period av felaktig användning och har någon form av ergonomisk grund, men icke. Här handlar det om själva uppackandet. När man har smält och format tangenterna har det blivit kvar en restprodukt i form av små vassa (!) plastbitar som sticker ut på baksidan av varje knapp. Dessa gör ont och gör att recensenter blir på dåligt humör. Med det ur vägen, låt oss ta en titt på detta färgglada tangentbord.

Det syns kanske inte på bilden, men det rör sig.

Det är svårt att gå från ett tangentbord till ett annat, speciellt när det handlar om gaming. Här måste jag ändå säga att Deltaco har lyckats. Efter bara några timmar av användande både stavar och spelar jag utan några större fadäser, jag upplever till och med att jag skriver bättre än vad jag gjorde förut. Stavfelen är färre och det flyter på väldigt bra med meningarna. Fingrarna hamnar i väldigt bra lägen som varken känns ansträngda eller slappa. Jag är förvånad över hur bra det blir, speciellt för ett tangentbord som kan kosta så lite som 300 kronor.

Förutom att ha bokstäver och siffror har tangentbordets knappar en del sekundära funktioner. Genom att hålla ner “fn” kommer du åt dessa sekundära funktioner. Du kan bland annat öppna din mail, starta/stoppa musik, öka/sänka volym och öppna miniräknaren. Vissa av dessa är mer praktiska än andra, men alla är ett välkommet försök att göra din spelupplevelse smidigare.

Sen har vi det där med RGB, och här finns det i lagom storlek. Det följer inte med någon mjukvara till tangentbordet, istället ändrar du färger och mönster direkt på tangentbordet genom att trycka på lite olika knappar. Det finns två rörliga regnbågsmönster och ett mönster där färgen “andas”. Du kan öka/sänka ljusstyrkan och hastigheten mellan färg bytena. Den sista RGB funktionen är att du kan sätta olika färger på sektioner på tangentbordet. Det är inga avancerade funktioner som erbjuds, utan väldigt simpla kommandon som du utför på tangentbordet. Om man koncentrerar sig kan man säkert bygga sin egen pride-flagga. Återigen, mycket funktion för liten peng. Jag uppskattar också hur lätt det är att ändra färger/mönster om man tröttnar. Väldigt smidigt och man slipper krångla med mjukvara.

Tyvärr har detta tangentbord några tillkortakommanden. Knappraden närmast dig sluttar nedåt och är förvånansvärt halkig. Detta kan ställa till problem vid både skrift och gaming då det är lite svårare att hålla ner t.ex. mellanslag en längre period. De största problemen jag har är dock hur knapparna känns att trycka och handledens positionering. Detta är ett membrantangentbord och det märks. Trots att skrivandet går bra känns det riktigt plastigt och tråkigt. Det känns som att tangenterna saknar respons när man trycker på dem, vilket gör att jag ibland trycker på samma tangent två gånger i rad. Vissa membrantangentbord motarbetar denna känsla, men här har inget arbete gjorts för att dölja den plastiga känslan. Lite tråkigt, men kanske ett sätt att hålla sig till det låga priset.

Färgerna kan ibland bli riktigt läckra.

Mina handleder gör ont (speciellt efter längre gaming/skriv-sessioner), tangenterna är “flytande” och har höjts upp en bit för ett mer ergonomiskt användande. Tyvärr har detta motsatt effekt och mina handleder böjs smärtsamt uppåt i alldeles för många grader. Detta gör ont efter bara en halvtimmes användande, iallafall vid intensivt skrivande. Ett stort minus då jag trots allt gillar detta billiga och enkla tangentbord. Här finns nämligen precis det du behöver för att komma igång med gaming, plus lite sköna extrafunktioner. Du får RGB, hållbarhet, anti-ghosting och en rätt så skön gamingkänsla till ett pris som även den snålaste gamern har råd med, men köp till ett handledsstöd om du vill spela länge. För till det här priset är detta tangentbord utan tvekan ett bra köp.


Specifikation

Antal tangenter: 105
Anti-ghosting:
Ja, upp till 25 knappar. 
Ljus:
Bakgrundsbelyst RGB
Bredd: 43.5 cm
Djup:
13.5 cm
Färg:
Svart
Anslutningar:
USB
Höjd:
2 cm
Kabellängd:
1.8 m
Tangentbordsteknologi:
Membran
Vikt:
981 g

Deltaco Running RGB Gaming Keyboard | GAM-021-RGB. Lägsta pris 299 kronor enligt Prisjakt.nu 2020-11-06.

Recensionsex tillhandahållet av Deltaco.

Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

En stor mängd av spel- och produktrecensioner görs på Nördlivriggen som agerar testdator/testbädd.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar