Noblechairs Epic

av Danny Larsen

Efter att ha suttit och testat på de tidigare stolar vi fått in för recension, så kände jag att det var dags för mig att ta mig an en gamingstol från Noblechairs. Kan säga att jag inte hade så stor koll på detta märke, så för mig så var det en glad nyhet att få något nytt att sitta i och se hur den skulle stå sig mot de andra märkena vi har testat innan. Så slå dig ner så ska vi se hur den står sig.

Följande områden kommer att beröras:
Montering & Manual; så ni får en bild av hur pass lätt stolen är att sätta samman.
Komfort & Ergonomi; hur bra är det att sitta i stolen under längre tid, och hur är den rent ergonomiskt.
Funktioner & Inställningar; vilka inställningsmöjligheter finns.

Montering & Manual

När det kom till att sätta ihop stolen efter att ha packat upp den så var det ganska rättframt. Medföljande instruktionsmanual visade upp vad som skulle följa med till stolen (skruvar, hjul etc etc), och det var lätt att se hur man skulle gå till väga. Stegvis gick manualen igenom vad som man skulle göra och man kunde snabbt se vad som behövdes för de individuella stegen. Kan säga att det var inget större problem för mig att sätta ihop stolen, en av de saker som tog längst tid var att sätta i hjulen då man fick ta i ordentligt för att de skulle gå i hålen (men kan bara vara jag som är lite klen).

Med allt detta sagt, så är det en stark rekommendation att man är två personer när man sätter samman stolen; dels för att det går snabbare, men framförallt för när man ska sätta fast ryggen, så kan det vara bra att en håller ryggen, och den andra skruvar. Men det gör ni som ni vill!

Komfort & Ergonomi

När det kommer till konstruktionen av stolen så har den i sig en ordentlig metallram, som gör att stolen känns stadig och bastant och att den kommer hålla för även de mest ”skutta upp och ner i stolen”-spelarna (jag när det inte går bra för mig i spel). Det är också tack vare den ordentliga metallramen som gör att man känner sig säker när man sitter i stolen och att den inte i första taget kommer ge med sig, utan kommer hålla för många års spelande i den. Runt metallramen i rygg och sätet så har man fyllt den med högdensitets-kallskum (55%). Kallskummet gör att stolen tål en någorlunda hög tyngd och kan bibehålla dess form även efter långvarig användning. Utanpå kallskummet och runt resten av stolen är den försedd med premium polyuretan (PU) konstläder, vilket har samma egenskaper som riktigt läder, är väldigt lätt att hålla rent, och känns svalt mot huden. Även så tillika i rutmönstret så är det stansat hål över hela för att lädret skall kunna andas. Till detta så har vi även de ställbara svank- och nackkuddarna som är extremt mjuka (jag beskrev det som ”lika mjukt och len som en kattunges mage).

Utseendemässigt så går stolen i helsvart med röda sömmar längs med rygg- och säteskanterna, samt ett rutmönster längs med rygg och säte. På sidan av sätet så har man använt slät velour för att imitera mocka, vilket tillför att klassa upp stolens utseende. På högersida av sättet så har man även valt att brodera in huvudkrona-loggan i en sektion med röd mocka som bakgrund. Mitt i ryggen har man ett aluminiumemblem där man stansat in samma logga, och sist men inte minst så har man i huvudstödet gjort en relief av den, vilket jag tycker ser väldigt snyggt ut även fast nackkudden döljer den (det är bara en liten touch av extra som ger det där lilla pluset i kanten).

Funktioner & Inställningar

Nu när vi kommer till de funktioner som stolen har så är det precis samma som många av de andra vi har haft, men vi går igenom dom alla här. Det justerbara ryggstödet gör att du kan vinkla den bakåt mellan 90-135 grader. Vi har en klass 4 gasfjäder som tillåter oss att variera stolens höjd mellan 49.5 – 59.5 cm och det är ganska mycket höjdskillnad du kan ha tack vare detta. Om vi säger såhär; från det att jag har gasfjädern i botten upp till max höjd så hänger mina fötter i luften, så här ser vi att stolen kan användas av alla (stora som små). Direkt ovanför gasfjädern så sitter en gungmekanism som tillåter en att luta sig bakåt till en vinkel av 11 grader, vilket jag finner ganska skönt att gunga lite fram och tillbaka medan jag tar och slöar framför datorn tittandes på lite Youtube. Armstöden kommer härnäst och de har en hel del funktioner som var bra. Utöver att de är höj- och sänkbara mellan 28.5-37 cm, så kan man genom att lossa skruvarna på undersidan skjuta ut dem ca 2,5 cm till. Toppen av armstödet kan även skjutas fram och tillbaka, samt vinkla armstödet inåt mot dig eller utåt (beroende på smak). Så vi ser här att valmöjligheterna för hur man vill ha sina armar är utomordentligt bra och ligger stolen till fördel. Måste också säga att hjulen på stolen rullar fruktansvärt bra på golvet, har haft andra stolar som hakade sig eller inte gled lika smidigt.

 
 

Specifikation

Ryggstöd 87 cm, Sitthöjd 49.5 – 59.5 cm, Sittbredd 56 cm, Sittdjup 49.5 cm, Steglöst justerbart ryggstöd mellan 90-135 grader, Nackstödskudde och svankstöd ingår, Max vikt 120 kg, Färg Svart / Röd Sömmar.

Cirkapris – 3700 kr
Recensionsex tillhandahållet av Noblechairs/Trigono

Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar