Hem RecensionerTillbehörsrecensionerHeadset Creative Soundblaster Blaze V2

Creative Soundblaster Blaze V2

Ett prisvärt alternativ!

av Martin "Fyghar" Johansson

Året går mot sitt slut och i passande stund kommer här nu ett nytt headset från Creative. Men är det något att hänga i granen månntro? Det är dags att ta reda på det.


Vid en första anblick ser headsetet rätt billigt ut, men är det något jag har lärt mig med alla mina recensioner är det att inte döma ut något för snabbt. När jag tar på mig lurarna märker jag knappt av dem, ja, förutom att det kommer musik direkt in i mina öron. De är oerhört lätta sett till vikt och jag kan sitta med dem i flera timmar utan att de besvärar mig. Att kunna sitta mitt i en session och känna att headsetet tynger ner lite för mycket över öronen är rätt irriterande för min del, vilket blir ett kraftigt plus för dessa lurar då jag uppenbarligen inte får det bekymret. De kopplas lätt in i min PS4, Switch, mobil och PC genom att bara plugga in 3,5mm-kontakten. Se dock till att du kopplar in kontakten rätt om du ska använda den till din dator, för det finns bara en kontakt som är för både hörlurar och mikrofon. Det är lätt att råka koppla in den i fel uttag och sedan bli frustrerad över att headsetet inte fungerar som det ska och vissa datorer, särskilt lite äldre modeller, har inte ett gemensamt uttag för hörlurar och mikrofon. Jag hade därför velat se att headsetet istället hade två olika kontakter som man sedan kunde koppla ihop med en extra del bara för att underlätta lite. Inget supernödvändigt, men det hade varit en trevlig detalj att få med.

Direkt när jag testar musik märker jag av basen. Många hörlurar jag testar har en, enligt mig, rätt mesig bas som kräver att jag behöver mixtra med equalizers och annat för att få ljudet som passar mig. Här behövde jag inte det utan basen är bra direkt när jag lyssnar på musik, spelar eller har igång en film. Det kan ju dock innebära att andra tycker att basen är alldeles för framträdande istället, bra att ha det i åtanke. Men basens framträdande påverkar inte diskanten eller mellanregistret utan jag hör fortfarande de högre tonerna samt röster tydligt och bra.

När jag pratar i mikrofonen låter det nästan som att jag håller lite för näsan när jag pratar. Det hörs fortfarande tydligt vad jag säger under samtal samt inspelningar, och de jag har pratat med har inte reagerat nämnvärt på hur jag låter, utan det är mer min egna uppfattning. Det är inte mycket, men värt att nämna ändå.

Headsetet har en 2,5 meter lång kabel vilket kommer räcka gott och väl till olika enheter du vill använda dig av, akta bara så du inte trasslar in dig i den. Det sitter även en liten kontroll på sladden där du kan ändra volymen samt stänga av mikrofonen vid behov. Om du skulle störa dig på mikrofonen är det bara att koppla ur den för att sedan sätta tillbaka den när den behövs, enkelt och smidigt. På det stora hela är det här ett bra headset för gaming, och även för gemene man. För sin prislapp runt 450 kronor och med sin kvalitet sett till ljud och komfort är det svårt för mig att klaga på den. Visst, den har ingen dedikerad mjukvara men det behöver den egentligen inte heller, den duger gott som den är.

Specifikation
Bärstil
Över örat
Product Type
Wired
Connectivity
3,5 mm stereoingång
Användningstemperatur
0 °C till 45 °C
Recommended Usage
Gaming, Communications, Music / Movies
Dimensions
176 x 74 x 206 mm / 6.9 x 2.9 x 8.11 inches
Weight
187g / 6.6 oz
Cable Length (End-to-end)
2.5m / 8.2 ft
Mikrofon
Typ: Brusreducerande kondensor x 1
Frekvensrespons: 100–15,000 Hz
Känslighet: -40 dBV / Pa
Driver Type
Neodymium x 2
Driver Size
40 mm (1.57″)
Frequency Response
20–20,000 Hz
Sensitivity @ 1 kHz
105 dB/mW
Impedance
32 ohms
Controls
Volume: Yes
Mic Mute / Unmute: Yes
Noise Control: Yes
Type: Switch
Color
Svart
Anslutningstyp
3,5 mm stereoingång

SYSTEMKRAV

PlayStation 4 och 5

  • 3,5 mm-kontakt på handkontrollen i CTIA-konfiguration

Xbox Series S/X

  • 3,5 mm-kontakt på handkontrollen i CTIA-konfiguration

Windows® OS

  • 3,5 mm-kontakt i CTIA-konfiguration

macOS

  • 3,5 mm-kontakt i CTIA-konfiguration

Android

  • 3,5 mm-kontakt i CTIA-konfiguration

iPadOS-/iOS-enheter

  • 3,5 mm-kontakt i CTIA-konfiguration

Recensionsex tillhandahållet av Creative. Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll. 

Pris 490 kronor enligt Creative.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar