Hem RecensionerTillbehörsrecensionerPowerbank/Laddning Deltaco Gaming Trådlös Qi-Receiver för PS4 & X1

Deltaco Gaming Trådlös Qi-Receiver för PS4 & X1

av Fredrik Olsson

Vem vill sitta och byta batterier, eller vara tvungen att konstant plugga in kablar för att ladda, när du istället bara lägger din stackars energitörstande pryl på en yta – och vips så laddas den. Det är vad Deltaco tänkte ang. de två batteripack som går att kopplas mot en Xbox One och en Playstation 4 kontroll. Med det finurliga i att de sedan QI laddas… trådlöst! Nåja, det är vad Deltaco tagit fram i de två batteripack vi ska prata om. Frågan är bara om det är värt att investera i, eller om det är bortkastade pengar.


Till att börja med vill jag förtydliga att denna recension innehåller två batterier – både försedda med trådlösa QI-recievers – en för Playstation 4 (GAM-082), och en för Xbox One (GAM-083). De har något varierade priser, men rent funktionsmässigt är de mer eller mindre likadana. I vårt fall fick den tidigare recenserade QI plattan HyperX ChargePlay Base agera testobjekt för handkontrolls batterierna – då den med sin 10 W snabbladdare samt QI-certifiering är ett perfekt underlag.

Användning och komfort

Om vi ser till de två batteripackens utformning, så visar det sig snabbt att även om de adderar en mer bulkig undersida på kontrollerna, så är det definitivt inget som stör under långa spelsessioner. För Xbox One versionen, så tar du bara loss batteriluckan och istället trycker dit QI-mottagaren/batteripacket – och vips så är du redo. För Playstation 4 versionen, så skjuter du istället in den, så att dess QI-mottagares USB kontakt skjuts in ordentligt i laddningsuttaget på handkontrollen. Även detta enkelt och smidigt.

Under lång användning, så visade sig de mellan 600-700 mAh batterierna hålla bra, och kunde utan problem hålla en hel kvälls spelande (ca 5-8 timmar) – och sedan genom att bara placeras på en QI laddstation, så kunde de enkelt hållas laddade. För att inte tala om smidigheten i att bara lägga ner handkontrollen för att få den laddad.

Värt att köpa?

Redan nu kan jag säga att rent prestandamässigt och funktionellt, så är detta två bra produkter. De laddas uppenbarligen enkelt, och själva installationen är även den lättfattlig. Men hur är det då med pris, och vad krävs för att använda dessa två QI-laddare?

Till att börja med så är en QI-laddstation, liknande den HyperX har ett måste naturligtvis. Numera finns det tack och lov en uppsjö sådana, inte minst från Deltaco själva (som jag hoppas vi kan återkomma till i en framtida recension) – men oavsett så är det givetvis en extra kostnad som bör tas i beaktning innan ett eventuellt köp.

Sedan har vi de två QI-mottagarna/batterierna i detta fall – som landar mellan 250 – 350 kronor styck, beroende på version. Så till syvende och sist, så är frågan, hur viktigt är flexibiliteten och framförallt den okomplicerade laddningen för dig?

Om du är trött på kablar, eller batteribyten, och vill ha en enklare procedur kring ditt laddande, ja då är det med all säkerhet en säker satsning. För sitter du exempelvis på en Playstation 4, så skulle en total kostnad för den billigaste QI-laddaren och PS4 versionen av detta batteripack, landa någonstans mellan 350-400 kronor – och för Xbox One versionen runt 450 kronor. Två helt överkomliga priser, för den som söker denna typ av lyx.

Men lyx är just vad detta handlar om dock – självklart kan Xbox One kontrollen lika lätt använda uppladdningsbara batterier, och på PS4an; ja, hur svårt är det egentligen att koppla in kabeln. Inte direkt så svårt så klart, men det man betalar för är att minimera ansträngningen, hur slentrianmässig den än kan vara. Och där gör båda dessa trådlösa QI-mottagare sitt jobb riktigt väl!


Specifikation

Deltaco Gaming GAM-083 – Trådlös laddningsmottagare + batteri (X1). Lägsta pris 349 kronor enligt Prisjakt.nu 2019-01-13.
Deltaco Gaming GAM-082 – Trådlös laddningsmottagare + batteri (PS4). Lägsta pris 199 kronor enligt Prisjakt.nu 2019-01-13.

Recensionsex tillhandahållet av Deltaco Gaming.

Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

En stor mängd av spel- och produktrecensioner görs på Nördlivriggen som agerar testdator/testbädd.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar