Hori HORIPAD

av Fredrik Olsson

Hori har här en egen handkontroll till Nintendo Switch, och vill med denna komma in på marknaden för mer billigare varianter av Nintendo Switch Pro Controllers. Men är det en bra produkt för sitt pris, och vad erbjuder den egentligen för kvalitet?

När det kommer till hur handkontrollen känns i händerna, så går det inte att förneka att den ligger bra. Komforten är mycket lik Nintendos Pro Controller, även om dess tyngd skvallrar lite om konstruktionen i övrigt. Då denna är helt trådad, så försvinner batterityngden. Men då Hori även valt att ta bort motion control, vibration och NFC funktioner så är det än mer tyngd som försvunnit. På det sättet så kommer den säkert uppskattas av de som kände att tyngden var för stor i Pro Controllern, och vill ha det mer lättviktigt. I mitt fall så är det dock tydligt att genvägar gjorts då helheten känns plastigare och inte lika hållbart. Särskilt känns det på kontrollerns triggers, som är överdrivet lättryckta på grund av sin ”plastighet”. Allt detta, är dock överkomligt under spelsessioner även om jag saknar vibrationen och tyngden.

En detalj som många kanske inte bryr sig om är att den är trådad, men som jag ändå fann irriterande. Idag när det mesta är trådlöst, så går det inte förneka att en kabel över vardagsrumsgolvet verkligen inte är att föredra, särskilt om kontrollern i sig inte ger något extra utöver vad de mer officiella handkontrollerna åstadkommer. Jag hade gärna sett en billigare variant av en trådlös kontroll till Switchen, men har svårt att se vem som egentligen skulle vilja ha denna, förutom ur ett strikt prismedvetet utgångsläge.

Men allt är inte tråkigt, det finns faktiskt två aspekter till handkontrollen som faktiskt är mer unikt. Dels så har den ett turboläge, vilket egentligen gör att du kan växla mellan tre olika hastigheter, och utför ”rapid fire”. Sedan har du styrplattan som ger användaren möjlighet att byta mellan två utföranden. Antingen kan du ha ett mer traditionellt styrkors, eller så kan ha en kontroll med fyra knappar istället. Valmöjligheten finns där helt enkelt.

Slutord

Idag ligger denna handkontroll på ett standardpris av cirka fyrahundra kronor. D.v.s. cirka trehundrakronor billigare än Nintendos officiella Pro Controller. För att rekommendera denna så måste priset verkligen gå ner mer kan jag tycka då det tappar så pass många funktioner, samt att det är trådat. Skulle ni finna den under rea för tvåhundra kronor, så kan det vara värt att titta över, men annars är det bättre att lägga till de hundralappar som fattas för den fulla upplevelsen i Pro Controllern.


Specifikation

Analoga styrspakar:  2 st, Knappar: 10 st, Styrkors (D-pad): 1 st, Gränssnitt: USB, Tillgängliga färger: Svart

Recensionsex tillhandahållet av Hori

Hori HORIPAD Lägsta pris 199 kronor enligt Prisjakt.nu 2017-11-26

Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

Du kanske också gillar