HyperX Cloud Alpha S

av Joel Svahn

Med separata basreglage på kåporna och en häftig liten dosa i mitten på sladden ser Cloud Alpha S lovande ut. Men håller det hela vägen?


Det första man lägger märke till när man öppnar förpackningen är (förutom hörlurarna i sig) den rektangelformade dosan med ett antal roliga knappar på. Men innan vi börjar prata om denna finurliga mackapär så ska vi ta oss en titt på ljudbilden. Här finns mycket bra, men också en hel del konstigt. Mellanregistret skiner och sådant som allmänt tal eller en chatt mellan kompisar samtidigt som du spelar låter riktigt bra. Tyvärr är diskanten väldigt skrikig och jag blir lite trött i öronen efter ett tag. Du kan med hjälp av två små reglage på vardera kåpa ställa in hur mycket bas du vill ha däremot. Dessa gör dock inte mer än att göra den redan luddiga basen ännu dovare. Men om du har dessa på max så motverkar det delvis den skrikiga diskanten, även om jag tror att det inte riktigt var det som var poängen med dem.

Detta är när du använder den medföljande USB-dongeln som jag nämnde ovan, om du istället stoppar in 3.5 mm kontakten direkt i datorn (mobilen eller Switchen) så blir ljudbilden en helt annan. Du får en krispigare bas och en jämnare, mindre skrikig diskant. Lite synd dock, att man måste offra funktionerna som man betalat extra för, för att få en bra ljudbild. Mikrofonen som medföljer är avtagbar och i övrigt helt okej, inte så bra att du kan spela in något av faktiskt kvalité, men bättre än vad jag (och andra) upplever från liknande headset. Puffskyddet höjer verkligen ljudet från micken till en mer acceptabel nivå.

Olika bas blir knas.

De här är en av de bäst sittande lurarna jag någonsin har haft på mig. De kanske inte ser jätteläckra ut (gillar den blåa färgen, men de där metallstängerna sticker ut), men känns sååååå bra. Jag känner knappt att de är där, men de sitter ändå stabilt. Samtidigt skonas mina öron från ett stort tryck genom mina glasögon då de inte sitter åt så förbannat. ENORMT plus från min sida, glasögonormar, förena eder. I övrigt känns den avtagbara mikrofonen stabil, den kommer hålla för flera på och avtagningar.

Vad är detta för något månntro?

Nu kan vi börja snacka om det som HyperX har valt att kalla USB Audio Controller Mixer. Denna lilla dosa försämrar inte bara ljudkvalitén, utan kompenserar för detta genom att ha ett skitdåligt virtuellt 7.1 ljud. När jag trycker på knappen så blir ljudet bara sämre, visst, jag kan höra på ett ungefär vart ett ljud kommer från, men jag blir så distraherad av det extremt kassa ljudet att det inte riktigt hjälper. Som tur är funkar de andra knapparna bättre. Du kan höja och sänka volymen (vilket också sänker/höjer systemljudet, ett stort plus), sätta din mick på mute, och slutligen höja/sänka volymen mellan röstchatt och spel. Alla bra och praktiska knappar att ha tillgång till lite sådär snabbt. En trevlig bonus är att man kan fästa den i t.ex. sina kläder med klämman på baksidan, men sladden är på tok för lång och trasslar gärna in sig i mina ben eller armar.

Cloud Alpha S är ett lite udda headset då det du betalar extra för är det som kommer mest i vägen. Hade man kunnat köpa bara själva headsetet utan dongeln, till ett mer förmånligt pris, hade den fått ett solklart bra köp. Tyvärr är så inte fallet, och med detta priset är förväntningarna höga, men jag har hört bra saker om HyperX Cloud Stinger Core Wireless 7.1.


Specifikation

Drivelement: 50 mm

Frekvensomfång: 13-27.000 Hz

Impedans: 65 Ohm

Anslutningar: 3.5 mm/USB

Ljud: Stereo/Virtual Suround 7.1

Tillbehör: Tygkåpor, Resepåse.

HyperX Cloud Alpha S. Lägsta pris 1299 kronor enligt Prisjakt.nu 2020-08-06.

Recensionsex tillhandahållet av HyperX.

Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

En stor mängd av spel- och produktrecensioner görs på Nördlivriggen som agerar testdator/testbädd.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar