Hem RecensionerTillbehörsrecensionerHeadset HyperX Cloud Stinger Core Wireless 7.1

HyperX Cloud Stinger Core Wireless 7.1

av Fredrik Olsson

Att introducera nya trådlösa headset på en redan mättad marknad är med all säkerhet svårt. Men ändå kommer HyperX inte bara med ett headset, utan en hel familj av lurar, och i detta fall deras svar på ett surroundljudsheadset som skryter med lågt pris! Frågan är bara, hur mycket har kompromissats?


Ändå sedan HyperX numera klassiska Cloud II, så har kvalitet gått hand i hand med prisvärdhet. Men när nu Cloud Stinger Core Wireless 7.1 ( en riktig munfull, eller hur!) kommer ut, så ryggar jag tillbaka lite när jag ser priset. Redan nu går den nämligen att få för bara 799 kronor (som lägst) – och även om det i sig inte är det billigaste headsetet där ute, så är det väldigt överkomligt inom det trådlösa segmentet.

Det första jag går in för är därför ljudbilden – vilket i sig kanske inte direkt är någon ”aha”-upplevelse, men ändå alldeles överkomlig. Över hela brädet upplevs det lite dovt, som att det ligger ett svagt filter, där ljudet aldrig riktigt tillåts toppas. Diskant och mellanregister framförallt skulle gärna varit mer tydliga – och basen inte så påträngande som den kan vara i tyngre rock. Med det sagt, så är det utifrån en audiofils synpunkt, och om vi ska vara ärliga, så kommer ljudbilden utan problem funka för personer som vill ha ett okej ljud, för både spel och musik. För där den saknar en mer högdefinierad och klar ljudbild, likt många dyrare headset – så tar den igen det hela med sin komfort.

I anslutning till det ”vanliga” ljudet, så har vi även lurarnas 7.1 system, som höjer nivån framförallt i spel och film – även om det med detta headset, dras ner lite av samma nermufflade ljudbild och aningen för påtaglig bas. I lättare actionspel, eller långsammare skräckspel, så gör den sitt jobb, men om det blir för många ljudkällor, så blir det snabbt mosigt i lurarna, och udden tappas. Synd, men så är det…

Sedan sist men inte minst (i ljudväg), har vi mikrofonen, som ärligt talat överraskar. Den är förvisso aningen låg (även i högsta volym) men är tydlig och ren och kommer fungera utmärkt över Discord/TeamSpeak etc. Att ett såpass prismedvetet trådlöst headset, lyckas få mikrofonen att låta så här bra är uppskattat, och kommer med all säkerhet vara något som de bör lyfta med till eventuella nya framtida iterationer av headsetet. Visst är det knappast i studiomikrofons kvalitet – men det är ändå en boom-mic, och för vad det är så är det alldeles utmärkt.

Komfort, batteri och helhetsbild!

Headsetet är nämligen en lättviktare, och med sina mjuka stora tygkuddar och simpla design. För med ett enkelt huvudband, så sitter headsetet bra över skalpen, och parat med den låga vikten så går det utan problem att sitta länge och väl framför datorn (eller PS4:an) oavsett om det spelas eller arbetas.

Vilket för oss till batteritiden, som verkligen är imponerande – då den går även den hand i hand med den goda komforten. Med uppåt 17 timmars batteritid, så visade det sig att vi kunde sitta länge och väl utan att behöva ladda lurarna. Och att HyperX även passat på att utrusta lurarna med USB-C gör det hela till en enkel historia när det kommer till laddning – och tämligen snabb för den delen med.

Det nattsvarta och smärta lilla headsetet, har för övrigt en aningen plastig uppsyn, som vid första anblick inte imponerar, men som under användning känns både praktisk och utmärkt. Dess mer rena ’look’ servar den väl, oavsett om du är i en turnering, eller på hemmaplan – och kommer verkligen fungera bra som ett instegsheadset för nybörjare framför datorn.

Skulle det vara något jag känner saknas – så är det EQ inställningar i det väldigt spartanska programmet ”NGENUITY” som HyperX har. Där kan du aktivera surroundljudet samt höja- och sänka mikrofon/lyssningsvolym… och ja, det är allt. Inga profiler, ingen EQ eller några andra inställningsmöjligheter. Förvisso förståeligt i denna prisnivå, men ändå värt att påpeka.

Avslutningsvis… är detta värt ett inköp?

Ja, ljudbilden är inte helgjuten, men som ett allround headset, så duger det ändå – särskilt om du är en nybörjare framför datorn/PS4:an – och att det dessutom kostar så extremt lite, för ett trådlöst headset på 2.4 GHz bandet, gör att jag ändå måste rekommendera det. Komforten parat med en fantastisk batteritid, gör att det är väldigt konkurrenskraftigt i dagsläget… och att du dessutom smidigt och enkelt laddar upp det med USB-C, ja det är bara grädde på moset!


Specifikation

Drivelement: 40 mm
Frekvensomfång: 20–20,000 Hz
Kontakt Wireless: USB Adapter
Ljud Virtual 7.1 Surround Sound
Batteritid: Upp till 17 Timmar
Tillbehör USB Adapter: 2.4 GHz

HyperX Cloud Stinger Core Wireless 7.1. Lägsta pris 799 kronor enligt Prisjakt.nu 2020-07-28.

Recensionsex tillhandahållet av HyperX.

Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

En stor mängd av spel- och produktrecensioner görs på Nördlivriggen som agerar testdator/testbädd.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar