Hem RecensionerTillbehörsrecensionerHeadset Corsair HS55 Wireless Core

Corsair HS55 Wireless Core

Lätt och behändig

av Martin "Fyghar" Johansson

Corsair har redan två HS55-modeller men släpper nu en trådlös variant. Är det något att ha eller skulle de ha hållit sig till sladdvarianterna? Det är det jag ska ta reda på.


För att kunna använda headsetet behöver jag först plugga in en USB-sticka i min dator eller min PS4. Jag har främst använt headsetet till datorn vilket har fungerat smidigt. Det gick snabbt att koppla in, starta headsetet och bara börja lyssna. Dessutom kan man ansluta headsetet till enheter via Bluetooth, men man behöver hålla inne knappen tills lysdioden börjar blinka blått i snabb takt innan det är möjligt. Väl ansluten är jag kopplad till både dator och mobil samtidigt vilket är smidigt. Jag kan lyssna på något på datorn och samtidigt vara redo för samtal från mobilen om det skulle vara aktuellt.

Det första jag märker när jag börjar lyssna på något är att basen är mer framträdande i jämförelse med andra headsets jag har använt. Jag kan ibland tycka att basen är lite klen i headsets jag använder så det här var en positiv överraskning. Nu vill jag påpeka att basen inte tar över, utan jag hör diskanter och mellanregister utmärkt. Oavsett om jag har lyssnat på musik, podcasts, serier eller spelat har alla ljud varit klara. Corsair har lyckats få till en bra balans med det här headsetet tycker jag. Det andra jag reagerar på är hur länge batteriet håller på en laddning. Jag har använt headsetet flitigt under tiden jag har testat det och har bara behövt ladda upp det en gång, vilket är betydligt mindre än vad jag hade förväntat mig.

HS55 är ett stilrent headset som man lite diskret kan ha liggandes bredvid dator eller konsol. Den har ingen LED-belysning som står ut utan är rätt simpel rent designmässigt. Inget fel med det, ibland vill man inte att all ens gamingutrustning ska lysa hela tiden när man spelar eller använder dem och då gillar jag att det finns produkter som inte har belysning. 

När det kommer till mikrofonen har jag ett och annat bekymmer. Den är väldigt tystlåten i jämförelse med mina andra mikrofoner. Jag testade att spela in när jag pratade i tre olika mikrofoner för att få en jämförelse mellan dem, och HS55 är betydligt tystare än vad de andra är. Jag hade gärna sett att det fanns en mjukvara där jag kunde kolla över headsetets ljudinställningar för att se om jag hade kunnat höja mikrofonens ljudupptagning. Det går att vrida mikrofonen för att få den närmare munnen men den var rätt hård så jag var orolig över att jag skulle bryta av mikrofonen. Kanske vill ha ett lite mjukare material där istället. Sen tycker jag att rösten låter lite robotaktig vid inspelningar, men när jag använder den i samtal tycker den andra sidan att jag låter bra.

Annars är det här ett bekvämt headset att använda. Det väger inte mycket vilket innebär att man inte kommer behöva ha ett tryck över sina öron under längre sessioner. Man kan dessutom gå och fixa med andra saker som tvätt, mat eller något annat utan att behöva lämna Discord-samtalet eller vara begränsad av en sladd. För någon som har varit lite tveksam till att använda trådlösa saker, (fråga mig inte varför, känns dumt nu i efterhand) fick jag en oerhört positiv erfarenhet med Corsairs HS55 Wireless Core.

Specifikation
Audio CUE Software: Ja
Surround Sound: Nej
Avtagbar Mikrofon: Nej
Uppladdningsbart Batteri: Ja
Vikt: 0.274
Headset Frequency Response: 20Hz – 20 kHz
Headset Batterliv: Upp till 20 timmar
Headphone Sensitivity: 114dB (+/-3dB)
Headset Trådlös Räckvidd: Upp till 10m
Impedance: 32 Ohms @ 1 kHz
Headset Type: Trådlös
Headset Drivers: 50mm
Kabellängd: N/A
Färg: Svart
Audio: Stereo
Ljus: Ingen
Plattform: PC, PS4
Microphone Impedance: 2.2k Ohms
Microphone Type: Omnidirectional
Microphone Frequency Response: 100Hz to 10kHz
Microphone Sensitivity: -41dB (+/-2dB)

Recensionsex tillhandahållet av Corsair. Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll. 

-KLISTRA IN KOD UNDER FLIKEN ”TEXT” ÖVER DENNA TEXT-

 

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar