Hem RecensionerTillbehörsrecensionerKringutrustning (annat) Nanoleaf Ultra Black Triangles Limited Edition

Nanoleaf Ultra Black Triangles Limited Edition

Något för ljusskygga...?

av Fredrik Olsson

Dags att vara ljushuvuden återigen. När Nanoleaf firar tio år gör de det genom att släppa ett limiterat set av ljuspaneler. Nanoleaf Ultra Black Triangles är vad som är på tapeten – bokstavligen. Frågan är om de är värda att snappa upp, eller om de är onödig lyx? Vi testar och ser!


Först bör vi säga att vill man spara en slant så är den vanliga vita versionen av Nanoleaf Triangles det bättre valet. Denna jubileumsutgåva är tydligt kostsam, men den ger samtidigt en mer unik flärd till dess estetik.

Denna gång är panelerna svarta och får därför en något lägre ljusstyrka, något som definitivt kan uppskattas av de som fortfarande vill ha stilen, men inte den ibland penetrerande styrkan. Dessa svarta trianglar är onekligen snygga, och görs bäst i att matcha med ett rum i liknande stil. Med det sagt går de utan problem att även placera i vita rum, och även där få en säregen look

Som ljuspaneler styrs de via Nanoleafs mobilapp egentligen på samma gamla smidiga sätt. Däri kan du nämligen ändra allt från fördefinerade mönster, till att skapa egna själv och scheman. Upplevelsen sett ur användarperspektiv är upplyftande enkelt, och kommer fungera lätt för de flesta.

Vad gäller just panelerna i sig, har deras ljusstyrka som sagt sänkts, och från de 80 lumen per panel, är de nu istället runt 5 lumen. Det är alltså en påtaglig skillnad, och innebär att dessa är betydligt skonsammare för ögonen. Själva färgsättningen kompromissas det dock inte med och när olika färgval gjorts står panelerna ändå ut på ett tillfredsställande sätt, och kommer passa i de flesta moderna hem.

I det set av nio paneler som vi recenserat, medföljer givetvis en tydlig manual, såväl som fler extra attiraljer än vad som är nödvändigt. Skulle du därför exempelvis tappa bort någon av de energiöverförbara clips som sätts mellan panelerna är det ingen fara på taket.

Dock precis som med den vanliga utgåvan är det dubbelhäftande eller att skruva in panelerna i väggen som gäller. Det klart enklaste är att använda de dubbelhäftande bitarna som följer med, då detta gör att processen att sätta upp panelerna på väggen blir lättare. Ska du istället skruva upp dem krävs det definitivt att man göra uträkningar så du kommer rätt. Rent installationsmässigt är annars panelerna rättframma och det kommer även med exempel på mönster som du kan sätta upp dem i. Ett plus i min bok i alla fall.

Nåja, just att något bättre alternativ ännu inte tagits fram sett till uppsättningen (ex. att använda magnetism eller liknande) är tråkigt, då det oundvikligen kommer bli märken i väggen jäms med hela raden av paneler. Här känner jag definitivt att Nanoleaf ska utveckla hur panelerna sätts upp.

Tröskeln…

När det kommer till dessa svarta mer smakfulla ljuspaneler är det ett par punkter som säger emot ett köp. Dels är det en begränsad version, vilket innebär att det kan ta ett tag att få tag på dem. Men även snackar vi en påtaglig ökning i pris (vilket inte är ovanligt med specialutgåvor förvisso) på över 2 200 kronor för detta paket, till skillnad från den ordinarie versionen på runt 1 500 kronor. Slutligen har vi dess svarta design, som trots att den är läcker, ändå begränsar vilka väggar och tak som passar. Vill man matcha helt skulle så klart svarta väggar vara toppen, men det är inte lika vanligt som ljusa. 

Till syvende och sist handlar det så klart om vad just du är ute efter. För mig personligen känner jag att de är eleganta och sedan att de även är mer diskreta sett till sin ljusstyrka gör att de inte blir påfrestande. Dock kostar de en slant och kommer lämna märken i väggen på ett eller annat sätt. Men det senare gör förvisso de flesta väggprydnader så det kan man leva med. Frågan är bara om ni kan leva med dess utseende och prisbild… om så är fallet är detta utan tvekan en rekommendation. Annars kanske den billigare Nanoleaf Triangles är er grej!

 


Specifikation
9x Ultra Black Triangle Light Panels
9x Ultra Black monteringsplattor
1x Ultra Black Controller
1x 42W Ultra Black strömförsörjningsenhet med typ C-kontakt (EU) eller typ G-kontakt (UK)
10x dubbelsidig monteringstejp
10x Ultra Black Rigid Linkers
1x Snabbstartguide

Recensionsex tillhandahållet av Nanoleaf. Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll. 

Produkten köps direkt via tillverkarens hemsida – här!

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar