Hem RecensionerTillbehörsrecensionerHeadset Creative Outlier Air V2 | In-ear hörlurar

Creative Outlier Air V2 | In-ear hörlurar

av Fredrik Olsson

Ut och jogga, bolla ett gäng samtal i bilen eller varför inte bara ta en väldigt lång hajk. Med Creative Outlier Air V2 lovas inte bara komfort och god batteritid – utan också IPX5 svett- och vattenskydd för även den mest svettige individen. Därför sätter vi fast in-ear hörlurarna och tar oss en promenad för att se hur väl de faktiskt presterar!


Nya Outlier Air V2 upplevs redan från start komfortabla med sina touch-kontroller som nås jäms med dess utsidor. Pausa, svara samtal, höj volym och andra funktioner nås direkt via utsidan – allt medan man får nära nog 12 timmars laddning i ett sjok. De relativt tunga men välgjutna små lurarna passar riktigt bra i mina öron och kommer dessutom med två ytterligare par av gummiproppar för att användaren ska kunna hitta en passform som passar just dennes behov. Anslutningen sker odramatiskt enkel och någon lagg uppfattas inte alls – vilket är skönt då det har varit ett problem för vissa andra earbuds headsets. Creative har uppenbarligen optimerat dessa Bluetooth 5.0 lurar för att undvika just distorsion och lagg vilket märks.

Ljudmässigt imponerar Creative, med en fyllig och varm bas, tydligt mellanregister och utkristalliserad diskant – ja, det är en välljudande historia det här. Vad gäller dess mikrofon gör den sitt jobb även om ljudet uppfattas tunt; men med en så liten form var det inte oväntat. Överlag är det ett par respektingivande lurar som lätt laddas upp med sitt lilla laddningsfodral – och därigenom kan ge en total användningstid på cirka 34 timmar. Inte fy skam!

Om vi cirklar tillbaka till touchkontrollen ett tag, kan jag säga att de fungerar prima, men att det (som alltid) känns ovant till en början, och att direkt ändring av ljud eller spotify (eller dyl) fortfarande sköts mest intuitivt via din telefon.

Allt är inte guld…

Vad Creative länge och väl hurrat för, är sin Super X-Fi upplevelse. Med andra ord möjligheten att skanna av dina öron och huvud och därigenom få ett helt anpassat ljud efter just din fysiologi. Detta har testats i ett antal olika produkter från Creative, men aldrig riktigt varit tillfredsställande… och inte heller med detta headset. På det stora hela skapar det en annan ton och känsla i ljudet, men det känns påklistrat och tvunget. Som att ljudbilden försöker för mycket! Det är givetvis svårt att förklara, och även om jag försökte blir det lönlöst då hela idén är att ljudet ska anpassas efter just din fysik. Med andra ord kan det vara olikt för varje person som testar det. I vårt fall var det inte övertygande alls, utan vi gick tillbaka till grundinställningen som i sig var fenomenal. Varför krångla när det fungerar bra från start?

Enkelhet i ett litet paket…

De två öronsnäckorna kan lätt placeras i laddningsfodralet, och hålls där på plats av magnetism. Uppladdningen av laddningsfodralet görs via USB-C, vilket gör att det inte bara sker snabbare, det görs även med en anslutning som numera ses som den nya standarden. Sett till det visuella övertygar Outlier Air V2 relativt bra, även om utseendet känns igen från tidigare iterationer. Det mörkblåa utseendet matchar ett robust och framförallt (till synes) hållbart par lurar som utan tvekan upplevs som att det skall kunna stå ut i ur och skur. Själva laddningsfodralet är gjort i metall och känns även det väldigt robust – som att det kan ta emot ett gäng slag till och med, och kommer utan tvekan överleva det mesta.

Till slut behöver jag adressera tillgången för detta nya par lurar. I skrivande stund finns de inte i Sverige, men via Creatives hemsida ligger dess pris på cirka €70 vilket ändå kan ses som överkomligt för en produkt med denna nivå av kvalitet och hög av finesser. Om och när den kommer till Sverige, är ett cirkapris på strax över 700 kronor helt överkomligt i min mening och gör också att jag rekommenderar dessa starkt… redan nu!


Specifikation
Gränssnitt: 
USB typ-C (Laddning)
Vikt
Laddningsväska: 60 g, Öronsnäckor: 2 x 6 g
Färg
Blå metallic
Frekvensrespons
20–20,000 Hz
Driveenhetsstorlek
5,6 mm grafenbelagt elementmembran
Batterityp och batteritid
Batteri i laddningsväska: 1 x uppladdningsbart Litiumpolymerbatteri 450 mAh, Batterier i öronsnäckorna: 1 X uppladdningsbart 80 mAh litiumpolymerbatteri i varje öronsnäcka
Laddningstid
1–2 timmar
Anslutningstyp
Bluetooth 5.0 (klass 1-enhet)
Bluetooth-profiler
HFP (Handsfree-profil), A2DP (trådlös stereo-Bluetooth), AVRCP (Bluetooth-fjärrkontroll)
Bluetooth driftsfrekvens
2,4 GHz
Ljudcodec
aptX, AAC, SBC
Räckvidd
Upp till 10m
Mikrofon
Frekvensrespons: 100–10,000 Hz
Känslighet: – 42 dBV / Pa
Typ: Rundstrålande x 2
Väderbeständig
IPX5
Användningstemperatur
0 °C till 45 °C

Creative Outlier Air V2. Lägsta pris €69.99 enligt Creative.se 2021-01-22.

Recensionsex tillhandahållet av Creative.

Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

En stor mängd av spel- och produktrecensioner görs på Nördlivriggen som agerar testdator/testbädd.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar