hombli Smart Doorbell 2

av Fredrik Olsson

Som husägare är säkerhet utan tvekan ett av de största orosmolnen. Vad är då bättre än att ha en god översikt av sin gård och få notiser om personer eller fordon som kommer förbi? Men är det värt sin något digra slant? Detta ska vi ta reda på idag…


Med en kamera som förser dig som användare med 1080p video i 140 graders vinkel kan man lugnt säga att det ger perspektiv på vardagen (eller rättare sagt husets framsida). Med hombli:s mobilapp får man notiser när rörelser märks av, och du kan dessutom få bilder på dessa tillfällen då det lagras i molnet, redo att smidigt tittas på i redan nämnda mobilapp. Denna dörrklocka kan kopplas till ditt hus redan befintliga dörrklocka och därigenom få en tydligare volym. Annars är det bara själva dörrklockans högtalare som spelar upp ljud, vilket kan bli svårt att höra om man både är inomhus och ett par rum ifrån. Å andra sidan får du en notis på telefonen när någon ringer på, så det kan lösas via telefonen. Hombli har även en ringklocka man kan köpa till – men den är inte med i denna recension, utan är något vi hoppas kunna täcka längre fram.

Sett till installationen är det busenkelt. Man sveper en QR kod från Hombli:s mobilapp framför kameran och vips är den kopplad och redo att användas. Väl igång kan du inte bara få en livefeed (nattkamera eller dagkamera som automatiskt ändras sinsemellan beroende på ljusnivå) utan även spela in spela in video, ta egna skärmbilder och ställa in rörelsedetektors känslighet om så önskas. Du kan rentav starta en siren i dörrklockan på håll, och förhoppningsvis få eventuella kriminella att sätta i halsen. Ja, förutsatt att de faktiskt försöker ta sig in via framsidan av huset – där i regel dörrklockor sätts. Du kan dessutom kommunicera via mobilappen och på så sätt prata med den eller de personer som ringer på. På detta sätt kan du till och med säga till om du inte skulle vara hemma och exempelvis en nära och kära kommit på oväntat besök… att antingen vackert vänta eller komma tillbaka en annan dag. Alla dessa funktioner vara välimplementerade och fungerade precis som de utlovade att göra. Skulle någon för övrigt försöka ta bort dörrklockan från väggen, finns det en specialskruv som håller fast manicken samt säkerställer att ett högt alarm sätter igång vid försök av borttagande.

På det stora hela är det en vädertålig produkt som över trådlöst internet (eller rentav din 4G anslutning) kan övervaka din uppgång utan problem. Själva dörrklockan går dock på batteri, så vill du ha något betydligt mer beständigt, då kanske du behöver titta på andra alternativ. Å andra sidan håller en laddning i runt 3-4 månader (tanken är att den går igång när rörelser märks av) – så tänk på vart du bor innan ett köp. Kanske det är mycket människor som går hela tiden där du bor, då kan det påverka batteritiden. Nåja, i vårt fall ser batteritiden ut att hålla rejält länge, och sen när du ska ladda upp den, tar du bara och skruvar ner den, pluggar in en usb kabel, och vips laddas den upp. Självklart finns det kablage för att koppla in den med en traditionell strömförsörjning, men då kräver det lite kunskap.

Vad är då mina slutgiltiga intryck av denna digitala dörrklocka?

För runt 1 500 kronor står det klart att detta är en lika avancerad som lätthanterlig produkt. Dess lätta installation, goda inställningsmöjligheter och fantastiskt goda videokvalitet gör att det lätt övervinner sin något större kostnad och småpet med installation (då syftar jag specifikt på om du vill koppla den till ordinarie ringklocka eller batteri). Just dess mångfald av funktioner som alla är lättillgängliga och den tvåvägskommunikation som kan göras gör att Smart Doorbell 2 i mina ögon höjer sig över snittet. Detta är definitivt en produkt som skänker lika delar trygghet som fanatiskt mobilappstittande (på ett bra sätt). Du känner att du har bättre kontroll och uppsyn, och det är egentligen allt som en husägare kan önska.


Specifikation
  • Full HD 1080p video med 140° vy
  • Tvåvägsljud
  • Nattseende
  • Inga månatliga prenumerationsavgifter
  • Lokal microSD-lagring upp till 128GB
  • Valfri molnlagring
  • Stöldlarm
  • Trådlös installation med uppladdningsbart batteri
  • Valfri trådbunden installation

Recensionsex tillhandahållet av hombli. Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll. 

 

i samarbete med PriceRunner

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar