Logitech M330 Silent Plus

av Fredrik Olsson

I regel är det spelrelaterade produkter som tas upp från min sida. Men denna gång så väcktes intresset, och jag ville se hur den trådlösa MM330 var. En mus gjord för bärbara datorer, men som har några saker som gör den speciell. Vi tar oss an den direkt helt enkelt!

Första intryck

En sak som är uppenbar är att detta är en mus gjord för arbete. Dess lilla passform är väl anpassad för bärbara datorer, och trots det, ger en elegant och genomtänkt känsla. I mitt fall, så var recensionsexemplaret i en blå färg, vilket passar mig personligen, med gummibeklädda kanter, och en formning som lämpar sig åt högerhänta.

Installationsmässigt var den även väldigt smidig; då inga programvaror behövs. Utan du kopplar bara in den, och vips så är du igång. Verkligen smidigt!

Ergonomi & känsla

Men vid användning så är det viktigt att poängtera ytterligare att detta är en bruksmus. Dess lilla formfaktor är snarare en fråga om mobilitet än komfort. Även om dess högerhandsformade format hjälper till lite, så är det oavsett en väldigt liten mus, som lätt försvinner under min stora hand.

Men för vad den är, så levererar den ändå en bra upplevelse, och särskilt om man ser till dess unika säljpunkt; att den är tyst. Logitech profilerar den nämligen som en av deras mest tystlåtna möss. Dess klickljud har enligt Logitech minskats med 90 %, vilket också märks. Den är väldigt tyst, och för de som är ute efter en mobil samt tystlåten mus, så är valet väldigt enkelt.

Användning & hållbarhet

Musen i sig har dessutom väldigt sparsmakad strömförbrukning; då den på en laddning ska kunna hålla till upp till 24 månader(!). Något som jag självklart inte kunnat testa fullt ut, men en sak är säker; den klarar väldigt lång tids användning, då den automatiskt går ner i sparläge när den inte används.


Specifikation

Vikt: 91,0 g, Systemkrav Windows® 10 eller senare, Windows 8, Windows RT, Windows 7

Mac OS X 10.5 eller senare

Specifikationer Anslutningstyp: Trådlös 2,4 GHz-anslutning Trådlös räckvidd: 10 meter Batteritid (ej laddningsbart): 24 månader*
*Batteritiden kan variera utifrån datormiljö och användning. DPI (min/max): 1 000± Sensorupplösning: 1 000 dpi Rullningshjul: Ja Antal knappar: 3

Cirkapris – 500 kr
Recensionsex tillhandahållet av Logitech

Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar