Logitech MX Master 2S

av Maxx Löfström

Logitechs trådlösa mus MX Master 2S har en mer stilren design och passar bra för arbete, men har den prestandan även för gaming? Vi börjar från början.

I förpackningen finner vi musen, den trådlösa USB kopplaren, USB – micro USB laddningssladd, och instruktionsmanual med de klassiska varningarna om batteri och laser på alla språk man kan tänka sig.

MX Master 2S har en skön formfaktor och blir inte obekväm även efter lång tid av arbete. Den har bra support för tummen som även hjälper dig få grep när du flyttar musen. Den väger dock 145g och rekommenderas därför att köras med hög känslighet så man inte behöver lyfta den i onödan, och med dess nya precisionssensor på 4000 DPI så klarar den känslighet på de flesta ytor.
För de med stora händer passar den bra men det kan vara svårt att placera ring- och lillfingret då de slåss lite om plats på högersidan av musen. Den känns även stabilt byggd och inte billig.

 

MX Master 2S har 7st knappar, inklusive standard höger och vänster klick. Det primära skrollhjulet som växlar automatiskt mellan högprecision och hastighet är väl anpassat att ta sig igenom sådant som dokument och liknande. Självklart går det att klicka på skrollhjulet också. Vid tummen hittar vi en framåt- och bakåt-knapp, exempelvis för att gå fram och tillbaka på hemsidor. Det finns även ett skrollhjul vid tummen som används för att skrolla i sidled.

Batteritiden är upp till 70 dagar enligt Logitech. Nu har jag inte använt musen i 70 dagar ännu, men har inte behövt ladda den efter första laddning, och det laddades fullt på bara ett par minuter.
Det krävs ingen speciell laddningsstation eller byte av batteri, och idag har väl de flesta en micro USB laddare av något slag redan i hemmet eller på jobbet. Så här får den bra pluspoäng.

Mjukvaran FLOW kopplar upp sig med andra datorer via ditt wifi-nätverk och låter dig föra muspekaren över till andra datorer så som om skärmarna var kopplade till samma dator. Det går även att kopiera över filer. Installationen är ganska enkel och krävde inte mycket för att komma igång, men det är fortfarande en oundviklig process som måste göras även om den är simpel. Om du sitter bakom router och brandväg så måste man dock vara ansluten till internet då Logitechs molntjänst hjälper dig med identifieringsprocessen.

Slutord

Efter att ha använt MX Master 2S till gaming och vardags så ser jag potentialen. Om du sitter mycket framför datorn och arbetar speciellt så kan jag se att det är värt att investera i detta, men om du primärt använder datorn för gaming och dess like så kan man lika gärna skaffa en gamingmus. Har man dessutom en dator med flera skärmar så finns det inte riktigt plats för extra datorer, om man har fler datorer men inte inom synhåll skulle jag då hellre rekommendera TeamViewer.


Specifikation

Tillgängliga färger: Grafit, Midnight Teal eller Ljusgrå, Höjd x bredd x djup: 85,7 mm x 126,0 mm x 48,4 mm

Vikt: 145 g, Sensorteknologi: Darkfield med hög precision, Nominellt värde: 1000 dpi

DPI (minimalt och maximalt värde): 200 till 4 000 dpi (kan anges i steg om 50 dpi)

Batteritid: upp till 70 dagar från fulladdat*
*Batteriets livslängd varierar beroende på datormiljö och användning. Batteri: Laddningsbart Li-Po-batteri (500 mAh).

Antal knappar: 7, Knappen Gester: Ja, Rullningshjul: Ja, med automatisk växling, Standard- och specialknappar: Tillbaka/framåt och mittenklick, Gränssnitt: Trådlös USB, Trådlös räckvidd: 10m, Trådlös teknik: Avancerad trådlös 2,4 GHz-teknik,  Extraprogramvara: Logitech Options och Logitech Flow

Recensionsex tillhandahållet av Logitech / JCP Nordic

Logitech MX Master 2S Lägsta pris 895 kronor enligt Prisjakt.nu 2018-01-23

Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

Du kanske också gillar