Corsair K70 RGB Pro

av Fredrik Olsson

Corsair siktar mot stjärnorna med sitt nya tangentbord K70 RGB Pro. Ett mekaniskt tangentbord som bjuder på enormt hög ’pollingrate’, en myriad av RGB och klassiska Cherry MX brytare måste väl ändå nå långt? Vi ser om denna raket når universums bortre gräns eller om det redan kraschlandar på månen!


Med en mattborstad finish över dess aluminiumförsedda yta visar K70 RGB Pro upp en elegant ’look’, som passar såväl PC-spelarna som kontorsarbetarna där ute. Dess medföljande handledsstöd som fästs fast med hjälp av magnetism adderar till denna redan smakfulla exteriör och lyckas föra tankarna till både moderna och mer traditionella tangentbord på samma gång. Lägg till extra dedikerade knappar för både låsning av tangentbord, ljusstyrka och musikspelarkontroller och du får en god helhet sett till de mer basala funktionerna. Att den sedan även kommer med redan nämnda Cherry MX brytare, gör att det snabbt blir svårt att värja sig mot det proffsiga tangentbordet. Mycket ligger i lättheten och framförallt kvickheten i registrering av knapptryckningar som här är ögonblickliga. Cherry MX brytarna känns därför sköna från start oavsett om det för längre textarbeten eller spelsessioner.

Att tangentbordet samtidigt känns oerhört stabilt i.o.m. sin aluminumbotten och välutvecklad då den kommer med en ny ’Hyper-Polling’ teknik (AXON) gör att det bara når längre och längre. Just denna flertrådade lösning innebär att du kan få betydligt bättre ’input’ från dess brytare och i förlängningen den medföljande microprocessorn (AXON), vilket märktes omgående i både mängden kommandos men även i dess hastighet till registrering. Att den dessutom bjuder på en bredd av Cherry MX brytare; Red, Blue, Brown, Silent Red och Speed Silver (beroende på region) gör att tangentbordet står ut ännu mer – om än för valmöjligheten jämtemot användaren/köparen.

Utöver detta bjuder tangentbordet även på upp till 50 lokala profiler, USB-C kontakt på baksidan för bättre portabilitet, en knapp för att gå till ”Tournament” läge ( stänger av macros, belysning och andra eventualla distraktioner) och stöd för iCUE (Corsairs programvara) vilket även de adderar till redan nämnda helhet. Ja, nog är det en redig totalitet som ges här, även om jag gärna sett att den kommit med en USB-port för möjlighet att koppla in andra enheter direkt in i tangentbordet. Detta och priset är egentligen tangentbordets enda svagheter i mitt sinne…

Priset kommer i Norden vara 1 890 kronor för tangentbordet när det nu börjar komma ut vilket gör att det påverkar helhetsintrycket. För detta pris ska det verkligen nå stjärnorna… och även om det kommer bra långt är det kanske knappast på universums yttre delar, utan snarare runt Venus. Mina dåliga liknelse till trots, är det i slutänden ändå väldigt långt, och jag kan ändå se att vem som än skaffar detta tangentbord kommer vara nöjd. Visst det är på den dyra sidan, och det saknar då en ’USB-passthrough’, men då det har oerhört flinka brytare som får fingrarna att raskt vandra över tangenterna, en snygg design och ett stabilt bygge går det inte annat än att rekommendera K70 RGB Pro starkt. Det är ett sådant där tangentbord som först kanske verkar tämligen ordinärt, men när man väl sitter med det förstår att det har mycket goda egenskaper under ytan.


Specifikation

FUNKTION: Formfaktor
BESKRIVNING
Full storlek med numerisk knappsats
Aluminium, svartanodiserad, borstad yta
CHERRY MX RGB, mekanisk
Röd (linjär) – 45 g aktiveringskraft, 2. .Omm aktivering, 4. Omm rörelse
Blå (klickig) – 60 g aktiveringskraft, 22 mm aktivering, 4. Omm rörelse
Brytare
Brun (taktil) – 55 g aktiveringskraft, 2. Omm aktivering, 4. Omm rörelse
SILENT Red (linjär) – 45 g aktiveringskraft, 1 9 mm aktivering, 3,7 mm rörelse
SPEED Silver (linjär)
45 g aktiveringskraft, 1,2 mm aktivering, 3, 4 mm rörelse
Antal Brytare: 104-108 (beroende på regional layout)
Dedikerade makronycklar: Nej
Makroinspelning ombord: Ja, spela in och spara till FN + tangentkombination
Bakgrundsbelysning: Individuellt upplyst och programmerbar per knapp
LED färg: RGB, 16,8 miljoner färger
Keycaps: PBT-knappsats med dubbla skott, 1,5 mm tjock, kompatibel med bakgrundsbelysning
Trådbunden anslutning: USB 3.0 Typ-A
USB-rapporthastighet: Upp till 8000 hyperpolling
Keyscan: 4 000 H
Matris: Full key rollover (NKRO) med 100 % anti-ghosting
Inbyggt minne: 8 MB
Inbyggda profiler: Upp till 50 (beroende på komplexitet)
Belysning ombord: Upp till 20 lager av ljuseffekter
Mediatangenter: Ja, fem dedikerade snabbtangenter (stopp, sista spår, spela upp/pausa, nästa spår, tyst)
och volymhjul
Profilnyckel: Ja
Windows låsnyckel: Ja
Justerbar höjd: Ja, tvåstegs tilt
Plattformskompatibilitet: Windows PC, Apple Mac, Microsoft Xbox one eller Series XIS
CUE (programvara): Stöds i Windows 10 och macoS 10.15
Kabel: 1,82 m , USB Typ-C till Type-A, löstagbar, svart, flätad fiber
Mått: 44(L) X 166(B) X OH) mm (utan handledsstöd)
Vikt: 1,15 kg (utan handledsstöd)
MSRP: 159,99-169,99 USD

Recensionsex tillhandahållet av Corsair. Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll. 

Corsairs standardpris kommer vara på 1 890 kronor ute i butiker. Priser kan dock komma att variera.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar