Hem RecensionerTillbehörsrecensionerSmarta hem Nanoleaf Essentials A60/E27

Nanoleaf Essentials A60/E27

av Fredrik Olsson

Som alla självälskande streamers vet, är ’moodlightning’ ett måste! Därför har vi återigen tagit oss an en så enkel produkt som Essentials Smart LED E27, en glödlampeformad ljuskälla som ska ge både färg och värme åt de flesta hem. Men är den prisvärd? Det ska vi undersöka i denna recension.


Essentials E27 är på många sätt och vis väldigt standardmässig sett till form, men det är i anpassningsbarhet som den briljerar. Med Nanoleafs programvara behövs ej någon hubb eller brygga – utan det är mer eller mindre bara att skruva in lampan, söka efter den i ditt WiFi och sedan är du igång. En enkelhet som dels kommer utifrån dess låga latens, som förbättrar anslutningar och dessutom räckvidd.

Som glödlampa gör den jobbet väl och erbjuder goda valmöjligheter med sina över 16 miljoner färger. Dess ljustemperatur går mellan 2 700 till 6 500 K och har en livslängd på 25 000 timmar. Med andra ord kan du låta den ge färg åt hemmet länge och väl. I Nanoleafs app kan du som brukligt med denna typ av SmartHome produkt skapa scheman, justera ’on-the-fly’ och automatisera andra saker på ett intuitivt sätt. Du kan exempelvis låta din lampa justeras automatiskt under dygnet, för att matcha det naturliga ljuset utifrån. Ett ljus som när det är som starkast verkligen känns mäktigt, men som också kan dras ner till skönt låga nivåer, för den där mysfaktorn. Oavsett om det är i varmt gult ljus, eller mer färgat sådant.

Just denna E27 är för övrigt av den mer tjockfotade varianten, vilket mer eller mindre är standard för exempelvis golvlampor och taklampor – så vill du pryda upp både atmosfär och färg i exempelvis ditt vardagsrum såväl som spelrum går det alldeles utmärkt.

Vad som däremot står ut lite är dess pris. Nanoleaf är en av de mer lyxiga märkena, och det märks här då priset för en lampa är cirka 180 kronor. Det är förvisso idag inte oerhört dyrt då LED lampor börjar leta sig uppåt, men är ändå något som behövs tas i åtanke. Sedan är det också som så att en lampa som denna självklart enbart kan visa en färg i taget. Inte som andra mer unika LED lampor (ex. Nanoleaf Shapes eller Razer Chroma Light Strip) där du får flertalet färger samtidigt. Men så kostar också de kiten betydligt mer.

I slutänden är det ändå en bra helhet med Essentials E27. Du får en lättanvänd LED lampa, med en översiktlig app och ett inte allt för avigt pris. Visst hade det gärna varit lägre, men för den kvaliteten och färgtemperaturomfång som finns här, är det ändå en rekommendation för de som söker lite färg i tillvaron. Sen kan det vara bra att jämföra med andra E27 RGB LED lampor innan köp, då det finns en mängd där ute… men ändå!


Specifikation

Mått
2,4 tum x 4,4 tum | 6,1 cm x 11,1 cm
Diameter
2,38 tum | 6 cm
Form
A19/A60 (Rhombicosidodecahedron)
Monteringsbas
E26/E27/B22
Genomsnittlig ljusstyrka
806 lumen
Max ljusstyrka
1100 lumen

Färger
Färgtemperatur
2700 – 6500K
Färgkanalskonfiguration
RGBCW
Färgförmåga
16M+ (färger och avstämbar vit)
Färgåtergivningsindex (CRI)

Recensionsex tillhandahållet av Nanoleaf. Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll. 

 

i samarbete med PriceRunner

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar