Hem RecensionerTillbehörsrecensionerMus & Musmatta Speedlink Kudos Z-9 Gaming Mouse

Speedlink Kudos Z-9 Gaming Mouse

av Carl Holmer

På pappret är Kudos Z-9 en potentiellt sett riktigt bra mus. Med en till synes trevlig design, flertalet extra knappar, rimligt pris och slutligen ett bra stycke tillhörande mjukvara; så borde resultatet vara en bra spel mus. Men känslan jag får i handen gör mig fundersam och jag har riktigt svårt att sätta fingret på vad det kan bero på. Men låt oss ta en liten närmare titt på Speedlink Kudos Z-9 Gaming Mouse.

Design och funktionalitet

Kudos Z-9 är definitivt en trevlig mus att beskåda. Musen har ett svart och rött färgschema som går igenom hela designen ända ut i den broderade USB sladden. På vänster sida där tummen vilar ser vi en gummibelagd yta tillsammans med de bekanta Mouse 4 och Mouse 5 knapparna. I överkant stöter vi på ett belyst scrollhjul som inte bara går att dra upp och ner, men också går att klicka åt sidan; ett särdrag som en kortkommando galen person som jag kommit att uppskatta stort. I underkanten av de två musknapparna har vi en belyst list som ändrar färg beroende på vilken profil som är vald. Listen flankeras av ytterligare fyra knappar, två som är programmerbara, och två som är avsedda för att byta DPI och profil. Slutligen har vi fyra små lampor som indikerar vilken av de fyra DPI inställningarna som är aktiv.

Mjukvara

Tillhörande Kudos Z-9 är ett överraskande bra stycke mjukvara. Man har möjlighet att ställa in DPI från minimala 50 till extrema 8200 i steg om 50 DPI åt gången. Gillar man macros har man möjlighet att importera, exportera och redigera macro med alla typer av funktioner som man kan vilja ha. Musen har stöd för 5 profiler, där alla kan ha olika inställning för olika syften. Man kan också färgkoda profilerna fritt så att man kan lära sig vilken profil som anpassad till vad. Precis som tidigare kanske man bara pillar lite på inställningarna första gången man pluggar in musen, men programmet överraskar med en extra sista finess. Det är nämligen så att när man byter profil eller DPI inställning dyker de upp en liten trevlig overlay som smidigt visar vilken inställning som förändrats.

Personliga synpunkter

Problemet jag finner med musen är svår att sätta i ord. Om jag jämför den med min nuvarande datormus (Turtle Beach Arena), så känns det som att musen inte riktigt fyller ut handen ordentligt när jag greppar den. Detta resulterar i ett väldigt ansträngt och forcerat grepp, som i sin tur ger en obekväm krampaktig känsla efter bara en kort stunds användning. Detta oavsett om det är i Windows miljö eller i valfri första persons skjutare. Dock bör det tilläggas att detta är specifikt utefter hur jag håller musen och min hands passform, och är därför högst subjektivt.


Specifikation

Datormus –  Sensor: Laser Funktioner: 9 programmerbara knappar – justerbar uppdateringfrekvens – Broderad 1,8m lång kabel – Upplösning: 50-8200 DPI. Kontakt: Usb Krav: Win XP (32-Bit) / Win Vista (32-Bit) / Win Vista (64-Bit) / Windows 7 (32-Bit) / Windows 7 (64-Bit) / Windows 8 (32 Bit) / Windows 8 (64 Bit) / Windows 10.

Prisbild ca 500 kr. Recensionsexemplar tillhandahållen av PR Nordic / Speedlink.

Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar