Playseat L33T

av Danny Larsen

Playseat är nog mest kända för sina enormt påkostade racingstolar, men vi har istället för att testa på någon utav dem valt att ta oss an en mer traditionell gamingstol. Vid bara en första anblick så ser stolen inte så speciell ut, men vi vet ju att man aldrig ska döma ut någon pryl p.g.a. dess utseende, utan istället testa på och se vad den har att erbjuda oss. Så om klassen kan slå sig ner så ska jag lära er lite om Playseat L33T.

Följande områden kommer att beröras:
Montering & Manual; så ni får en bild av hur pass lätt stolen är att sätta samman.
Komfort & Ergonomi; hur bra är det att sitta i stolen under längre tid, och hur är den rent ergonomiskt.
Funktioner & Inställningar; vilka inställningsmöjligheter finns.

Montering & Manual

När vi har paketerat upp alla delar, så tar vi och plockar fram instruktionsmanualen. Det här är nog den bästa och enklaste manualen jag har haft att göra med än så länge för att sätta ihop stolen. Den har väldigt tydliga bilder för hur du skall gå till väga steg för steg, och man kan ej ta fel på vad man behöver göra för att få ihop stolen utan problem. Det enda som tog sin stund att få ihop var fotstödsringen, då man ska skruva in långa skruvar igenom foten i redan fastsatta muttrar, och dessutom hålla nästa bit av ringen på plats. Efter att ha fått fast första delen gick dock resten betydligt enklare. Värt att nämna är att på min satt skruvarna för armstöden redan inskruvade, så tro inte att det fattas något utan kolla bara på armstödet så finns de där. En intressant aspekt på stolen är att de gröna partierna i sätet och ryggen är avtagbara, liksom den bakre gröna flärpen på ryggen (så det var lite udda att inte ha ett helt säte från start, utan var tvungen att montera den med).

Med allt detta sagt så hade jag inget större problem med att sätta ihop stolen själv, men likaså är det en stark rekommendation att man är två personer när man sätter samman den; dels för att det går snabbare, men framförallt för när man ska sätta fast ryggen så kan det vara bra att en håller ryggen, och den andra skruvar. Men det gör ni som ni vill!

Komfort & Ergonomi

Konstruktionen av stolen är väldigt smidig och väl genomtänkt, dels för att den större tyngden i stolen ligger i foten med dess fotstödsring; och i kombination med den lätta men kraftiga metallstommen gör det att man känner sig säker och ej på väg att välta, även när man lutar sig helt bakåt. Fotstödsringen är dessutom en väldigt uppskattad bonus, då det är skönt att ha något att vila fötterna på. Runt ramen har vi ett perfekt blandat skum som gör att stolen är mjuk att sitta på, men fortfarande ger stödet vi behöver för många timmars spelande. Det mesta av skummet är placerat i den avtagbara ryggstödskudden och säteskudden. Resterande delar av stolen är lättare stoppade, men det gör inget då man bara lutar sig lätt mot dessa partier. Stolens yttre är av vinyl som är gjord att se ut som läder, vilket är väldigt lätt att rengöra och till skillnad från riktigt läder håller formen år in och år ut. Det känns dessutom väldigt svalt och skönt mot huden vilket uppskattas då man ibland sitter långa sessioner i stolen.

Om vi tar en stund och ser till stolen utseendemässigt, så går stolen i svart och grönt (finns även i svart/blå eller helt svart). De gröna partierna är rygg- och säteskudden, baksidan av stolens rygg, på sidan av armstödens topp, botten av armstöden och på hjul-armarna. På rygg, säte och baksida har man stansat in ”Playseat”, vilket tillför det lilla extra istället för en helt ”ren” design. Man har mitt på nackstödet även broderat in ”Playseat” i vitt, vilket jag tycker ser väldigt snyggt ut. På hjul-armarna har man använt magnetiska gröna bitar som man fäster fast genom att bara skjuta in dem i ramen så sitter de fast, och personligen hade jag föredragit om alla hade haft texten ”Playseat” utskuren ur metallen istället för bara en (men det är en smaksak).

Funktioner & Inställningar

 I vanlig ordning när det gäller funktioner på stolen så har den en god höjd för när du skjuter upp den till max-höjd (jag som är 180cm lång når ej ner till marken), vilket då för oss till att vi har den passande fotstödsringen till hjälp om man vill vila fötterna och inte ha dem dinglandes. Armstöden kan höjas och sänkas, och har perfekt höjd för mina armar och mitt skrivbord när de är helt upphöjda (dock är de vobbliga och har lätt att vinkla sig). Armstöden kan även skjutas fram och tillbaka, samt vinklas inåt och utåt. Det justerbara ryggstödet går att vinkla bakåt så att du kan luta dig tillbaka om du bara ska slö-spela lite eller titta på Youtube. Du kan luta dig extra långt tillbaka tack vare gungfunktionen, där du kan låsa ryggen via låsspaken på vänster sida i den lutningen du vill ha. Rygg- och säteskuddarna är lösa och går att plocka bort vilket underlättar vid rengöring eller byte av dem. Baksidan är bara en tunn bit vilket döljer insidan, samt hjälper till att dölja fästena av ryggen (tycker personligen det är fult med dessa stora plastkåpor på sidan). Stolen rullar bra när jag inte sitter i den, dock så drar hjulen åt ett annat håll mot vad jag vill, och när jag sitter i stolen så kan det vara irriterande när jag vill åt ett håll och hjulen kör mig mot ett annat.


Specifikation

Recensionsex tillhandahållet av Playseat/Trigono

Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar