Hem RecensionerTillbehörsrecensionerHeadset Turtle Beach Stealth 600 Gen 2 MAX

Turtle Beach Stealth 600 Gen 2 MAX

Multiplattformshörlurar åt gamers med för många olika konsoler!

av Danny Larsen

Turtle Beach är ett märke som man känner till väldigt väl, så det är alltid kul att få testa på ett nytt headset ur deras samling. Frågan som jag ställer mig denna gång är om multiplattformsstödet kommer vara dess starkaste sida, eller om det har ännu mer att erbjuda oss konsumenter. Häng med och se vad Turtle Beach Stealth 600 Gen 2 MAX har att erbjuda på.


Tidigare under veckan släppte vi recensionen på storebror till dessa som heter Turtle Beach Stealth 700 Gen 2 MAX, så nu det ska bli intressant att se vad det här headsetet har att erbjuda oss.

I förpackningen ingår först och främst headsetet där recensionsexemplaret vi fick till oss kom i ett helsvart utförande, den finns även i Arctic Camo och Midnight Red. Medföljande är också en USB-C laddningskabel och USB-dongel. Det är kort och gott vad som finns och vad vi behöver för att kunna använda headsetet till alla plattformar vi vill.

Det är väldigt enkelt att plugga in och använda det då man bara pluggar in USB-dongeln i ditt Playstation, Xbox, PC eller Switch och bara köra. Dock bör det påpekas att det på sidan av USB-Dongeln finns en liten switch som man måste byta på beroende på vilken plattform man använder, det är en sida för Xbox och en för USB och allt utom Xbox ska stå på USB. Något som också bör påpekas är att du kan bara använda headsetet till Switch i dockat läge, då du måste plugga in den i USB uttaget på den och det här headsetet har inget blåtands-läge som storebror har. Räckvidden är helt duglig trots att jag ibland går iväg och sätter mig på balkongen där det då är tjocka betongväggar mellan headsetet och dongeln får jag inga problem med mottagningen.

Med det fina plattformsstödet går det inte att klaga; det gjorde mig väldigt glad då jag har ett headset för Playstation/PC och ett annat headset för min Xbox. Att kunna ha ett för alla plattformar gör att jag kan plocka bort ett eller två för att bara ha ett kvar, men multiplattformsstöd är bara en sak och headsetet måste leverera på andra plan för att kunna övervinna mig helt.

Batteritiden är väldigt bra på sina 48 timmar som du kan spela spel eller lyssna på musik. Visst är det inte lika imponerande som HyperX Cloud Alpha Wireless med sina 300 timmars batteritid, men det är gott nog för många spelsessioner. Vill man snabbt få lite mer batteritid räcker det med en kvarts laddande för att få 8.5 timmars mer i headsetet.

På den vänstra kåpans baksida finns det ett volym- och chatt-reglage (chattfunktionen fungerar bara i Xbox-läget), av/på-knapp, mode-knapp och USB-C uttag för laddningskabeln. För att kunna ändra ljudbilden på headsetet kommer det med fyra stycken förgjorda EQ profiler; Bass Boost, Signature Sound, Treble Boost, and Vocal Boost. Om jag ska vara helt ärlig hade jag hellre sett att vi själva kunde få skapa våra egna EQ-profiler, men då det inte finns något programvara för att kunna gå in och skapa dem får vi nöja oss. Jag använde Vocal Boost ofta för att förhöja röster och kunna höra dem tydligare, allt efter vad man spelar eller ser på.

Något som också är viktigt är att det sitter skönt och inte kniper åt runt skallen eller väger för mycket. Tur för mig så sitter det bra på huvudet och sitter kvar där det ska utan att klämma skallen av mig. Det har en god vikt som gör att man vet att det är där utan att tynga ner och få min nacke att känna sig trött efter ett par timmars användande. Något som man också promptar med är att det är gjort glasögonvänligt, detta då de mjuka tygförsedda öronkuddarna inte trycker in glasögonen in i huvudet. Jag fick leta fram och använda solglasögon då jag sitter på min balkong ofta och lyssnar på poddar. Jag kan gladeligen säga att det fungerade som utlovat och hade inga problem med att ha på mig någon typ av glasögon.

Kuddarna som jag beskrev ovan är med tyg på och andas väldigt väl och gör att jag inte sitter och svettas om öronen. Problemet med tygkuddar är att det lätt kan bli ljudläckage och jag märker av det när jag sitter och har på musik i mina testinspelningar. En till sak som jag också vill säga är att jag finner volymen som man kan få i headsetet inte är direkt så hög som jag kan önska. Jag kan ha allt ljud uppskruvat till max och jag finner det fortfarande väldigt lågmält.

Mikrofonen som finns på headsetet är nerfällbar ur sidan av vänstra kåpan, vill man muta sig själv fäller man bara upp den, smidigare än en knapp på baksidan. Ljudbilden som vi får ur mikrofonen är ren från brus, men det är det bästa jag kan säga om den. Den har en som bäst lätt burkighet på sin ljudbilden även fast andra kan lätt förstå vad man säger. Den har ingen direkt tyngd i ljudbilden. Det är en fungerande produkt och mer än så har jag inte att säga om mikrofonen.

Ljudbilden bidrar inte med det ’umf’ som jag hade velat ha i ett headset (som jag nämnde tidigare är maxvolymen lite av en besvikelse). Samt att basen är ren, men saknat riktigt tyngd i sig, mellanregistret och diskanterna är det som sticker ut och ger ett rent och fint ljud. Överlag är det en godkänd ljudbild som vi får levererat av headsetet, om än lite svag styrka och tyngd i basen. Nu är det så klart lite olika beroende på vilket EQ-läge man använder och i vilket sammanhang man använder headsetet, alla öppnar upp lite nya nyanser i ljudbilden beroende på om du mördar demoner i Doom Eternal och har satt på Tremble Boost där det vibrera lite av ljudet som levereras, eller om du kör Sniper Ghost Warrior Contracts 2 och vill höra vad fienderna pratar om innan du blåser skallen av dem och slår igång Vocal Boost. Att jag finner att volymen känns låg är en högst personlig smaksak, då jag tycker om att ha maxvolym när jag mördar i spelsessioner och låter ljudbilden svepa in mig i spelet och fördjupar min upplevelse, vilket jag tyvärr inte känner att jag riktigt fick här. Det är inget dåligt ljud som man får, jag vill bara ha lite mer utav det.

Turtle Beach Stealth 600 Gen 2 MAX räcker tyvärr inte hela vägen, det har många starka sidor där multiplattforms stödet är ett av de tyngre. Men där mikrofon och ljudbild känns lite svagt, väger den upp med god batteritid och god komfort.


Specifikation
Anslutning 2.4GHz, Bluetooth, USB
Trådlös Ja
Kompatibilitet MAC, Nintendo Switch, PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series

BATTERI

Batteritid 48+ h

EGENSKAPER

Membranstorlek 50 mm
Akustisk konstruktion Sluten
Formfaktor Over-ear
Hörlurskuddar Skumgummi, Tyg
Färg Svart

FUNKTIONER

Chatmix Ja
Mute-knapp Ja
Volymkontroll Ja

GARANTI

Garanti 2 års garanti

LJUDUTGÅNG

Frekvensomfång 20-20000 Hz
Ljudbild 7.1, Stereo

MIKROFON

Polärt mönster Omnidirectional

Recensionsex tillhandahållet av Turtle Beach. Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll. 

 

i samarbete med PriceRunner

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar