Hem RecensionerTillbehörsrecensionerHeadset Streetz True Wireless Stereo Earbuds | TWS-0001

Streetz True Wireless Stereo Earbuds | TWS-0001

av Danny Larsen

Något som man alltid strävar efter är att hitta det bästa för ett billigt pris, men hur är det med billigare alternativ och hur bra är de? Denna gång ska vi kolla in ett par in-ear lurar som är relativt billiga och ska se hur de ljuder till när vi använder dem.


Om vi först kollar in priset på lurarna är de ca tre till fyra gånger billigare än de senaste in-ear lurar som jag har recenserat, med ett pris strax under 400 kronor. Vilket i sig är ett väldigt bra pris om man är trött på over-ear hörlurar och vill testa på något lite mer mindre och helt trådlöst för första gången.

Då kan vi spana in de andra grejerna som medföljer paketet. Först och främst får vi öronsnäckorna och deras laddningsetui, laddningssladd samt två extra pluppar (olika storlekar). Det är precis vad som behövs och de extra plupparna är om du behöver annan storlek än vad som redan sitter på lurarna. Laddningskabeln är inte den längsta, men den räcker lagom till för vad den ska göra.

Vad som följer med i paketet.

Sett till öronsnäckornas utseende kommer de i svart, de finns även i vitt om man så vill. Själva öronsnäckorna är nog de minsta och mest diskreta som jag har fått testa på. De är som sagt svarta och de har inget extra som logga på utsidan eller flashig LED som blinkar. Den enda LED som finns på dem är en på undersidan som är där för att indikera om de är påslagna och om de har lågt batteri.

Laddningsetuiet kommer likaså i mattsvart färg och är väldigt litet; man kan lätt förvara det i byxfickan utan problem. På fronten finns fyra blåa LED-indikatorer som visar upp hur mycket batteri som finns i etuiet. Locket stängs lätt och hålls ihop med magnetlås. Öronsnäckorna sitter riktigt bra inuti etuiet och man behöver ej oroa sig att de ska flyga ur den så fort man öppnar upp locket. På utsidan är hela den sidan en knapp för att svara/avsluta samtal, slå av/på det du lyssnar på.

Hörlurarna kommer med standarden IPX6, vilket betyder att de är vattentåliga och att du ej behöver oroa dig om du skulle gå ut i regnet med dem på. De kommer också med Bluetooth version 5.0, vilket bara betyder att du kommer ha bättre uppkoppling mot dem och ej tappa ljudet. Batteritiden på lurarna är ca fyra timmars lyssningstid på musik eller fem timmar om du använder dem för samtal. Du behöver bara en timmas laddning i etuiet för att få lurarna fulladdade, fodralet ska ge en ca fyra laddningar innan etuiet behövs laddas igen (ca två timmar laddning). Streetz skriver också att lurarna ska ha upp till 720 timmar standby-läge.

Själva öronsnäckorna sitter bra i öronen utan att ha vingar. Jag blev förvånad av att de satt som en smäck från start. Först trodde jag att de skulle vara för små eller skulle trilla ut till höger och vänster – men ack vad fel jag hade! De stänger ute oljud riktigt bra. När jag spelade musik på normal nivå och knäppte med fingrarna ganska nära hördes det knappt.

Men om vi hoppar över till det som är det viktigaste med lurarna, ljudet!

Här kan jag redan säga att ljudbilden vi får om vi lyssnar på t.ex. musik eller podcast kan beskrivas okej, som bäst. Det är inte den sämsta ljudbilden, men inte den bästa heller. Som så många andra in-ear lurarna har den lite mer bas, mellanregistret kan bli lite luddigt när man lyssnar på någon musik med mycket bas. Svagast är diskanterna, men de utmärker sig inte så mycket. Som sagt kan man beskriva ljudet man får i lurarna som okej, jag hör vad jag lyssnar på, men bättre än så blir det inte. Lyssnar man precis som jag mest på podcast kommer det fungera bättre, då rösterna kommer fram klart och den extra bas märks inte av alls.

Ska du däremot ringa upp någon kan ljudet som den du ringer hör beskrivas som ”typiskt mobilheadset som låter burkigt, metallisk och med en skum klang i rösten”. Det var så jag fick höra att jag lät när vi ringde för att testa ljudet på öronsnäckorna. Ljudet som jag hörde var också här som bäst godkänt, svagt och lite burkigt, men jag hörde vad som sades.

Streetz True Wireless Stereo Earbuds kan jag som jag har skrivit tidigare beskrivas som bäst ett par okej in-ear lurar. De har inte det bästa ljudet på det du lyssnar på, det är helt okej men inte bättre än så. Samtalsljudet är sämre, men man hör vad som sägs och folk förstår vad jag säger tillbaka. Att säga att ett in-ear kan summeras upp med ordet okej är väl lite vad vi har här. De kommer med ett lågt pris, så man får vad man betalar för. Kan vara ett bra första köp om man vill testa på trådlösa in-ear lurar, om man inte vill slänga ut långt över tusenlappen. Ja, då kan man testa på dessa utan att ruinera sig på kuppen. Vill man ha en riktigt bra ljudbild, ja då kommer det att kosta betydligt mer.


Specifikation
Anslutningsteknik Trådlös
Bluetoothversion Bluetooth 5.0
Driftstid (upp till) 5 timme/timmar
Formfaktor Inbyggd
Frekvensrespons 20 – 20000 Hz
Frekvensrespons 80 – 15000 Hz
Färg Svart
Hörlursmaterial Silikon
Hörlursmodell Inuti örat
Impedans 32 ohm
Inkluderade tillbehör 2 par hörsnäckor (små, stora), mikro-USB-laddningskabel, laddningsfodral (600 mAh)
Känslighet 114 dB
Laddningstid 1 timme/timmar
Ljudutgångsläge Stereo
Max manöveravstånd 15 m
Membran 6 mm
Mått och vikt (komponenter) Laddningsfodral: 4.4 cm x 3.5 cm x 4.4 cm / 33 g
Mått och vikt (komponenter) Öronsnäcka: 1.8 cm x 1.5 cm x 2.7 cm / 4 g
Runtime-detaljer Kontinuerlig uppspelning: upp till 4 timmar
Runtime-detaljer Kontinuerligt prat: upp till 5 timmar
Skydd IPX6
Standarder som följs IPX6
Standbytid 720 timmar
Trådlös teknik Bluetooth
Typ av produkt True wireless-hörlurar – Bluetooth – trådlös

Streetz True Wireless Stereo Earbuds TWS-0001. Lägsta pris 370 kronor enligt Prisjakt.nu 2020-10-29.

Recensionsex tillhandahållet av Deltaco.

Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

En stor mängd av spel- och produktrecensioner görs på Nördlivriggen som agerar testdator/testbädd.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar